Najlažje pripravljena sladica, v dveh posodah in enem pekaču! Moje Hrustljave ovsene kocke s sočno čokoladno sredico vas bodo NAVDUŠILE!
Pripravljene so hitro in preprosto, potrebujete pa samo: ovsene kosmiče, ovseno moko ali zmlete ovsene kosmiče, kokosov sladkor, kokosovo olje, arašidovo maslo in nekaj klasik iz shrambe: soda bikarbona, pecilni prašek, sol.
Za kremo pa potrebujete 4 sestavine: kokosovo mleko iz pločevinke, temno čokolado, kakav in žlico sladkorja. To je vse!
Za najboljše rezultate, predvsem pri kremi, svetujem kvalitetne sestavine. Uporabite kokosovo mleko iz pločevinke, torej tisto, ki ima še meso in ne klasično tekoče kokosovo “mleko” oz. napitek. Prav tako svetujem uporabo kvalitetnega temnega kakava in kokosovega sladkorja, saj imajo boljši okus in močnejšo aromo. Te dve sestavini vedno naročam pri Eko Škrnicl – s kodo NINAZORCIC10 imate še popust na vse njihove izdelke!
Polovico drobljenca dodajte na dno in zravnajte površino, drugo polovico prihranite za kasneje, saj ga bomo nadrobili po čokoladni sredici. Za tisti “waw” efekt, kjer čokolada kuka ven iz drobljenca, ga posujte neenakomerno in vmes pustite nekaj delcev brez drobljenca.
Sladica je pripravljena v manj kot 30 minutah, od začetka do konca. Po peki svetujem, da jo hladite vsaj 30 minut oz. toliko časa, da se dno utrdi, da ga lahko režete. Če boste kocke prehitro razrezali se bodo med rezanjem drobile in ne boste dobili lepih, enakomernih kock.
Hrustljave ovsene kocke s sočno čokoladno sredico
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16kock
Sestavine
Dno
130ginstant ovsene moke ali zmletih ovsenih kosmičev
70gkokosovega olja(nujno sobne temperature in ne stopljeno)
170gkokosovega mleka iz pločevinke(sobne temperature)
150gtemne čokolade(svetujem 72%)
1jedilna žlicatemnega kakava Eko Škrnicl
1jedilna žlicakokosovega sladkorja Eko Škrnicl
Postopek
Pečico segrejte na 170 stopinj.
V večji posodi zmešajte vse sestavine za dno. Premešajte s pomočjo vilic ali kar z rokami, da dobite grobo, lepljivo zmes.
Malo več kot polovico mase nadevajte v kvadraten pekač premera 18 cm, ki ste ga predhodno obložili s papirjem za peko. Maso enakomerno razporedite po dnu.
Pripravite čokoladno kremo. Temno čokolado stopite in premešajte s kokosovim mlekom iz pločevinke (kokovoso mleko naj bo sobne temperature. Če bo premrzlo se bo čokolada stopila med mešanjem). Dodajte kakav in sladkor ter premešajte. Čokoladno kremo prelijte po dnu in zgladite površino.
Po vrhu nadrobite še preostanek mase. Ni potrebno, da čokoladno kremo v celoti prekrijete, del čokolade lahko kuka ven iz drobljenca.
Postavite v segreto pečico in pecite 25 minut, da se vrh zlato zapeče.
Vzemite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi, nato razrežite in postrezite.
Hrustljave ovsene kocke s sočno čokoladno sredico
Najlažje pripravljena sladica, v dveh posodah in enem pekaču! Moje Hrustljave ovsene kocke s sočno čokoladno sredico vas bodo NAVDUŠILE!
Pripravljene so hitro in preprosto, potrebujete pa samo: ovsene kosmiče, ovseno moko ali zmlete ovsene kosmiče, kokosov sladkor, kokosovo olje, arašidovo maslo in nekaj klasik iz shrambe: soda bikarbona, pecilni prašek, sol.
Za kremo pa potrebujete 4 sestavine: kokosovo mleko iz pločevinke, temno čokolado, kakav in žlico sladkorja. To je vse!
Za najboljše rezultate, predvsem pri kremi, svetujem kvalitetne sestavine. Uporabite kokosovo mleko iz pločevinke, torej tisto, ki ima še meso in ne klasično tekoče kokosovo “mleko” oz. napitek. Prav tako svetujem uporabo kvalitetnega temnega kakava in kokosovega sladkorja, saj imajo boljši okus in močnejšo aromo. Te dve sestavini vedno naročam pri Eko Škrnicl – s kodo NINAZORCIC10 imate še popust na vse njihove izdelke!
Polovico drobljenca dodajte na dno in zravnajte površino, drugo polovico prihranite za kasneje, saj ga bomo nadrobili po čokoladni sredici. Za tisti “waw” efekt, kjer čokolada kuka ven iz drobljenca, ga posujte neenakomerno in vmes pustite nekaj delcev brez drobljenca.
Sladica je pripravljena v manj kot 30 minutah, od začetka do konca. Po peki svetujem, da jo hladite vsaj 30 minut oz. toliko časa, da se dno utrdi, da ga lahko režete. Če boste kocke prehitro razrezali se bodo med rezanjem drobile in ne boste dobili lepih, enakomernih kock.
Hrustljave ovsene kocke s sočno čokoladno sredico
Nina ZorčičSestavine
Dno
Čokoladna sredica
Postopek
Preberite še: