Definitivno ena izmed mojih najljubših jedi iz mojega bloga: mini bureki s tofujem, feto, špinačo in sušenimi paradižniki.
Obožujem kombinacijo sočnih sušenih paradižnikov, slane fete in hrustljavega, zapečenega vlečenega testa. Drugače sem mesojedka, ampak v tej kombinaciji obožujem kar tofu! Vsi okusi se res lepo povežejo, noben okus ne prevlada in nastanejo popolni, hrutljavi bureki, odlični za kosilo ali malico na poti.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za kosila, imate pa tudi že nekaj receptov za bureke – vse najdete tukaj.
Pokukajte med recepte in odkrili boste tudi tak recept, kjer sem v mesni burek uspela skriti še melancan! Odličen način, da v jedi skrivoma dodate še zelenjavo.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Mini bureki s tofujem, feto, špinačo in sušenimi paradižniki
Nina Zorčič
Čas priprave 15 minutesmins
Čas peke 30 minutesmins
Vrsta obroka Kosilo, Zajtrk
Količina 5mini burekov
Sestavine
Nadev
100gpopečene špinače
200gnadrobljenega tofuja
150gnadrobljene fete(veganske po potrebi)
5nasekljanih sušenih paradižnikov v olju
1jžolja sušenih paradižnikov
1čžmešanice začimb za piščanca(lahko dodate druge začimbe, meni je tale odlična za različne recepte)
Bureki
vlečeno testo(5 listov)
olivno olje
sezam
Postopek
Pečico segrejte na 200 stopinj.
V večji posodi zmešajte vse sestavine za nadev. Poskusite in po želji dodajte več začimb.
Vlečeno testo razprite. List testa rahlo premažite z oljem, prepognite na pol in nadevajte z nadevom (nadev razporedite na 5 delov), nato pa pričnite z zavijanjem po daljši strani. Testo tesno zavijte, da dobite tanjšo rolico. Rolico nato po dolžini zavijte v polžka, da dobite mini burek.
Položite na večji pekač obložen s papirjem za peko. Svetujem, da postavite konec testa ob rob pekača, da se burek pred peko ne razpre.
Ponovite, dokler ne zmanjka mase, bureke pa odlagajte enega poleg drugega, da preprečite, da bi se razprli.
Bureke premažite z oljem, posujte s sezamom in pecite 25-30 minut, dokler niso zlato zapečeni.
Uživajte samostojne ali z jogurtom.
KLJUČNE BESEDE burek, burek na hitro, burek s feto, domači burek, grški burek, mini bureki, skutni burek, tofu burek, veganski burek, zelenjavni burek
Mini bureki s tofujem, feto, špinačo in sušenimi paradižniki
Definitivno ena izmed mojih najljubših jedi iz mojega bloga: mini bureki s tofujem, feto, špinačo in sušenimi paradižniki.
Obožujem kombinacijo sočnih sušenih paradižnikov, slane fete in hrustljavega, zapečenega vlečenega testa. Drugače sem mesojedka, ampak v tej kombinaciji obožujem kar tofu! Vsi okusi se res lepo povežejo, noben okus ne prevlada in nastanejo popolni, hrutljavi bureki, odlični za kosilo ali malico na poti.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za kosila, imate pa tudi že nekaj receptov za bureke – vse najdete tukaj.
Pokukajte med recepte in odkrili boste tudi tak recept, kjer sem v mesni burek uspela skriti še melancan! Odličen način, da v jedi skrivoma dodate še zelenjavo.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Mini bureki s tofujem, feto, špinačo in sušenimi paradižniki
Nina ZorčičSestavine
Nadev
Bureki
Postopek
Preberite še: