Recept za vse ljubitelje palačink – za vas sem priprava izredno preprost recept za okusne, vaniljeve ovsene “Crepes” tanke palačinke.
Te ovsene palačinke so tako zelo okusne in mehke, pripravljene pa so popolnoma brez moke, olj, mlečnih izdelkov ali dodanega sladkorja.
Spodaj z vami delim tudi recept za hitro pokuhana karamelizirana jabolka in hitro “karamelo” iz samo dveh sestavin!
Recept za vse ljubitelje palačink – za vas sem priprava izredno preprost recept za okusne, vaniljeve ovsene “Crepes” tanke palačinke.
Te ovsene palačinke so tako zelo okusne in mehke, pripravljene pa so popolnoma brez moke, olj, mlečnih izdelkov ali dodanega sladkorja.
Spodaj z vami delim tudi recept za hitro pokuhana karamelizirana jabolka in hitro “karamelo” iz samo dveh sestavin!
Ovsene “Crepes” palačinke so pripravljene hitro in v eni posodi! Brez hlajenja in brez kompliciranja!
Za pripravo lahko uporabite že zmlete Myprotein Instant ovsene kosmiče – gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka.V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka s čim manj grudic.
S kodo NINAMYP dobite skoraj vse Myprotein izdelke z vsaj 33% popustom, odvisno od akcij, ki trenutno potekajo.
Ovsene “Crepes” palačinke so pripravljene hitro in v eni posodi! Brez hlajenja in brez kompliciranja!
Za pripravo lahko uporabite že zmlete Myprotein Instant ovsene kosmiče – gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka.V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka s čim manj grudic.
S kodo NINAMYP dobite skoraj vse Myprotein izdelke z vsaj 33% popustom, odvisno od akcij, ki trenutno potekajo.
Palačinke so zelo podobne klasičnim “crepe” palačinkam: mehke, okusne in zelo tanke.
Pripravljene so z ovseno moko in rastlinskim ovsenim napitkom Plana Plus, ki vsebuje samo naravno prisotne sladkorje in rožičevo moko. Zaradi moke je mleko malo gostejše in po naravi slajše, zato palačink nisem sladila s klasičnim sladkorjem. Namesto tega mleka lahko dodate tudi vodo ali drugo “mleko”. Nasvet za prilagajanje količin spodaj v receptu.
Z vami pa delim tudi skrivnost do vedno mehkih in puhastih “crepes” palačink – gazirana voda! V tanke palačinke vedno dodam gazirano vodo, saj naredi palačinke izredno puhaste in norooo mehke. Priporočam, da naslednjič poskusite na moj način, verjamem, da boste navdušeni.
Palačinke so pripravljene brez moke – namesto klasične bele moke sem uporabila ovseno in koruzni škrob (namesto tega lahko uporabite tudi tapiokino moko). Škrob (in tapiokina moka) tukaj deluje kot vezivo oz. gostilo.
Namesto mleka in jajc sem dodala samo rastlinski ovseni napitek in gazirano vodo. Palačinke sem sladila z eritritolom, lahko pa seveda uporabite sladilo po izboru ali pa ga preprosto izpustite.
Olja v maso nisem dodajala, prav tako pa morate ponev namastiti res minimalno, samo toliko, da se palačinka ne prilepi na dno. Pri peki palačink najraje svetujem olje v spreju, saj ga tako nanesemo res minimalo, samo toliko, da se masa ne sprime na ponev. V kolikor uporabljate non-stick ponev tudi to ni potrebno.
Če se vam masa med peko palačink zgosti, po potrebi dodajte jedilno žlico ali dve rastlinskega napitka. Pomembno je, da je masa tekoča in da se lepo razlije po dobro segreti ponvi. Če je masa pregosta, postopoma v majhnih količinah dodajajte vodo/ napitek, dokler ne dobite prave gostote.
Palačinke so zelo podobne klasičnim “crepe” palačinkam: mehke, okusne in zelo tanke.
Pripravljene so z ovseno moko in rastlinskim ovsenim napitkom Plana Plus, ki vsebuje samo naravno prisotne sladkorje in rožičevo moko. Zaradi moke je mleko malo gostejše in po naravi slajše, zato palačink nisem sladila s klasičnim sladkorjem. Namesto tega mleka lahko dodate tudi vodo ali drugo “mleko”. Nasvet za prilagajanje količin spodaj v receptu.
Z vami pa delim tudi skrivnost do vedno mehkih in puhastih “crepes” palačink – gazirana voda! V tanke palačinke vedno dodam gazirano vodo, saj naredi palačinke izredno puhaste in norooo mehke. Priporočam, da naslednjič poskusite na moj način, verjamem, da boste navdušeni.
Palačinke so pripravljene brez moke – namesto klasične bele moke sem uporabila ovseno in koruzni škrob (namesto tega lahko uporabite tudi tapiokino moko). Škrob (in tapiokina moka) tukaj deluje kot vezivo oz. gostilo.
Namesto mleka in jajc sem dodala samo rastlinski ovseni napitek in gazirano vodo. Palačinke sem sladila z eritritolom, lahko pa seveda uporabite sladilo po izboru ali pa ga preprosto izpustite.
Olja v maso nisem dodajala, prav tako pa morate ponev namastiti res minimalno, samo toliko, da se palačinka ne prilepi na dno. Pri peki palačink najraje svetujem olje v spreju, saj ga tako nanesemo res minimalo, samo toliko, da se masa ne sprime na ponev. V kolikor uporabljate non-stick ponev tudi to ni potrebno.
Če se vam masa med peko palačink zgosti, po potrebi dodajte jedilno žlico ali dve rastlinskega napitka. Pomembno je, da je masa tekoča in da se lepo razlije po dobro segreti ponvi. Če je masa pregosta, postopoma v majhnih količinah dodajajte vodo/ napitek, dokler ne dobite prave gostote.
Ovsene "Crepes" palačinke s karameliziranimi jabolkami
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 12mini palačink
Sestavine
Ovsene palačinke
150govsene moke(ali ovsenih kosmičev zmletih v fino moko)
40gkoruznega škroba Gustin ali tapiokine moke
30geritritola v prahu(ali sladilo po izbiri)
290grastlinskega ovsenega napitka Plana Plus ali 270g vode(točno ta ovseni napitek vsebuje rožičevo moko, kar maso dodatno zgosti, zato dodate navadne vode manj)
150ggazirane vode(+ več po potrebi)
1čajna žličkavaniljeve arome/paste
Hitra karamelizirana jabolka
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
1sladko rdeče jabolko
1čajna žličkacimeta
Hitra "karamela"
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
1jedilna žlicanaravnega arašidovega ali mandljevega masla(brez dodanih olj, soli, sladkorjev)
voda(po potrebi, količini prilagodite temu, kako tekočo "karamelo" želite)
opcijsko: kokosov sladkor, cimet
Dodatki
napihnjen amarant
Postopek
V večji posodi zmešajte ovseno moko, tapiokino moko, eritritol v prahu in cimet.
Dodajte rastlinski ovseni napitek, gazirano vodo in vaniljevo aromo.
Premešajte s pomočjo železne metlice za stepanje in pustite vsaj 5 minut, da se masa zgosti, medtem pa na srednjem ognju segrevajte manjšo ponev. Če se je masa med tem časom preveč zgostila, dodajte 1-2 jedilni žlici rastlinskega napitka in ponovno premešajte. Masa mora biti dovolj tekoča, da se bo lepo razlila po ponvi - bistveno bolj tekoča kot masa za debele, ameriške palačinke.
Jaz vedno grejem kar dve ponvi hkrati, da je peka hitrejša. Ponev segrevajte vsaj 5-8 minut, da bo ponev dovolj vroča, ko boste pričeli s peko. Ponev je dovolj vroča takrat, kadar se masa, po tem ko jo vlijete v ponev, lepo razlije po ponvi (v kolikor se masa ne oprime ponve ampak tekočina spolzi po površini, je ponev premalo segreta).
Segreto ponev rahlo namastite, odvečno olje pa popivnajte s papirnato brisačko. Na ponev odmerite nekje ¼ skodelice mase oz. toliko, da pokrijete celotno dno. Vlito maso po ponvi enakomerno razporedite in pecite približno 2-4 minute na eni strani oz. tako dolgo, da je dno palačinke zlato obarvano, robovi pa rahlo zapečeni. Obrnite in pecite še 2 minuti na drugi strani.
Pečene palačinke odlagajte na krožnik, eno na drugo. Ponovite, dokler ne zmanjka mase. Po potrebi, če se masa med peko palačink zgosti, dodajte kakšno jedilno žlico ali dve rastlinskega napitka, da maso razredčite.
Pripravite še hitra karamelizirana jabolka. Na manjši ponvi (lahko na isti, na kateri ste pekli palačinke) segrejte žlico javorjevega sirupa. Dodajte drobno narezana sladka jabolka in cimet. Premešajte in kuhajte 5 minut oz. toliko časa, da se jabolka malo zmehčajo.
Po želji lahko palačinkam dodate še hitro "karamelo": žlico arašidovega/mandljevega masla zmešajte z žlico javorjevega sirupa in dodajte žlico ali dve vode, da karamelo razredčite. Po želji lahko dodate tudi cimet ali kokosov sladkor za dodatno aromo in sladkobo.
Palačinke postrezite s hitro karamelo, karameliziranimi jabolkami in drugimi dodatki po izbiri.
KLJUČNE BESEDE crepes, ovsene palačinke, palačinke
Ovsene “Crepes” palačinke s karameliziranimi jabolkami
Recept za vse ljubitelje palačink – za vas sem priprava izredno preprost recept za okusne, vaniljeve ovsene “Crepes” tanke palačinke.
Te ovsene palačinke so tako zelo okusne in mehke, pripravljene pa so popolnoma brez moke, olj, mlečnih izdelkov ali dodanega sladkorja.
Spodaj z vami delim tudi recept za hitro pokuhana karamelizirana jabolka in hitro “karamelo” iz samo dveh sestavin!
Recept za vse ljubitelje palačink – za vas sem priprava izredno preprost recept za okusne, vaniljeve ovsene “Crepes” tanke palačinke.
Te ovsene palačinke so tako zelo okusne in mehke, pripravljene pa so popolnoma brez moke, olj, mlečnih izdelkov ali dodanega sladkorja.
Spodaj z vami delim tudi recept za hitro pokuhana karamelizirana jabolka in hitro “karamelo” iz samo dveh sestavin!
Ovsene “Crepes” palačinke so pripravljene hitro in v eni posodi! Brez hlajenja in brez kompliciranja!
Za pripravo lahko uporabite že zmlete Myprotein Instant ovsene kosmiče – gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka.V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka s čim manj grudic.
S kodo NINAMYP dobite skoraj vse Myprotein izdelke z vsaj 33% popustom, odvisno od akcij, ki trenutno potekajo.
Ovsene “Crepes” palačinke so pripravljene hitro in v eni posodi! Brez hlajenja in brez kompliciranja!
Za pripravo lahko uporabite že zmlete Myprotein Instant ovsene kosmiče – gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka.V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka s čim manj grudic.
S kodo NINAMYP dobite skoraj vse Myprotein izdelke z vsaj 33% popustom, odvisno od akcij, ki trenutno potekajo.
Palačinke so zelo podobne klasičnim “crepe” palačinkam: mehke, okusne in zelo tanke.
Pripravljene so z ovseno moko in rastlinskim ovsenim napitkom Plana Plus, ki vsebuje samo naravno prisotne sladkorje in rožičevo moko. Zaradi moke je mleko malo gostejše in po naravi slajše, zato palačink nisem sladila s klasičnim sladkorjem. Namesto tega mleka lahko dodate tudi vodo ali drugo “mleko”. Nasvet za prilagajanje količin spodaj v receptu.
Z vami pa delim tudi skrivnost do vedno mehkih in puhastih “crepes” palačink – gazirana voda! V tanke palačinke vedno dodam gazirano vodo, saj naredi palačinke izredno puhaste in norooo mehke. Priporočam, da naslednjič poskusite na moj način, verjamem, da boste navdušeni.
Palačinke so pripravljene brez moke – namesto klasične bele moke sem uporabila ovseno in koruzni škrob (namesto tega lahko uporabite tudi tapiokino moko). Škrob (in tapiokina moka) tukaj deluje kot vezivo oz. gostilo.
Namesto mleka in jajc sem dodala samo rastlinski ovseni napitek in gazirano vodo. Palačinke sem sladila z eritritolom, lahko pa seveda uporabite sladilo po izboru ali pa ga preprosto izpustite.
Olja v maso nisem dodajala, prav tako pa morate ponev namastiti res minimalno, samo toliko, da se palačinka ne prilepi na dno. Pri peki palačink najraje svetujem olje v spreju, saj ga tako nanesemo res minimalo, samo toliko, da se masa ne sprime na ponev. V kolikor uporabljate non-stick ponev tudi to ni potrebno.
Če se vam masa med peko palačink zgosti, po potrebi dodajte jedilno žlico ali dve rastlinskega napitka. Pomembno je, da je masa tekoča in da se lepo razlije po dobro segreti ponvi. Če je masa pregosta, postopoma v majhnih količinah dodajajte vodo/ napitek, dokler ne dobite prave gostote.
Palačinke so zelo podobne klasičnim “crepe” palačinkam: mehke, okusne in zelo tanke.
Pripravljene so z ovseno moko in rastlinskim ovsenim napitkom Plana Plus, ki vsebuje samo naravno prisotne sladkorje in rožičevo moko. Zaradi moke je mleko malo gostejše in po naravi slajše, zato palačink nisem sladila s klasičnim sladkorjem. Namesto tega mleka lahko dodate tudi vodo ali drugo “mleko”. Nasvet za prilagajanje količin spodaj v receptu.
Z vami pa delim tudi skrivnost do vedno mehkih in puhastih “crepes” palačink – gazirana voda! V tanke palačinke vedno dodam gazirano vodo, saj naredi palačinke izredno puhaste in norooo mehke. Priporočam, da naslednjič poskusite na moj način, verjamem, da boste navdušeni.
Palačinke so pripravljene brez moke – namesto klasične bele moke sem uporabila ovseno in koruzni škrob (namesto tega lahko uporabite tudi tapiokino moko). Škrob (in tapiokina moka) tukaj deluje kot vezivo oz. gostilo.
Namesto mleka in jajc sem dodala samo rastlinski ovseni napitek in gazirano vodo. Palačinke sem sladila z eritritolom, lahko pa seveda uporabite sladilo po izboru ali pa ga preprosto izpustite.
Olja v maso nisem dodajala, prav tako pa morate ponev namastiti res minimalno, samo toliko, da se palačinka ne prilepi na dno. Pri peki palačink najraje svetujem olje v spreju, saj ga tako nanesemo res minimalo, samo toliko, da se masa ne sprime na ponev. V kolikor uporabljate non-stick ponev tudi to ni potrebno.
Če se vam masa med peko palačink zgosti, po potrebi dodajte jedilno žlico ali dve rastlinskega napitka. Pomembno je, da je masa tekoča in da se lepo razlije po dobro segreti ponvi. Če je masa pregosta, postopoma v majhnih količinah dodajajte vodo/ napitek, dokler ne dobite prave gostote.
Ovsene "Crepes" palačinke s karameliziranimi jabolkami
Nina ZorčičSestavine
Ovsene palačinke
Hitra karamelizirana jabolka
Hitra "karamela"
Dodatki
Postopek
Preberite še: