Mehki in okusni piškoti polni slastne stopljene čokolade, narejeni čisto brez moke, jajc ali masla! Moja skrivnost? Čičerika! Okus? Neverjeten. In brez skrbi, čičerike se sploh ne okusi.
Odlična ideja za hitro in malo bolj zdravo sladico, saj sem jim dodala še konopljine proteine. Piškoti so tako bolj hranljivi in nasitni.
Mehki in okusni piškoti polni slastne stopljene čokolade, narejeni čisto brez moke, jajc ali masla! Moja skrivnost? Čičerika! Okus? Neverjeten. In brez skrbi, čičerike se sploh ne okusi.
Odlična ideja za hitro in malo bolj zdravo sladico, saj sem jim dodala še konopljine proteine. Piškoti so tako bolj hranljivi in nasitni.
Za pripravo potrebujete čičeriko (uporabite lahko tisto iz konzerve ali surovo), arašidovo maslo (ali drugo maslo oreščkov, izberite pa 100% naravnega, torej brez dodanih olj, soli, sladkorjev), kokosov sladkor, kakav, konopljine proteine (ali druge proteine po izbiri), datljev, javorjev ali agavin sirup in pecilni prašek.
Čičeriko, kokosov sladkor in konopljine proteine vedno naročam pri Eko Škrnicl, kjer tudi vam koda NINAZORCIC prinese 10% popust.
Za pripravo potrebujete čičeriko (uporabite lahko tisto iz konzerve ali surovo), arašidovo maslo (ali drugo maslo oreščkov, izberite pa 100% naravnega, torej brez dodanih olj, soli, sladkorjev), kokosov sladkor, kakav, konopljine proteine (ali druge proteine po izbiri), datljev, javorjev ali agavin sirup in pecilni prašek.
Čičeriko, kokosov sladkor in konopljine proteine vedno naročam pri Eko Škrnicl, kjer tudi vam koda NINAZORCIC prinese 10% popust.
V kolikor boste uporabili surovo čičeriko vam svetujem, da jo pred uporabo namočite v hladno vodo za vsaj 12 ur ali čez noč. V kolikor se vam mudi jo raje namočite v vrelo vodo za vsaj 3 ure, vmes pa vodo zamenjajte vsakič, ko se ohladi. S tem občutno skrajšate čas kuhanja in boste lahko v piškotkih uživali še prej.
Seveda pa lahko uporabite tudi čičeriko iz konzerve, ki je takoj pripravljena za uporabo. Vodo, v kateri je bila čičerika namočena pa ne zavrzite, saj jo lahko uporabite za to božansko torto brez moke!
V kolikor boste uporabili surovo čičeriko vam svetujem, da jo pred uporabo namočite v hladno vodo za vsaj 12 ur ali čez noč. V kolikor se vam mudi jo raje namočite v vrelo vodo za vsaj 3 ure, vmes pa vodo zamenjajte vsakič, ko se ohladi. S tem občutno skrajšate čas kuhanja in boste lahko v piškotkih uživali še prej.
Seveda pa lahko uporabite tudi čičeriko iz konzerve, ki je takoj pripravljena za uporabo. Vodo, v kateri je bila čičerika namočena pa ne zavrzite, saj jo lahko uporabite za to božansko torto brez moke!
dekoraciji po izbiri (napihnjena kvinoja, jedilni cvetovi vrtnic)
Postopek
Če boste uporabili surovo čičeriko: v večjo posodo s hladno vodo dodajte pol vrečke čičerike. Namakajte vsaj 12 ur. Hitrejši postopek: čičeriko namočite v vrelo vodo za vsaj 3 ure, ko se voda ohladi jo zamenjajte z vrelo. Če boste uporabili čičeriko iz konzerve začnite kar s 4.korakom.
Zmehčano, namočeno čičeriko dobro sperite in prestavite v večji lonec. Prelijte z večjo količino vode in kuhajte na srednjem ognju približno 30 minut oz. dokler čičerika ni popolnoma skuhana in mehka.
Kuhano čičeriko odcedite in pustite, da se popolnoma ohladi.
V posodi sekljalnika/blenderja zmešajte 200g kuhane čičerike, arašidovo maslo, sirup, vaniljo, kokosov sladkor, kakav, konopljine proteine, pecilni prašek, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol in cimet.
Vse skupaj zblendajte, da dobite enotno, gosto maso, brez večjih grudic.
Posodo postavite v hladilnik za vsaj 1-2 uri, da se malo strdi in zgosti.
