Praznični karamelizirani oreščki s kokosovim sladkorjem, vaniljo in cimetom. Božanski prigrizek in odlično, ročno narejeno darilo!
Božanski sladek hrustljav prigrizek, ki je skoraj NUJEN v teh prazničnih časih.
Za pripravo potrebujete le nekaj sestavin: beli sladkor, kokosov sladkor, vaniljev sladkor, cimet in izbrane oreščke. Jaz sem uporabila kar mandlje. Po želji lahko dodate tudi druge praznične začimbe (piment, klinčki, rumov sladkor itd.). Meni so najbolj všeč takšni čisto klasični.
Oreščke sem karamelizirala s tremi sladkorji - beli je osnova, ki najlepša karamelizira. Dodala pa sem mu še kokosov in vaniljev sladkor, ker dodata božanski okus in res prijetno aromo.
Recept je nastal v sodelovanju z Eko Škrnicl, kjer naročam sestavine kot so kokosov sladkor, kakav, datlje, cimet, mandljevo moko, lečo itd. Zakladnica bio izdelkov, kjer vam koda NINAZORCIC prinese 10% popust.
Oreščki so pripravljeni preprosto in hitro, pomembno pa je, da sledite korakom in da ste ob loncu vedno prisotni, saj je pomembno, da se oreščke redno meša.
Ko voda skoraj popolnoma izhlapi iz lonca, takrat je pomembno redno mešanje, saj je potrebno oreščke pravočasno odstaviti. Podrobna navodila za pripravo vas čakajo spodaj, video recept pa na Instagram profilu @ninazorcic.
Karamelizirani oreščki s prazničnimi začimbami
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka prigrizek
Količina 4porcije
Sestavine
140gbelega sladkorja
45gkokosovega sladkorja Eko Škrnicl
2zavojčkavaniljevega sladkorja
2čajni žličkicimeta Eko Škrnicl
1dclvode
200gmandljev
Postopek
V manjšem loncu zmešajte vse sladkorje, cimet in vodo. Premešajte, da nastane enotna mešanica.
Na srednjem ognju kuhajte tak dolgo, da mešanica zavre.
Ko zavre dodajte mandlje in premešajte. Na srednjem ognju kuhajte tako dolgo, da voda izhlapi, sladkor pa se stopi. To lahko traja 10-15 minut. Vsake 5 minut premešajte.
Ko skoraj vsa voda izhlapi začnite z neprestanim mešanjem s pomočjo lesene kuhalnice. Ko voda izhlapi se mešanica posuši in nastane drobna peskasta zmes sladkorjev, ki se med mešanjem oprime mandljev.
Ko se skoraj vsa zmes dobro oprime mandljev odstavite in nasujte na večji pladenj. Pustite, da se ohladijo, nato hranite v neprodušno zaprti posodi.
KLJUČNE BESEDE karamelizirani oreščki, praženi oreščki, praznični karamelizirani oreščki
Karamelizirani oreščki s prazničnimi začimbami
Praznični karamelizirani oreščki s kokosovim sladkorjem, vaniljo in cimetom. Božanski prigrizek in odlično, ročno narejeno darilo!
Božanski sladek hrustljav prigrizek, ki je skoraj NUJEN v teh prazničnih časih.
Za pripravo potrebujete le nekaj sestavin: beli sladkor, kokosov sladkor, vaniljev sladkor, cimet in izbrane oreščke. Jaz sem uporabila kar mandlje. Po želji lahko dodate tudi druge praznične začimbe (piment, klinčki, rumov sladkor itd.). Meni so najbolj všeč takšni čisto klasični.
Oreščke sem karamelizirala s tremi sladkorji - beli je osnova, ki najlepša karamelizira. Dodala pa sem mu še kokosov in vaniljev sladkor, ker dodata božanski okus in res prijetno aromo.
Recept je nastal v sodelovanju z Eko Škrnicl, kjer naročam sestavine kot so kokosov sladkor, kakav, datlje, cimet, mandljevo moko, lečo itd. Zakladnica bio izdelkov, kjer vam koda NINAZORCIC prinese 10% popust.
Oreščki so pripravljeni preprosto in hitro, pomembno pa je, da sledite korakom in da ste ob loncu vedno prisotni, saj je pomembno, da se oreščke redno meša.
Ko voda skoraj popolnoma izhlapi iz lonca, takrat je pomembno redno mešanje, saj je potrebno oreščke pravočasno odstaviti. Podrobna navodila za pripravo vas čakajo spodaj, video recept pa na Instagram profilu @ninazorcic.
Karamelizirani oreščki s prazničnimi začimbami
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: