Mehki in sočni piškoti narejeni brez moke – skrivnost? Skuhana čičerika! Okus? Neverjeten.
Odlična ideja za hitro in malo bolj zdravo sladico, polno okusne stopljene bele čokolade.
Kot večina piškotov so tudi ti najboljši še topli – zato ne zamudite priložnosti in poskusite enega direktno iz pečice!
Mehki in sočni piškoti narejeni brez moke – skrivnost? Skuhana čičerika! Okus? Neverjeten.
Odlična ideja za hitro in malo bolj zdravo sladico, polno okusne stopljene bele čokolade.
Kot večina piškotov so tudi ti najboljši še topli – zato ne zamudite priložnosti in poskusite enega direktno iz pečice!
Večino sestavin sem tudi tokrat dobila pri eko-skrnicl.si, ker si mesečno naredim zalogo svojih najljubših sestavin.
Tokrat pa sem ustvarjala z novimi, malo drugačnimi sestavinami – čičeriko! Moram priznati, da je drugače ne uživam veliko, odkar pa sem jih uporabila v obliku piškotov nanje gledam čisto drugače.
Večino sestavin sem tudi tokrat dobila pri eko-skrnicl.si, ker si mesečno naredim zalogo svojih najljubših sestavin.
Tokrat pa sem ustvarjala z novimi, malo drugačnimi sestavinami – čičeriko! Moram priznati, da je drugače ne uživam veliko, odkar pa sem jih uporabila v obliku piškotov nanje gledam čisto drugače.
Svetujem, da pred peko čičeriko namočite v hladno vodo zavsaj 12 ur ali čez noč. s tem občutno skrajšate čas kuhanja in boste lahko v piškotkih uživali še prej!
Svetujem, da pred peko čičeriko namočite v hladno vodo zavsaj 12 ur ali čez noč. s tem občutno skrajšate čas kuhanja in boste lahko v piškotkih uživali še prej!
Čičerikini piškoti z belo čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 25min
Čas peke 8min
Vrsta obroka Sladica
Količina 14piškotov
Sestavine
Piškoti
200gkuhane bio čičerike od eko-skrnicl.si
65gdatljevega sirupa (lahko uporabite tudi agavin ali javorjev sirup)
110gnaravnega masla indijskih oreščkov(brez olj, soli in dodanega sladkorja, lahko pa uporabite tudi mandljevo, arašidovo itd.)
50gveganske bele čokolade v kosih, kapljicah ali ploščicah(lahko uporabite tudi temno čokolado)
50gstopljene veganske bele čokolade(lahko uporabite tudi temno čokolado)
poljubna sladkorna dekoracija(mrvice itd.)
Postopek
V večji posodi namočite pol vrečke čičerike v hladno vodo za vsaj 12 ur.
Nato namočeno čičeriko dobro sperite in prestavite v srednje velik lonec. Prelijte z večjo količino vode in kuhajte na srednjem ognju približno 30 minut oz. dokler čičerika ni kuhana in mehka.
Kuhano čičeriko odcedite in pustite, da se popolnoma ohladi.
V posodi za sekljalnik zmešajte 200g kuhane čičerike, maslo indijskih oreščkov, datljev sirup, vaniljo, sol, sodo bikarbono, pecilni prašek, kokosov sladkor in konopljine proteine.
Vse skupaj zmešajte oz. zblendajte, da dobite enotno, gosto maso. V kolikor je masa presuha (to je odvisno od masla, ki ga uporabite) dodajte še eno ali dve jedilni žlici vode, vendar ne dodajajte preveč vode, saj bo oblikovanje piškotov težje, v kolikor bo masa lepljiva.
Posodo postavite v hladilnik za vsaj 3 ure ali v zamrzovalnik za 1 uro in 30 minut.
Ko je masa ohlajena, segrejte pečico na 165 stopinj in oblikujte piškote. Ker je masa malo lepljiva, si pomagajte tako, da pred oblikovanjem na rahlo navlažite roke. Tako se zmes ne bo prijemala, piškot pa ne bo moker. Z vodo ne pretiravajte.
Zmes razdelite na 12- 14 enakih delov (nekje 30g-33g na piškot) in oblikujte kroglice. V sredino dodajte koščke čokolade in prekrijte z maso.
Piškoti med peko ne spremenijo oblike, samo rahlo se napihnejo in mogoče ob straneh malo popokajo, zato pred peko oblikujte lepo, okroglo obliko.
Piškote polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko, 2 cm narazen in pecite približno 7 - 8 minut.
Pečene piškote pustite na pekaču še nekje 5 minut, da se malo ohladijo.
Nato jih prelijte z belo čokolado, posujte z dekoracijo in postrezite, dokler so še malo topli in je čokolada na sredini še tekoča!
Čičerikini piškoti z belo čokolado
Večino sestavin sem tudi tokrat dobila pri eko-skrnicl.si, ker si mesečno naredim zalogo svojih najljubših sestavin.
Tokrat pa sem ustvarjala z novimi, malo drugačnimi sestavinami – čičeriko! Moram priznati, da je drugače ne uživam veliko, odkar pa sem jih uporabila v obliku piškotov nanje gledam čisto drugače.
Večino sestavin sem tudi tokrat dobila pri eko-skrnicl.si, ker si mesečno naredim zalogo svojih najljubših sestavin.
Tokrat pa sem ustvarjala z novimi, malo drugačnimi sestavinami – čičeriko! Moram priznati, da je drugače ne uživam veliko, odkar pa sem jih uporabila v obliku piškotov nanje gledam čisto drugače.
Svetujem, da pred peko čičeriko namočite v hladno vodo zavsaj 12 ur ali čez noč. s tem občutno skrajšate čas kuhanja in boste lahko v piškotkih uživali še prej!
Svetujem, da pred peko čičeriko namočite v hladno vodo zavsaj 12 ur ali čez noč. s tem občutno skrajšate čas kuhanja in boste lahko v piškotkih uživali še prej!
Čičerikini piškoti z belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Piškoti
Polnilo in preliv
Postopek
Preberite še: