Recept za vse ljubitelje palačink – za vas sem priprava noro preprost recept za ovsene “Crepes” tanke palačinke!
Moje ovsene palačinke so noro okusne in mehke, pripravljene pa so brez moke, olj, mlečnih izdelkov ali sladkorja!
Recept za vse ljubitelje palačink – za vas sem priprava noro preprost recept za ovsene “Crepes” tanke palačinke!
Moje ovsene palačinke so noro okusne in mehke, pripravljene pa so brez moke, olj, mlečnih izdelkov ali sladkorja!
Ovsene “Crepes” palačinke so pripravljene hitro in v eni posodi! Brez hlajenja in brez kompliciranja!
Palačinke so pripravljene z ovseno moko, ki jo lahko pripravite kar doma. V mešalniku, sekljalniku ali blenderju zmeljite ovsene kosmiče, dokler tekstura ne spominja na moko. TO JE VSE!
Ovsene “Crepes” palačinke so pripravljene hitro in v eni posodi! Brez hlajenja in brez kompliciranja!
Palačinke so pripravljene z ovseno moko, ki jo lahko pripravite kar doma. V mešalniku, sekljalniku ali blenderju zmeljite ovsene kosmiče, dokler tekstura ne spominja na moko. TO JE VSE!
Palačinke so zelo podobne klasičnim “crepe” palačinkam: mehke, noro okusne in zelo tanke.
Pripravljene so z ovseno moko in rastlinskim ovsenim napitkom Plana Plus, ki vsebuje samo naravno prisotne sladkorje in rožičevo moko. Zaradi moke je mleko malo gostejše in po naravi slajše, zato palačink nisem sladila s klasičnim sladkorjem.
Z vami pa delim tudi skrivnost do vedno mehkih in puhastih “crepes” palačink – gazirana voda! V tanke palačinke vedno dodam gazirano vodo, saj naredi palačinke izredno puhaste in norooo mehke! Če še niste poskusili, morate sedaj!
Palačinke so pripravljene brez moke – namesto klasične bele moke sem uporabila ovseno in tapiokino moko. Tapiokina moka tukaj deluje kot vezivo oz. gostilo.
Namesto mleka in jajc sem dodala samo rastlinski ovseni napitek in gazirano vodo. Palačinke sem sladila z eritritolom, lahko pa seveda uporabite sladilo po izboru.
Olja v maso nisem dodajala, prav tako pa morate ponev namastiti res minimalno, samo toliko, da se palačinka ne prilepi na dno. V kolikor uporabljate non-stick ponev tudi to ni potrebno.
Če se vam masa med peko palačink zgosti, po potrebi dodajte jedilno žlico ali dve rastlinskega napitka. Pomembno je, da je masa tekoča in da se lepo razlije po dobro segreti ponvi. Če je masa pregosta, postopoma v majhnih količinah dodajajte rastlinski napitek, dokler ne dobite prave gostote.
Palačinke so zelo podobne klasičnim “crepe” palačinkam: mehke, noro okusne in zelo tanke.
Pripravljene so z ovseno moko in rastlinskim ovsenim napitkom Plana Plus, ki vsebuje samo naravno prisotne sladkorje in rožičevo moko. Zaradi moke je mleko malo gostejše in po naravi slajše, zato palačink nisem sladila s klasičnim sladkorjem.
Z vami pa delim tudi skrivnost do vedno mehkih in puhastih “crepes” palačink – gazirana voda! V tanke palačinke vedno dodam gazirano vodo, saj naredi palačinke izredno puhaste in norooo mehke! Če še niste poskusili, morate sedaj!
Palačinke so pripravljene brez moke – namesto klasične bele moke sem uporabila ovseno in tapiokino moko. Tapiokina moka tukaj deluje kot vezivo oz. gostilo.
Namesto mleka in jajc sem dodala samo rastlinski ovseni napitek in gazirano vodo. Palačinke sem sladila z eritritolom, lahko pa seveda uporabite sladilo po izboru.
Olja v maso nisem dodajala, prav tako pa morate ponev namastiti res minimalno, samo toliko, da se palačinka ne prilepi na dno. V kolikor uporabljate non-stick ponev tudi to ni potrebno.
Če se vam masa med peko palačink zgosti, po potrebi dodajte jedilno žlico ali dve rastlinskega napitka. Pomembno je, da je masa tekoča in da se lepo razlije po dobro segreti ponvi. Če je masa pregosta, postopoma v majhnih količinah dodajajte rastlinski napitek, dokler ne dobite prave gostote.
Ovsene "Crepes" palačinke
Nina Zorčič
Čas priprave 10min
Čas peke 30min
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 12mini palačink
Sestavine
150govsene moke(ali ovsenih kosmičev zmletih v fino moko)
40gtapiokine moke
30geritritola v prahu(ali sladilo po želji)
290grastlinskega ovsenega napitka Plana Plus
170ggazirane vode(+ več po potrebi)
1čajna žličkavaniljeve arome
Postopek
V večji posodi zmešajte ovseno moko, tapiokino moko, eritritol v prahu in cimet.
Dodajte rastlinski ovseni napitek, gazirano vodo in vaniljevo aromo.
Premešajte s pomočjo železne metlice za stepanje in pustite 5 minut, medtem pa na srednjem ognju segrevajte manjšo ponev. Če se je masa med tem časom zgostila, dodajte 1-2 jedilni žlici rastlinskega napitka in ponovno premešajte. Masa mora biti dovolj tekoča, da se bo lepo razlila po ponvi - bistveno bolj tekoča kot masa za debele, ameriške palačinke.
Jaz vedno grejem kar dve ponvi hkrati, da je peka hitrejša. Ponev segrevajte vsaj 5-8 minut, da bo ponev dovolj vroča, ko boste pričeli s peko. Ponev je dovolj vroča takrat, kadar se masa, po tem ko jo vlijete v ponev, lepo razlije po ponvi (v kolikor se masa ne oprime ponve ampak tekočina spolzi po površini, je ponev premalo segreta).
Segreto ponev rahlo namastite, odvečno olje pa popivnajte s papirnato brisačko. Na ponev odmerite nekje 1/4 skodelice mase oz. toliko, da pokrijete celotno dno. Vlito maso po ponvi enakomerno razporedite in pecite nekje 2-4 minute na eni strani oz. tako dolgo, da je dno palačinke zlato obarvano, robovi pa rahlo zapečeni. Obrnite in pecite nekje 2 minuti na drugi strani.
Pečene palačinke odlagajte na krožnik, eno na drugo. Ponovite, dokler ne zmanjka mase. Po potrebi, če se masa med peko palačink zgosti, dodajte kakšno jedilno žlico ali dve rastlinskega napitka, da maso razredčite.
Palačinke lahko postrežete takoj z dodatki po izboru. Jaz sem dodala karamelni preliv brez sladkorja, banano in sadni jogurt brez sladkorja.
KLJUČNE BESEDE crepes, ovsene palačinke, palačinke
Ovsene “Crepes” palačinke
Recept za vse ljubitelje palačink – za vas sem priprava noro preprost recept za ovsene “Crepes” tanke palačinke!
Moje ovsene palačinke so noro okusne in mehke, pripravljene pa so brez moke, olj, mlečnih izdelkov ali sladkorja!
Recept za vse ljubitelje palačink – za vas sem priprava noro preprost recept za ovsene “Crepes” tanke palačinke!
Moje ovsene palačinke so noro okusne in mehke, pripravljene pa so brez moke, olj, mlečnih izdelkov ali sladkorja!
Ovsene “Crepes” palačinke so pripravljene hitro in v eni posodi! Brez hlajenja in brez kompliciranja!
Palačinke so pripravljene z ovseno moko, ki jo lahko pripravite kar doma. V mešalniku, sekljalniku ali blenderju zmeljite ovsene kosmiče, dokler tekstura ne spominja na moko. TO JE VSE!
Ovsene “Crepes” palačinke so pripravljene hitro in v eni posodi! Brez hlajenja in brez kompliciranja!
Palačinke so pripravljene z ovseno moko, ki jo lahko pripravite kar doma. V mešalniku, sekljalniku ali blenderju zmeljite ovsene kosmiče, dokler tekstura ne spominja na moko. TO JE VSE!
Palačinke so zelo podobne klasičnim “crepe” palačinkam: mehke, noro okusne in zelo tanke.
Pripravljene so z ovseno moko in rastlinskim ovsenim napitkom Plana Plus, ki vsebuje samo naravno prisotne sladkorje in rožičevo moko. Zaradi moke je mleko malo gostejše in po naravi slajše, zato palačink nisem sladila s klasičnim sladkorjem.
Z vami pa delim tudi skrivnost do vedno mehkih in puhastih “crepes” palačink – gazirana voda! V tanke palačinke vedno dodam gazirano vodo, saj naredi palačinke izredno puhaste in norooo mehke! Če še niste poskusili, morate sedaj!
Palačinke so pripravljene brez moke – namesto klasične bele moke sem uporabila ovseno in tapiokino moko. Tapiokina moka tukaj deluje kot vezivo oz. gostilo.
Namesto mleka in jajc sem dodala samo rastlinski ovseni napitek in gazirano vodo. Palačinke sem sladila z eritritolom, lahko pa seveda uporabite sladilo po izboru.
Olja v maso nisem dodajala, prav tako pa morate ponev namastiti res minimalno, samo toliko, da se palačinka ne prilepi na dno. V kolikor uporabljate non-stick ponev tudi to ni potrebno.
Če se vam masa med peko palačink zgosti, po potrebi dodajte jedilno žlico ali dve rastlinskega napitka. Pomembno je, da je masa tekoča in da se lepo razlije po dobro segreti ponvi. Če je masa pregosta, postopoma v majhnih količinah dodajajte rastlinski napitek, dokler ne dobite prave gostote.
Palačinke so zelo podobne klasičnim “crepe” palačinkam: mehke, noro okusne in zelo tanke.
Pripravljene so z ovseno moko in rastlinskim ovsenim napitkom Plana Plus, ki vsebuje samo naravno prisotne sladkorje in rožičevo moko. Zaradi moke je mleko malo gostejše in po naravi slajše, zato palačink nisem sladila s klasičnim sladkorjem.
Z vami pa delim tudi skrivnost do vedno mehkih in puhastih “crepes” palačink – gazirana voda! V tanke palačinke vedno dodam gazirano vodo, saj naredi palačinke izredno puhaste in norooo mehke! Če še niste poskusili, morate sedaj!
Palačinke so pripravljene brez moke – namesto klasične bele moke sem uporabila ovseno in tapiokino moko. Tapiokina moka tukaj deluje kot vezivo oz. gostilo.
Namesto mleka in jajc sem dodala samo rastlinski ovseni napitek in gazirano vodo. Palačinke sem sladila z eritritolom, lahko pa seveda uporabite sladilo po izboru.
Olja v maso nisem dodajala, prav tako pa morate ponev namastiti res minimalno, samo toliko, da se palačinka ne prilepi na dno. V kolikor uporabljate non-stick ponev tudi to ni potrebno.
Če se vam masa med peko palačink zgosti, po potrebi dodajte jedilno žlico ali dve rastlinskega napitka. Pomembno je, da je masa tekoča in da se lepo razlije po dobro segreti ponvi. Če je masa pregosta, postopoma v majhnih količinah dodajajte rastlinski napitek, dokler ne dobite prave gostote.
Ovsene "Crepes" palačinke
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: