Ideja za ULTRA HITRO beljakovinsko bogato kosilo ali malico? Tukaj je prepognjena tortilja!
Nadevate jo lahko z dodatki po izbiri, spodaj v receptu pa vam zaupam mojo najljubšo, ki vsebuje popolno razmerje beljakovin in maščob, hkrati pa je noro okusna.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za kosila – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Prepognjena beljakovinska tortilja
Nina Zorčič
Čas priprave 10 minutesmins
Čas peke 10 minutesmins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 1porcija
Sestavine
3srednje velikajajca
1velika tortilja (za manjšo tortiljo dodajte samo 2 jajci)
kuhan pršut
solata
nadrobljena feta
avokado(začinjen s soljo, poprom in limoninim sokom)
Postopek
Na ponvi segrejte olivno olje in dodajte razžvrkljana jajca.
Po par minutah dodajte na vrh jajc tortiljo. Pecite toliko časa, da se jajca spodaj zlato zapečejo, nato obrnite in popecite še iz druge strani, da se tortilja zlato zapeče.
Vzemite iz ponve, razrežite spodnji del kot na videu in dodajte 4 dodatke po izbiri. Prepognite in uživajte.
KLJUČNE BESEDE beljakovinska tortilja, breakfast tortilla, prepognjena tortilja, protein tortilla wrap, tortilja za zajtrk, viral tortilla
Prepognjena beljakovinska tortilja
Ideja za ULTRA HITRO beljakovinsko bogato kosilo ali malico? Tukaj je prepognjena tortilja!
Nadevate jo lahko z dodatki po izbiri, spodaj v receptu pa vam zaupam mojo najljubšo, ki vsebuje popolno razmerje beljakovin in maščob, hkrati pa je noro okusna.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za kosila – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Prepognjena beljakovinska tortilja
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: