Kombinacija sočnih, polnih borovnic in sladkega, hrustljavega drobljenca je popolna!
Če pa na vrh dodate še kepico sladoleda dobite odlično lahko in osvežilno sladico.
Priprava drobljenca je res zelo preprosta. Vse sestavine zmešate v dveh preprostih korakih in vse skupaj samo postavite v pečico.
Za pripravo je uporabljenih le nekaj sestavin, kljub temu pa si lahko drobljenec prilagodite čisto po svojem okusu. Namesto borovnic lahko dodate gozdne sadeže, drugo jagodičevje ali sadje po izboru.
Za plast drobljenca sem uporabila mešanico lešnikove, orehove in kokosove moke, izberete pa lahko moke oreščkov, ki vam odgovarjajo oz. jih imate na zalogi. Preverjeno uspe z različnimi mešanicami mok.
Drobljenec je odličen osvežilen, a hkrati sladek zajtrk, ker ne vsebuje dodanih sladkorjev – slajen je le z naravnim sladilom (eritritol).
Borovničev drobljenec oz. "Crumble" brez moke
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 6porcij
Sestavine
Drobljenec
40ggrobo nasekljanih mandljev
20glešnikove moke
20gorehove moke(ali lešnikove moke)
½čajne žličkevaniljeve arome
50gkokosovega olja(sobna temperatura)
30geritritola(ali sladkor/sladilo po izboru)
25gkokosove moke
¼čajne žličkecimeta(oz. po okusu, če ga imate zelo radi, dodajte več)
Sadje
400gborovnic ali gozdnega jagodičevja
15geritritola(ali sladkor/sladilo po izboru)
1čajna žličkavode
Dodatki
sladoled
kokosov jogurt
Postopek
Pečico segrejte na 190 stopinj.
V srednje veliki posodi zmešajte izbrano sadje, sladilo in vodo. Premešajte, da je vso sadje prekrito in nadevajte v pekač premera 16cm x 16 cm.
V ločeni posodi zmešajte vse suhe sestavine in jim na koncu dodajte kokosovo olje sobne temperature narezano na kocke. S pomočjo vilic ali kar z rokami pregnetite sestavine tako, da nastanejo koščki oz. skupki kokosovega olja v velikosti grahkov.
Dobljen drobljenec bogato posujte po pripravljenem sadju in pecite v prej ogreti pečici 17-20 minut oz. dokler se drobljenec ne obarva zlato rjavo.
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču 5-10 minut, da se malenkost ohladi. Postrezite še toplo, na vrh pa lahko dodate kakšno kepico sladoleda ali žlico kokosovega jogurta.
KLJUČNE BESEDE crumble, drobljenec, sadni drobljenec
Pozdravljen, drobljenca je dovolj za recept, kot sem si ga zamislila. Če pa bi želeli, pa lahko vedno pripravite dvojno količino in temu primerno, za kakšno minuto, dve, podaljšate peko. Lep pozdrav, Nina
Borovničev drobljenec oz. “Crumble” brez moke
Borovničev drobljenec oz. "Crumble" brez moke
Nina ZorčičSestavine
Drobljenec
Sadje
Dodatki
Postopek
Preberite še:
2 replies to “Borovničev drobljenec oz. “Crumble” brez moke”
Borut
Po tem receptu je drobljenca bore malo, ste prepričani, da je zadosti sestavin?
Nina Zorčič
Pozdravljen, drobljenca je dovolj za recept, kot sem si ga zamislila. Če pa bi želeli, pa lahko vedno pripravite dvojno količino in temu primerno, za kakšno minuto, dve, podaljšate peko. Lep pozdrav, Nina