Ko je masa ohlajena, segrejte pečico na 165 stopinj in oblikujte piškote. Ker je masa zelo lepljiva, si pred oblikovanjem na rahlo navlažite roke. Tako se zmes ne bo prijemala na roke in boste lažje ter lepše oblikovali piškote.
Zmes razdelite na 12- 14 enakih delov (približno 30g-33g mase na piškot) in oblikujte kroglice. V sredino vsakega piškota dodajte koščke čokolade, oblikujte kroglico, ki jo nato sploščite ob pekač, da dobite okrogel piškot debeline 1 cm.
Piškoti med peko ne spremenijo oblike, ampak se samo rahlo napihnejo in ob straneh malo popokajo, zato pred peko oblikujte lepe piškote.
Piškote polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko, 2 cm narazen in pecite 7 - 8 minut.
Pečene piškote pustite na pekaču še vsaj 5 minut, da se malo ohladijo in strdijo, saj so po peki še zelo mehki in jih ne morete premikati.
Ohlajene piškote prelijte s stopljeno čokolado in dodajte dekoracijo po izbiri. Uživajte še tople, saj so s toplo, stopljeno čokolado še najboljši. Ostale piškote hranite v neprodušno zaprti posodi na sobni temperaturi ali v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE brownie piškoti, čokoladni piškoti, fudgy piškoti, piškoti, piškoti brez moke, piškoti s čičeriko, piškoti s čokolado, veganski piškoti
Čokoladni piškoti s čičeriko, proteini in stopljeno čokolado
Za pripravo potrebujete čičeriko (uporabite lahko tisto iz konzerve ali surovo), arašidovo maslo (ali drugo maslo oreščkov, izberite pa 100% naravnega, torej brez dodanih olj, soli, sladkorjev), kokosov sladkor, kakav, konopljine proteine (ali druge proteine po izbiri), datljev, javorjev ali agavin sirup in pecilni prašek.
Čičeriko, kokosov sladkor in konopljine proteine vedno naročam pri Eko Škrnicl, kjer tudi vam koda NINAZORCIC prinese 10% popust.
Za pripravo potrebujete čičeriko (uporabite lahko tisto iz konzerve ali surovo), arašidovo maslo (ali drugo maslo oreščkov, izberite pa 100% naravnega, torej brez dodanih olj, soli, sladkorjev), kokosov sladkor, kakav, konopljine proteine (ali druge proteine po izbiri), datljev, javorjev ali agavin sirup in pecilni prašek.
Čičeriko, kokosov sladkor in konopljine proteine vedno naročam pri Eko Škrnicl, kjer tudi vam koda NINAZORCIC prinese 10% popust.
V kolikor boste uporabili surovo čičeriko vam svetujem, da jo pred uporabo namočite v hladno vodo za vsaj 12 ur ali čez noč. V kolikor se vam mudi jo raje namočite v vrelo vodo za vsaj 3 ure, vmes pa vodo zamenjajte vsakič, ko se ohladi. S tem občutno skrajšate čas kuhanja in boste lahko v piškotkih uživali še prej.
Seveda pa lahko uporabite tudi čičeriko iz konzerve, ki je takoj pripravljena za uporabo. Vodo, v kateri je bila čičerika namočena pa ne zavrzite, saj jo lahko uporabite za to božansko torto brez moke!
Če so vam tovrstne sladice s čičeriko všeč morate poskusiti tudi te neverjetno sočne kocke s čičeriko iz samo 4 sestavin!
V kolikor boste uporabili surovo čičeriko vam svetujem, da jo pred uporabo namočite v hladno vodo za vsaj 12 ur ali čez noč. V kolikor se vam mudi jo raje namočite v vrelo vodo za vsaj 3 ure, vmes pa vodo zamenjajte vsakič, ko se ohladi. S tem občutno skrajšate čas kuhanja in boste lahko v piškotkih uživali še prej.
Seveda pa lahko uporabite tudi čičeriko iz konzerve, ki je takoj pripravljena za uporabo. Vodo, v kateri je bila čičerika namočena pa ne zavrzite, saj jo lahko uporabite za to božansko torto brez moke!
Če so vam tovrstne sladice s čičeriko všeč morate poskusiti tudi te neverjetno sočne kocke s čičeriko iz samo 4 sestavin!
Čokoladni piškoti s čičeriko, proteini in stopljeno čokolado
Nina ZorčičSestavine
Piškoti
Polnilo
Preliv
Postopek
Preberite še: