Visokobeljakovinske testenine s tofujevo “ragu” omako.
Z @eko_skrnicl sem za vas pripravila idejo za visokobeljakovinsko kosilo.
Uporabila sem lečine testenine, ki imajo že same po sebi kar 24g/beljakovin na porcijo! Dodajte ji še mojo slastno tofujevo paradižnikovo omako in na porcijo tako dobite vsaj 34g/beljakovin! Seveda lahko namesto tega priprabite tudi klasično bolognese omako, recept za najboljšo najdete tukaj.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za kosila – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Visokobeljakovinske testenine s tofujevo “ragu” omako
Nina Zorčič
Čas priprave 15 minutesmins
Čas peke 25 minutesmins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Tofujeva omaka
olivno olje
1drobno nasekljana čebula
1drobno narezan korenček
400gnadrobljenega tofuja
mešanica začimb: sladka paprika, origano, bazilika, česen v prahu, sol
4jžparadižnikovega koncentrata
500gpassate
300gvode ali zelenjavne jušne osnove
1jžsladkorja po izbiri
2-4jžmanj slane sojine omake
250gklasičnih testenin ali tistih iz rdeče leče
Postopek
Na olju popražite korenček in čebulo.
Dodajte nadrobljen tofu in vse ostale sestavine (razen testenin).
Premešajte in pokrito kuhajte vsaj 20 minut, da se okusi povežejo, po potrebi pa dodatno zalijte z vodo. Poskusite in dodatno začinite.
Dodajte kuhane testenine, premešajte in postrezite.
Visokobeljakovinske testenine s tofujevo “ragu” omako
Visokobeljakovinske testenine s tofujevo “ragu” omako.
Z @eko_skrnicl sem za vas pripravila idejo za visokobeljakovinsko kosilo.
Uporabila sem lečine testenine, ki imajo že same po sebi kar 24g/beljakovin na porcijo! Dodajte ji še mojo slastno tofujevo paradižnikovo omako in na porcijo tako dobite vsaj 34g/beljakovin! Seveda lahko namesto tega priprabite tudi klasično bolognese omako, recept za najboljšo najdete tukaj.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za kosila – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Visokobeljakovinske testenine s tofujevo “ragu” omako
Nina ZorčičSestavine
Tofujeva omaka
Postopek
Preberite še: