Ideja za hiter zajtrk, ki si ga lahko pripravite vnaprej. Odličen tudi kot sladka, nasitna malica pripravljena noro preprosto, v eni posodi oz. kar v pekaču in brez kompliciranja!
V noro sočni sredici te ovsene “cimtove rolice” se skrivata cimet in vanilja, ki poskrbita, da kaša neverjetno spominja na cimetove rolice.
Po vrhu pa plast kokosovega sladkorja in cimeta – pika na i ki je nujno potrebna za najboljšo ovseno “cimetovo rolico”! Obe sestavini redno naročam pri Eko Škrnicl, ker lahko tudi vi nakupujete z 10% popustom s kodo NINAZORCIC.
Še ena posebnost moje kaše je v prelivu in namazu. Spodaj ponudim dve opciji dodatkov za kašo, jaz pa najraje uporabim kar obe. Pečeno kašo lahko premažete s kremnim namazom in prelijete z rastlinskim napitkom/”mlekom” ali klasičnim mlekom. To doda še več sočnosti, že tako sočni kaši in poskrbi za pravi okus cimetovih rolic.
Si predstavljate vonj sveže pečenih cimetovih rolic zjutraj? No, te okuse in vonj sem združila v to pečeno ovseno kašo!
V kašo tokrat nisem dodala veliko beljakovin, samo 1 jedilno žlico veganskih vaniljevih beljakovin, da sem kaši dodala vaniljevo aromo. Dodate lahko tudi celo merico beljakovin v prahu (30g), v tem primeru pa potem dodajte še malo več vode (približno 1 dcl). Masa mora biti pred peko vodena, s tem poskrbimo za res sočno pečeno ovseno kašo.
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za pečene, kremne, “overnight”/čeznočne ovsene kaše itd. Prav tako je objavljenih že kar nekaj drugih receptov za zajtrke: od palačink, vafljev, “Mug Cake” tortic itd. Najdete jih tukaj.
Sočna pečena ovsena kaša z okusom "cimetove rolice"
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 3porcije
Sestavine
Ovsena kaša
1srednje velikabanana(spasirana v pire)
125ggrobih ali drobnih ovsenih kosmičev
220gvročega ovsenega/mandljevega napitka/ "mleka" ali vode
2jedilni žlicijavorjevega sirupa
1čajna žličkacimeta
⅓čajne žličkepecilnega praška
1čajna žličkavaniljeve paste ali vaniljeve arome(ali 1 vaniljev sladkor - navaden ali z eritritolom)
10gveganskih beljakovin v prahu okus vanilja(opcijsko, lahko tudi izpustite)
Sladkorni cimetov posip
1jedilna žlicakokosovega sladkorja Eko Škrnicl
1čajna žličkacimeta
Kremni namaz
1jedilna žlica(veganskega) lahkega kremnega sira
1jedilna žlica(veganskega) gostega jogurta
1jedilna žlicasladila po izbiri(eritritol, sladkor v prahu, javorjev sirup)
Preliv
ovseno/mandljevo rastlinsko "mleko" ali napitek
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V posodi ali manjšem pekaču, premera 16 cm x 16 cm, zmešajte spasirano banano (banano lahko grobo spasirate kar z vilicami), ovsene kosmiče, vroče "mleko"/vodo, javorjev sirup, cimet, pecilni prašek, vaniljevo pasto in beljakovine v prahu. Premešajte, da nastane enotna masa, vmes pa z vilicami dodatno spasirajte banano, da je čim manj velikih koščkov. V kolikor mase niste mešali kar v pekaču, jo sedaj v prelijte v pekač.
V ločeni posodici zmešajte kokosov sladkor in cimet. Premešajte in enakomerno posujte po masi za ovseno kašo. Z zobotrebcem jo rahlo premešajte, da se del sladkorja premeša notri v kosmiče.
Postavite v pečico in pecite 20 minut.
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču, da se rahlo ohladi. Kašo lahko premažete s hitrim kremnim prelivom: v skodelici zmešajte kremni sir, jogurt in sladilo. Poskusite in po želji prilagodite okus. Kašo pa lahko tudi prelijete z ovsenim ali kokosovim napitkom/"mlekom".
Postrezite takoj, lahko pa si pečeno kašo pripravite kot "mealprep" in v njej uživate za zajtrk naslednje 3 dni. Kašo po porcijah shranite v neprodušno zaprtih posodah v hladilniku do 4 dni. Preliv hranite posebej in ga dodajajte sproti.
KLJUČNE BESEDE cimetova ovsena kaša, cimetove rolice, cimetove rolice brez sladkorja, fit cimetove rolice, ovsena kaša, ovsena kaša cimetova rolica, ovsena kaša z banano, pečena kaša, pečena ovsena kaša, proteinska ovsena kaša
Sočna pečena ovsena kaša z okusom “cimetove rolice”
Ideja za hiter zajtrk, ki si ga lahko pripravite vnaprej. Odličen tudi kot sladka, nasitna malica pripravljena noro preprosto, v eni posodi oz. kar v pekaču in brez kompliciranja!
V noro sočni sredici te ovsene “cimtove rolice” se skrivata cimet in vanilja, ki poskrbita, da kaša neverjetno spominja na cimetove rolice.
Po vrhu pa plast kokosovega sladkorja in cimeta – pika na i ki je nujno potrebna za najboljšo ovseno “cimetovo rolico”! Obe sestavini redno naročam pri Eko Škrnicl, ker lahko tudi vi nakupujete z 10% popustom s kodo NINAZORCIC.
Še ena posebnost moje kaše je v prelivu in namazu. Spodaj ponudim dve opciji dodatkov za kašo, jaz pa najraje uporabim kar obe. Pečeno kašo lahko premažete s kremnim namazom in prelijete z rastlinskim napitkom/”mlekom” ali klasičnim mlekom. To doda še več sočnosti, že tako sočni kaši in poskrbi za pravi okus cimetovih rolic.
Si predstavljate vonj sveže pečenih cimetovih rolic zjutraj? No, te okuse in vonj sem združila v to pečeno ovseno kašo!
V kašo tokrat nisem dodala veliko beljakovin, samo 1 jedilno žlico veganskih vaniljevih beljakovin, da sem kaši dodala vaniljevo aromo. Dodate lahko tudi celo merico beljakovin v prahu (30g), v tem primeru pa potem dodajte še malo več vode (približno 1 dcl). Masa mora biti pred peko vodena, s tem poskrbimo za res sočno pečeno ovseno kašo.
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za pečene, kremne, “overnight”/čeznočne ovsene kaše itd. Prav tako je objavljenih že kar nekaj drugih receptov za zajtrke: od palačink, vafljev, “Mug Cake” tortic itd. Najdete jih tukaj.
Sočna pečena ovsena kaša z okusom "cimetove rolice"
Nina ZorčičSestavine
Ovsena kaša
Sladkorni cimetov posip
Kremni namaz
Preliv
Postopek
Preberite še: