Čokoladni, "fudgy" "Cake Pops" lučke z B O Ž A N S K I M lešnikovim polnilom, ki malenkost spominja na Bueno čokoladico - NJAM!
Čokoladen biskvit je res neverjetno poln okusa, saj je pripravljen iz najboljših čokoladnih mafinov, za piko na i pa mu dodamo še kakav, Nutello, pražene lešnike in lešnikov namaz. Kombinacijah vseh teh okusov je vrhunska in bo navdušila čisto vse!
Kombinacija bogatega čokoladnega okusa s sladkim lešnikovim polnilom je popolna. po vrhu pa še stopljena mlečna čokolada z nasekljanimi lešniki - ta sladica vas bo pustila brez besed!
Priprava "Cake Pops" sladic je zelo preprosta, obsega samo malo več korakov kakor druge sladice. Kljub temu pa je odlična lastnost kroglic ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
Masa za mafine je pripravljena neverjetno preprosto in iz osnovnih sestavin, kljub temu pa ponudim spodaj nekaj zamenjav. V tem receptu pekač za mafine napolnimo kar do vrha, med peko se bodo pa malo razlezli - nič zato, ker bomo biskvit po peki v vsakem primeru razdrobili.
Osnova za te "Cake Pops" kroglice so moji neverjetno puhasti in sočni čokoladni mafini. Za potrebe tega recepta sem jih malo prilagodila, prav tako pa sem recept testirala tudi z drugimi sladkorji, tako da lahko preverjetno uporabite katerikoli sladkor, ki ga imate ta trenutek na zalogi (beli, fini, rjavi, kokosov itd.).
Postopek? Izredno preprost!
Biskvit pripravite po navodilih. Ko se biskvit ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite kompaktno maso, ki bo izredno sočna. Ker je biskvit že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov, kljub temu pa dodamo nekaj sestavin, s katerimi poskrbimo za bogat čokoladni okus in "fudgy" teskturo.
Maso za kroglice oblikujemo kar z rokami, saj kroglice v vsakem primeru na koncu oblijemo s čokolado in čisto popolna čokoladna oblika ni pomembna. Namesto kroglic lahko oblikujete tudi lučke - v tem primeru sledite enemu izmed receptov za lučke, vsi so opremljeni z povezavami do recepta zgoraj na vrhu tega bloga.
Ohlajene kroglice prelijemo s čokolado in pustimo par minut, da se čokolada strdi. Svetujem čokolado, ki vsebuje kak hrustljav dodatek, kot so nasekljani lešniki, nadrobljeni piškoti itd.
Čokoladni Brownie "Cake Popsi" z lešnikovim polnilom
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 36"Cake Popsov"
Sestavine
Čokoladni biskvit
240gmleka + 2 čajni žlički kisa
1srednje velikojajce
150gstopljenega masla
170gpšenične bele moke tip 500
60gkakava v prahu
200gbelega ali rjavega sladkorja
1čajna žličkapecilnega praška
½čajne žličkesoda bikarbone
½čajne žličkeinstant kave v zrnih(opcijsko, ampak priporočljivo, ker kava poudari okus čokolade)
Dodatki za "Cake Popse"
20glešnikovega namaza ali masla(povezava do uporabljenega izdelka zgoraj)
2jedilni žliciNutelle
4jedilne žlicenasekljanih praženih lešnikov
3jedilne žlicekakava
1jedilna žlicasladkorja v prahu(po okusu več)
Lešnikovo polnilo
150gstopljene bele čokolade
75gnaravnega lešnikovega masla(povezava do uporabljenega izdelka zgoraj)
1 ½zvrhane jedilne žlicelešnikovega namaza s sladkorjem (povezava do uporabljenega izdelka zgoraj)
90gmascarpone sira
1jedilna žlicavaniljeve paste ali 1 čajna žlička vaniljeve arome
1 ½jedilne žlicesladkorja v prahu(po potrebi, če vam polnilo ni dovolj sladko)
Preliv
200gstopljene mlečne čokolade z nasekljanimi lešniki(uporabite lahko tudi navadno mlečno čokolado in ji dodajte 1 jedilno žlico nasekljanih praženih lešnikov)
1čajna žličkanaravnega lešnikovega masla(povezava do uporabljenega izdelka zgoraj)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V večji posodi zmešajte mleko s kisom in pustite stati 5 minut.
Dodajte jajce in stopljeno maslo ter premešajte.
Dodajte še moko, kakav, sladkor, pecilni prašek, soda bikarbono in instant kavo (opcijsko). Vse skupaj s pomočjo metlice za stepanje dobro premešajte, samo toliko, da ni več sledu moke. Ne mešajte predolgo.
Maso enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, v vseh 12 modelčkov. Maso napolnite kar do vrha oz. tako, da porabite vso maso. Nič zato, če se Cupcakes kolački med peko razlezejo, saj jih bomo za "Cake Popse" zdrobili.
Pekač postavite v segreto pečico in pecite 18-20 minut, nato pustite, da se ohladijo.
Ohlajen biskvit prestavite v večjo posodo in ga z rokami nadrobite. Dodajte lešnikov namaz/maslo, Nutello, nasekljane lešnike, kakav in sladkor. Z rokami premešajte oz. pregnetite. Da boste lahko oblikovali kroglice mora biti zmes dovolj kompaktna in ne premokra ali presuha oz. takšna, da lahko iz nje oblkujete kroglico, ki ne razpade. V kolikor je zmes premokra dodajte še kakšno žlico kakava. V kolikor pa se ne drži skupaj, pa eno čajno žličko lešnikovega masla ali mascarpone sira. Ko dobite kompaktno maso jo pokrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za vsaj 20-30 minut oz. toliko časa, da se masa strdi. Tako bo oblikovanje kroglic lažje.
Medtem pripravite polnilo. V manjši skodelici zmešajte stopljeno čokolado, lešnikovo maslo, lešnikov namaz, mascarpone sir, vaniljevo pasto in sladkor v prahu. Premešajte, da nastane enotna masa.
Masa bo zelo gladka, zato jo postavite v zamrzovalnik za vsaj 15 minut oz. toliko časa, da se masa strdi do te stopnje, da lahko iz nje oblikujete kroglico. V kolikor se vam masa med mešanjem takoj strdi, potem hlajenje ni potrebno.
Iz ohlajene čokoladne mase oblikujte kroglice težke približno 35g. Kroglico med dlanmi sploščite in v sredino kroglice dodajte 1 čajno žličko strjenega lešnikovega polnila. S čokoladno maso popolnoma prekrijte lešnikovo polnilo in oblikujte kroglice. Ponovite, dokler ne zmanjka mase.
Stopite mlečno čokolado z lešniki in jo zmešajte z naravnim lešnikovim maslom.
Palčke za "Cake Popse" ali slamice na eni strani pomočite v čokolado (0,5 cm globoko) in jo s čokoladno stranjo vstavite v sredino oblikovane kroglice. Tako preprečite, da bi "Cake Pop" kroglica padla dol s palčke. Ponovite z vsemi kroglicami in postavite v hladilnik za 5 minut, da se čokolada strdi.
Vzemite iz hladilnika in vsako kroglico prelijte z 1 jedilno žlico stopljene čokoladne mešanice. Ko so vse kroglice prelite jih postavite na hladno za toliko časa, da se čokolada strdi.
KLJUČNE BESEDE cake pops, cake pops lučke, cake pops s čokolado, cake pops z lešniki, čokoladne cake pops lučke, čokoladne kroglice, čokoladne kroglice s čokoladnim namazom, čokoladne kroglice z nutello, čokoladno lešnikove kroglice, najbolj preproste čokoladne kroglice
Čokoladni Brownie “Cake Popsi” z lešnikovim polnilom
Čokoladni, "fudgy" "Cake Pops" lučke z B O Ž A N S K I M lešnikovim polnilom, ki malenkost spominja na Bueno čokoladico - NJAM!
Čokoladen biskvit je res neverjetno poln okusa, saj je pripravljen iz najboljših čokoladnih mafinov, za piko na i pa mu dodamo še kakav, Nutello, pražene lešnike in lešnikov namaz. Kombinacijah vseh teh okusov je vrhunska in bo navdušila čisto vse!
Kombinacija bogatega čokoladnega okusa s sladkim lešnikovim polnilom je popolna. po vrhu pa še stopljena mlečna čokolada z nasekljanimi lešniki - ta sladica vas bo pustila brez besed!
Priprava "Cake Pops" sladic je zelo preprosta, obsega samo malo več korakov kakor druge sladice. Kljub temu pa je odlična lastnost kroglic ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico - zase ali za obiske!
"Cake Pops" lučke so pripravljene izredno preprosto, pripravite pa jo lahko v različnih okusih in kombinacijah. Če ste ljubitelji limone vam priporočam te veganske "Cake Pops" lučke z limono, makom in belo čokolado. Za ljubitelje kave pa nujno te čokoladne lučke s kavno čokolado. Na spletu vas pa čakajo tudi neverjetno sočne veganske "Cake Pops" lučke s temno čokolado in kokosom . Ene mojih najljubših pa so “Cake Pops” lučke s karamelo, jabolki, oreščki in čokoladno granolo .
Masa za mafine je pripravljena neverjetno preprosto in iz osnovnih sestavin, kljub temu pa ponudim spodaj nekaj zamenjav. V tem receptu pekač za mafine napolnimo kar do vrha, med peko se bodo pa malo razlezli - nič zato, ker bomo biskvit po peki v vsakem primeru razdrobili.
Osnova za te "Cake Pops" kroglice so moji neverjetno puhasti in sočni čokoladni mafini. Za potrebe tega recepta sem jih malo prilagodila, prav tako pa sem recept testirala tudi z drugimi sladkorji, tako da lahko preverjetno uporabite katerikoli sladkor, ki ga imate ta trenutek na zalogi (beli, fini, rjavi, kokosov itd.).
Postopek? Izredno preprost! Biskvit pripravite po navodilih. Ko se biskvit ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite kompaktno maso, ki bo izredno sočna. Ker je biskvit že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov, kljub temu pa dodamo nekaj sestavin, s katerimi poskrbimo za bogat čokoladni okus in "fudgy" teskturo.
Maso za kroglice oblikujemo kar z rokami, saj kroglice v vsakem primeru na koncu oblijemo s čokolado in čisto popolna čokoladna oblika ni pomembna. Namesto kroglic lahko oblikujete tudi lučke - v tem primeru sledite enemu izmed receptov za lučke, vsi so opremljeni z povezavami do recepta zgoraj na vrhu tega bloga.
Ohlajene kroglice prelijemo s čokolado in pustimo par minut, da se čokolada strdi. Svetujem čokolado, ki vsebuje kak hrustljav dodatek, kot so nasekljani lešniki, nadrobljeni piškoti itd.
Čokoladni Brownie "Cake Popsi" z lešnikovim polnilom
Nina ZorčičSestavine
Čokoladni biskvit
Dodatki za "Cake Popse"
Lešnikovo polnilo
Preliv
Postopek
Preberite še: