Kombinacija sočnih, polnih borovnic in sladkega, hrustljavega drobljenca je nerealna! Ko pa po vrhu dodate še kepico sladoleda ali pa jogurta ste pa res zmagali! Prava bomba okusov.
Priprava drobljenca je res noro preprosta. Vse sestavine zmešate v dveh preprostih korakih in postavite v pečico.
Za pripravo je uporabljenih le nekaj sestavin, kljub temu pa si lahko drobljenec prilagodite čisto po svojem okusu. Namesto borovnic lahko dodate gozdne sadeže, drugo jagodičevje ali sadje po izboru.
Za plast drobljenca sem uporabila mešanico lešnikove, orehove in kokosove moke, izberete pa lahko moke oreščkov, ki vam odgovarjajo!
Drobljenec je odlična tudi kot zajtrk, ker ne vsebuje dodanih sladkorjev – slajen je z naravnim sladilom (eritritol). V kolikor pa mu dodatr kepico svojega najljubšega sladoleda pa se hitro spremeni v vašo novo najljubšo, hitro pripravljeno, sladico.
Svoje sestavine za LCHF drobljenec sem naročila pri pajsbrezobresti.si , saj imajo pravo malo zakladnico KETO in LCHF sestavin, s katerimi zelo rada ustvarjam v svoji kuhinji.
V srednje veliki posodi zmešajte izbrano sadje, sladilo in vodo. Premešajte, da je vso sadje prekrito in nadevajte v pekač premera 16cm x 16 cm.
V ločeni posodi zmešajte vse suhe sestavine in jim na koncu dodajte kokosovo olje sobne temperature narezano na kocke. S pomočjo vilic ali kar z rokami pregnetite sestavine tako, da nastanejo koščki oz. skupki kokosovega olja v velikosti grahkov.
Dobljen drobljenec bogato posujte po pripravljenem sadju in pecite v prej ogreti pečici 17-20 minut oz. dokler se drobljenec ne obarva zlato rjavo.
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču 5-10 minut, da se malenkost ohladi. Postrezite še toplo, na vrh pa lahko dodate kakšno kepico sladoleda ali žlico kokosovega jogurta.
KLJUČNE BESEDE crumble, drobljenec, sadni drobljenec
LCHF borovničev drobljenec oz. “Crumble”
LCHF borovničev drobljenec oz. "Crumble"
Nina ZorčičSestavine
Drobljenec
Sadje
Dodatki
Postopek
Preberite še: