Za vas imam čisto preprost prigrizek, za katerega so potrebne 4 sestavine in 5 minut časa!
Čokoladni krispiji z ekspandirano kvinojo, ki spominjajo na riževo čokolado. Božansko, preprosto, hitro, iz malo sestavin in v samo eni posodi. Vse, kar imate najraje.
Za krispije potrebujemo 2 glavni sestavini: ekspandirano kvinojo, ki je dostopna v vseh večjih trgovinah in domač hiter čokoladni preliv iz 3 sestavin (za dodatno aromo lahko dodate še vaniljo, ampak ni nujno potrebna).
Krispiji so pripravljeni brez dodanega sladkorja, saj sem uporabila eritritol in brez masla, saj sem uporabila kokosovo olje. Dodala sem še kakav v prahu in voila.
Preliv pripravite v minuti, vse sestavine zmešate in stopite. Prelijete po ekspandirani kvinoji in postavite v hladilnik za 15 minut oz. toliko časa, da se čokolada strdi. To je vse!
Odličen prigrizek za malico med delom ali na poti. Odlična ideja tudi za obiske, ki presenetijo na hitro, pa bi jih radi pogostili z domačo sladico.
5 minut za pripravo in 15 minut za hlajenje vas loči od najboljšega preprostega prigrizka.
Ekspandirana kvinoja je skoraj brez okusa, doda pa element hrustljavosti in teksturo, ki jo dobite v riževi čokoladi. Ker se v krispijih okusi samo odličen domači čokoladni preliv, je ta prigrizek odličen tudi za tiste, ki niso najbolj naklonjeni "zdravim sladicam".
Krispije hranite v neprodušno zaprti posodi na sobni temperaturi.
Čokoladni krispiji s kvinojo
Nina Zorčič
Čas priprave 5min
Vrsta obroka prigrizek, Sladica
Količina 16kock
Sestavine
Čokoladni preliv
100gkokosovega olja
100g100% kakava v prahu
50geritritola ali sladila po izbiri
1jedilna žlicavaniljeve paste(opcijsko)
Krispiji
120gekspandirane kvinoje
Postopek
V posodici zmešajte kokosovo olje, kakav, sladilo in vaniljevo pasto (opcijsko). Segrevajte v mikrovalovni pečici ali v manjšem loncu na srednjem ognju, dokler se kokosovo olje ne raztopi. Premešajte, da dobite gladko čokoladno zmes brez grudic.
V večji posodi zmešajte ekspandirano kvinojo in pripravljen čokoladni preliv. Z žlico premešajte, da se vsa kvinoja prekrije s čokoladnim prelivom.
Maso nadevajte v pekač, premera 18 cm x 18 cm, odloženim s papirjem za peko. Maso s pomočjo žlice dobro pritisnite ob dno, da bodo krispiji kompaktni.
Maso po vrhu zgladite z žlico, pekač pa postavite v hladilnik za vsaj 30 minut oz. toliko časa, da se vse strdi.
Ohlajeno maso narežite ali kar nadrobite na manjše kocke. Hranite v neprodušno zaprti posodi na sobni temperaturi.
KLJUČNE BESEDE čokoladni krispiji, ekspandirana kvinoja, hrustljav prigrizek, hrustljavi krispiji, prigrizek s kvinojo
Čokoladni krispiji s kvinojo
Za vas imam čisto preprost prigrizek, za katerega so potrebne 4 sestavine in 5 minut časa!
Čokoladni krispiji z ekspandirano kvinojo, ki spominjajo na riževo čokolado. Božansko, preprosto, hitro, iz malo sestavin in v samo eni posodi. Vse, kar imate najraje.
Za krispije potrebujemo 2 glavni sestavini: ekspandirano kvinojo, ki je dostopna v vseh večjih trgovinah in domač hiter čokoladni preliv iz 3 sestavin (za dodatno aromo lahko dodate še vaniljo, ampak ni nujno potrebna).
Krispiji so pripravljeni brez dodanega sladkorja, saj sem uporabila eritritol in brez masla, saj sem uporabila kokosovo olje. Dodala sem še kakav v prahu in voila.
Preliv pripravite v minuti, vse sestavine zmešate in stopite. Prelijete po ekspandirani kvinoji in postavite v hladilnik za 15 minut oz. toliko časa, da se čokolada strdi. To je vse!
Odličen prigrizek za malico med delom ali na poti. Odlična ideja tudi za obiske, ki presenetijo na hitro, pa bi jih radi pogostili z domačo sladico.
5 minut za pripravo in 15 minut za hlajenje vas loči od najboljšega preprostega prigrizka.
Ekspandirana kvinoja je skoraj brez okusa, doda pa element hrustljavosti in teksturo, ki jo dobite v riževi čokoladi. Ker se v krispijih okusi samo odličen domači čokoladni preliv, je ta prigrizek odličen tudi za tiste, ki niso najbolj naklonjeni "zdravim sladicam".
Krispije hranite v neprodušno zaprti posodi na sobni temperaturi.
Čokoladni krispiji s kvinojo
Nina ZorčičSestavine
Čokoladni preliv
Krispiji
Postopek
Preberite še: