Božansko kosilo, ki vas bo pustilo brez besed! Pripravljeno res hitro, neverjetno preprosto in iz samo 8 sestavin!
Testenine z neverjetno kremno parmezanovo kremo, pestom in božansko burrato. Vse skupaj pokapamo z olivnim oljem in posujemo s hrustljavimi drobtinami - NI BESED!
Parmezanovo kremo pripravimo sami iz 3 sestavin + osnovne začimbe: sol, poper. Pesto lahko pripravite sami, lahko pa uporabite kar kupljenega. V kolikor ga boste pripravljali sami vam svetujem ta recept.
Parmezanovo kremo pripravimo res preprosto - v manjšem loncu segrejemo mleko in smetano za stepanje. Med rednim mešanjem segrevajte 5 minut, ne pustite pa, da zavre. Dodajte sveže nariban parmezan (ne uporabite tistega že naribanega) in premešajte. Kuhajte še 10-15 minut oz. toliko časa, da se krema zgosti. To je vse!
Če boste uporabili kupljen pesto ga na tej točki vmešajte v parmezanovo kremo, v lonec dodajte še kuhane testenine in vse skupaj premešajte. Postrezite z burrato in drobtinami, ki ste jih predhodno na hitro popekli na olivnem olju.
Res božanski, gurmanski obrok, pripravljen hitro in preprosto, preverjeno pa uspe vsem! S takšnim receptom lahko navdušite tudi najbolj zahtevne gurmane!
Uporabite lahko katerekoli testenine, najboljše pa so tiste, ki zajamejo še malo omake: tulci, fussili, polžki ali pa klasični špageti - uporabite lahko tudi votle špagete (bucatini), ki tako tudi vase zajamejo nekaj omake.
Posebnosti tukaj ni, svetujem pa, da testenine najprej skuhate do "al dente stanja", torej da so na ugriz še malo trde, saj se dodatno skuhajo še v omaki.
Testenine s parmezanovo kremo, pestom in burrato
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Parmezanova krema
200gpolnomastnega mleka
180gsmetane za stepanje
200gsveže naribanega parmezana(uporabite parmezan v kosu in ga naribajte sami)
ščepsoli
¼čajne žličkemletega popra
Testenine
sol
250gtestenin po izbiri
Dodatki
3jedilne žlicepesta(kupljen ali domač - recept za domač pesto zgoraj)
burrata + olivno olje, poper
sveže nariban parmezan
Popečene drobtine
1jedilna žlicaolivnega olja
3jedilne žlicekrušnih drobtin ali drobno nasekljanega posušenega kruha
Postopek
V srednje velikem loncu (lonec naj bo dovolj velik, da boste lahko na koncu vanj dodali še kuhane testenine) na srednjem ognju segrevajte mleko in smetano za stepanje. Med rednim mešanjem segrevajte vsaj 5 minut, ne pustite pa, da zavre.
Nato dodajte nariban parmezan, sol in poper ter s pomočjo metlice za stepanje premešajte. Med rednim mešanjem kuhajte na srednjem ognju, dokler ne nastane gladka, gosta krema - vsaj 10-15 minut.
Medtem v večji količini vrele osoljene vode skuhajte testenine po navodilih do "al dente" stanja, torej da so na ugriz še malo trde, saj se bodo do konca skuhale v omaki.
Preden testenine odcedite prihranite 1 skodelico vode, v kateri so se testenine kuhale, saj jo bomo dodali k omaki.
Ko je parmezanova krema gladka in gosta ji dodajte 3 jedilne žlice pesta in premešajte. Poskusite in po potrebi dodajte več soli, popra.
V omako dodajte odcejene skuhane testenine in premešajte. Dodajte ¼ skodelice vode, v kateri so se kuhale testenine, in premešajte. Kuhajte še par minut, samo toliko, da dobite gladko omako, ki se lepo oprime testenin, testenine pa se skuhajo do konca.
Vmes na manjši ponvi segrejte 1 jedilno žlico olivnega olja. Dodajte drobtine ali drobno nasekljan posušen kruh in premešajte. Pražite par minut oz. toliko časa, da se drobtine zlato zapečejo.
Testenine postrezite skupaj s svežo burrato. Burrato lahko pokapate z olivnim oljem in začinite s poprom. Vse skupaj bogato posujte s popečenimi drobtinami in sveže naribanim parmezanom. Po želji lahko po vrhu dodate še kakšno jedilno žličko pesta.
KLJUČNE BESEDE burrata, hitre testenine, parmezanova krema, pesto, pesto jedi, pesto testenine, sirove testenine, testenine s parmezanom, testenine s pestom
Testenine s parmezanovo kremo, pestom in burrato
Božansko kosilo, ki vas bo pustilo brez besed! Pripravljeno res hitro, neverjetno preprosto in iz samo 8 sestavin!
Testenine z neverjetno kremno parmezanovo kremo, pestom in božansko burrato. Vse skupaj pokapamo z olivnim oljem in posujemo s hrustljavimi drobtinami - NI BESED!
Parmezanovo kremo pripravimo sami iz 3 sestavin + osnovne začimbe: sol, poper. Pesto lahko pripravite sami, lahko pa uporabite kar kupljenega. V kolikor ga boste pripravljali sami vam svetujem ta recept.
Parmezanovo kremo pripravimo res preprosto - v manjšem loncu segrejemo mleko in smetano za stepanje. Med rednim mešanjem segrevajte 5 minut, ne pustite pa, da zavre. Dodajte sveže nariban parmezan (ne uporabite tistega že naribanega) in premešajte. Kuhajte še 10-15 minut oz. toliko časa, da se krema zgosti. To je vse!
Če boste uporabili kupljen pesto ga na tej točki vmešajte v parmezanovo kremo, v lonec dodajte še kuhane testenine in vse skupaj premešajte. Postrezite z burrato in drobtinami, ki ste jih predhodno na hitro popekli na olivnem olju.
Res božanski, gurmanski obrok, pripravljen hitro in preprosto, preverjeno pa uspe vsem! S takšnim receptom lahko navdušite tudi najbolj zahtevne gurmane!
Uporabite lahko katerekoli testenine, najboljše pa so tiste, ki zajamejo še malo omake: tulci, fussili, polžki ali pa klasični špageti - uporabite lahko tudi votle špagete (bucatini), ki tako tudi vase zajamejo nekaj omake.
Posebnosti tukaj ni, svetujem pa, da testenine najprej skuhate do "al dente stanja", torej da so na ugriz še malo trde, saj se dodatno skuhajo še v omaki.
Testenine s parmezanovo kremo, pestom in burrato
Nina ZorčičSestavine
Parmezanova krema
Testenine
Dodatki
Popečene drobtine
Postopek
Preberite še: