V seriji novih brezglutenskih receptov tokrat predstavljam mehke, sočne, "fudgy" cimetove rolice, pripravljene popolnoma brez peke ali kuhanja!
Za pripravo potrebujete 15 minut + nekaj minut hlajenja v hladilniku. Tako hitro nastane božanska, malo bolj "zdrava" brezglutenska sladica, ki bo navdušila čisto vse!
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin in najboljši zajtrk, zaradi katerega bo cela kuhinja že zjutraj dišala po cimetu, je pripravljen!
Potrebujete nekaj osnovnih sestavin - ovsena in mandljeva moka, kokosovo olje, javorjev sirup, datlji in ogromno cimeta. Piko na i nadevu doda še cimetov namaz (znan tudi pod imenom Lotus, Biscoff ali Speculoos). V kolikor ga nimate ga lahko izpustite in dodate kanček več cimeta.
Po oblikovanem testu premažite domači nadev. Zarolajte v rolico in postavite v hladilnik za kratek čas - s tem si olajšate rezanje in nastanejo lepši koluti.
Na blogu pa vas poleg tega čaka še ogromno drugih brezglutenskih receptov - najdete jih tukaj.
. Prav tako pa imam že nekaj različnih oblik cimetovih rolic - tukaj je takšna v obliki "Mug Cake"-a
, ali pečene ovsene kaše.
. Klasične kvašene pa najdete tukaj.
Mehke "cimetove rolice" brez peke
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12mini rolic
Sestavine
Testo
100govsene moke(brez glutena)
100gmandljeve moke
½čajne žličkecimeta
ščepsoli
2jedilni žlicizmehčanega kokosovega olja
2jedilni žlicijavorjevega sirupa
½čajne žličkevaniljeve arome
Cimetov nadev
200gsvežih medjool datljev(izkoščičenih)
1jedilna žlicazmehčanega kokosovega olja
1 ½jedilne žlicecimeta
½čajne žličkevaniljeve arome
1jedilna žlicaLotus/Biscoff/Speculoos namaza s cimetom(opcijsko, lahko izpustite)
ščepsoli
1-3jedilne žlicevode(dodajajte postopoma in po potrebi)
Postopek
V posodi zmešajte vse sestavine za testo. Premešajte in pregnetite z rokami, da dobite kompaktno testo, ki se ne sme drobiti in ne sme biti premokro, da bi se lepilo na roke. Če je presuho dodajte še malo kokosovega olja, če je premokro pa dodatno žlico ovsene moke.
Testo oblikujte v kepo in ga razvaljajte med dvema papirjema za peko v kvadrat premera 17 cm. Postavite v hladilnik, medtem pa pripravite nadev.
V posodi blenderja zmešajte datlje, olje, cimet, vaniljo, namaz in sol. Po potrebi dodajte še kakšno žlico vode, da dobite gladek, kremast namaz.
Po ohlajenem testu premažite namaz (nekaj vam ga bo ostalo). Testo zvijte v rolico in zavijte v folijo za živila. Postavite v hladilnik za 30 minut nato vzemite iz hladilnika in narežite na kolute. V kolikor je masa premehka za rezanje postavite nazaj v hladinik za 10 minut.
KLJUČNE BESEDE cimetove rolice, cimetove rolice brez peke
Mehke “cimetove rolice” brez peke
V seriji novih brezglutenskih receptov tokrat predstavljam mehke, sočne, "fudgy" cimetove rolice, pripravljene popolnoma brez peke ali kuhanja!
Za pripravo potrebujete 15 minut + nekaj minut hlajenja v hladilniku. Tako hitro nastane božanska, malo bolj "zdrava" brezglutenska sladica, ki bo navdušila čisto vse!
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin in najboljši zajtrk, zaradi katerega bo cela kuhinja že zjutraj dišala po cimetu, je pripravljen!
Potrebujete nekaj osnovnih sestavin - ovsena in mandljeva moka, kokosovo olje, javorjev sirup, datlji in ogromno cimeta. Piko na i nadevu doda še cimetov namaz (znan tudi pod imenom Lotus, Biscoff ali Speculoos). V kolikor ga nimate ga lahko izpustite in dodate kanček več cimeta.
Po oblikovanem testu premažite domači nadev. Zarolajte v rolico in postavite v hladilnik za kratek čas - s tem si olajšate rezanje in nastanejo lepši koluti.
Na blogu pa vas poleg tega čaka še ogromno drugih brezglutenskih receptov - najdete jih tukaj. . Prav tako pa imam že nekaj različnih oblik cimetovih rolic - tukaj je takšna v obliki "Mug Cake"-a , ali pečene ovsene kaše. . Klasične kvašene pa najdete tukaj.
Mehke "cimetove rolice" brez peke
Nina ZorčičSestavine
Testo
Cimetov nadev
Postopek
Preberite še: