Za vse ljubitelje Cheesecake-a - za vas imam še en, čisto hud recept, kjer namesto kremnega sira uporabimo pasirano skuto. Kljub temu pa cheesecake ni suh ali drobljiv ampak noro kremast in slasten. Pa še poln beljakovin!
Tokrat pa ne gre a navaden Cheesecake ampak takšen z okusom cimetove rolice! Za dno sem uporabila slastne cimetove piškote, v kremi pa se skrivajo slastni hrustljavi skupki cimetovega nadeva. NJAMI!
Moj skutni Cheesecake je noro kremast in pripravljen čisto preprosto - tokrat sem vse sestavine za dno & cheesecake zmešala kar v blenderju! Za pripravo tako potrebujete le blender oz. mešalnik, pekač, premera 18 cm in 15 minut svojega časa.
Cheesecake lahko (testirano) pripravite z navadnim sladkorjem ali pa namesto tega uporabite eritritol. V tem primeru dodajte 15-20g več sladila.
Da bo Cheesecake kar se da podoben cimetovim rolicam pa sem dodala še slasten preliv, ki sem ga malo prilagodila. Tako je nastal lahek preliv, ki sladice ne naredi presladke.
Na blogu vas čaka še ogromno drugih receptov za Cheesecake - najdete jih tukaj.
Skutni Cheesecake "Cimetova rolica"
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 1hr10mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Dno
240gcimetovih maslenih piškotov(navadni ali brezglutenski)
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
1jedilna žlicacimeta
90gstopljenega masla(dodajajte po potrebi, več/manj glede na izbrane piškote, nekateri potrebujejo več masla, nekateri manj)
Cheesecake
500gpasirane skute
120gmleka
110gbelega sladkorja(ali kristalnega sladkorja/sladila po izbiri
5jedilnih žlicovsene moke
2velikijajci
1čajna žličkavaniljeve arome
2jedilni žlicilimoninega soka
Cimetovo polnilo
3jedilne žlicepiškotnega dna
2čajni žličkicimeta
1čajna žličkazmehčanega masla
Preliv
50gtekočega jogurta(ali grški jogurt, kremni sir)
nekaj žlic vode, da ga razredčite(za kremni sir dodajte več vode)
1čajna žličkavaniljeve arome
sladkor v prahu(količino dodajte po okusu)
Dodatki
piškoti
Postopek
Pečico segrejte na 165 stopinj.
Pekač premera 18 cm obložite s papirjem za peko.
Pripravite dno. V sekljalniku ali blenderju meljite piškote, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte cimet, javorjev sirup in stopljeno maslo ter premešajte. Dobiti bi morali teksturo podobno vlažnemu, lepljivemu pesku. V kolikor zmes ni dovolj kompaktna dodajte še kakšno jedilno žlico stopljenega masla in premešajte. 3 jedilne žlice mase prihranite za kasneje.
V pekaču iz piškotne mase oblikujte dno ter (približno 2 cm visok) rob. Pri tem si lahko pomagate z ravnim dnom kozarca, da zmes enakomerno porazdelite.
V veliki posodi z ročnim mešalnikom zmešajte skuto, mleko, sladkor/sladilo, moko, jajca, vaniljo in limonin sok. Mešajte oz. pasirajte toliko časa, da nastane enotna zmes. Postavite na stran.
V ločeni posodici zmešajte vse za cimetovo polnilo, da dobite vlažnemu pesku podobno zmes. Postavite na stran.
Polovico Cheesecake kreme prelijte po oblikovanem dnu. Po vrhu nadrobite cimetovo polnilo, bogato posujte s cimetom, čez pa prelijte preostanek kreme.
Postavite v pečico. Pecite 1 uro in 10 minut. Cheesecake bo takrat ob robovih pečen, na sredini pa še vedno mehek in masa se bo, ob zelo rahlem tresljaju, malo zatresla.
Pečen Cheesecake pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, vmes pa pripravite preliv.
V skodelici zmešajte jogurt, nekaj žlic vode (po potrebi, samo toliko da malo razredčite preliv) in vaniljo. Postopoma dodajte še sladkor po okusu.
Prelijte po ohlajenem Cheesecake-u in dekorirajte s piškoti.
KLJUČNE BESEDE beljakovinski cheesecake, cheesecake, cheesecake krema, cheesecake s cimetom, cheesecake s skuto, cimetov cheesecake, cimetove rolice, new york cheesecake
Skutni Cheesecake “Cimetova rolica”
Za vse ljubitelje Cheesecake-a - za vas imam še en, čisto hud recept, kjer namesto kremnega sira uporabimo pasirano skuto. Kljub temu pa cheesecake ni suh ali drobljiv ampak noro kremast in slasten. Pa še poln beljakovin!
Tokrat pa ne gre a navaden Cheesecake ampak takšen z okusom cimetove rolice! Za dno sem uporabila slastne cimetove piškote, v kremi pa se skrivajo slastni hrustljavi skupki cimetovega nadeva. NJAMI!
Moj skutni Cheesecake je noro kremast in pripravljen čisto preprosto - tokrat sem vse sestavine za dno & cheesecake zmešala kar v blenderju! Za pripravo tako potrebujete le blender oz. mešalnik, pekač, premera 18 cm in 15 minut svojega časa.
Cheesecake lahko (testirano) pripravite z navadnim sladkorjem ali pa namesto tega uporabite eritritol. V tem primeru dodajte 15-20g več sladila.
Da bo Cheesecake kar se da podoben cimetovim rolicam pa sem dodala še slasten preliv, ki sem ga malo prilagodila. Tako je nastal lahek preliv, ki sladice ne naredi presladke.
Na blogu vas čaka še ogromno drugih receptov za Cheesecake - najdete jih tukaj.
Skutni Cheesecake "Cimetova rolica"
Nina ZorčičSestavine
Dno
Cheesecake
Cimetovo polnilo
Preliv
Dodatki
Postopek
Preberite še:
2 replies to “Skutni Cheesecake “Cimetova rolica””
Sabina Šuln
Pozdravljena, kje si kupila cimetove maslene piškote?
Nina Zorčič
Živijo! Cimetove piškote lahko kupite v vseh trgovinah – Spar, Mercator, leclerc. Lep pozdrav, Nina