Domača granola na hitro – slajena z datlji in medom, za ekstra dober okus pa dodamo še kakav in arašidovo maslo. Naša domača granola je polna oreščkov in hrustljavo zapečenih kosmičev, meni osebno vrhunska tako v mleku, kot na jogurtu ali dodatek ovsenim kašam.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za zajtrke – vse najdete tukaj.
Od ovsenih kaš, sladkih ali slanih palačink, pečenih narastkov itd. ogromno, tudi beljakovinsko beljakovinsko bogatih dobrot, za vsak okus nekaj.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Simpl domača granola z datlji
Nina Zorčič
Čas priprave 5 minutesmins
Čas peke 20 minutesmins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 1kozarec granole
Sestavine
Domača granola
240g celih ovsenih kosmičev
1skodelicamešanih oreščkov
½skodelicemandljevih lističev
4jžsončničnih semen
4jžkonopljinih (ali chia, lanenih, itd.) semen
½skodelicenasekljane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
ščep soli
4jžkakava
Mokre sestavine
9Medjool datljev
1,5dclvroče vode
2jžarašidovega, lešnikovega ali masla indijskih oreščkov
5jžmedu
2jžkokosovega olja
Postopek
Pečico segrejte na 185 stopinj.
V eni posodi zmešajte vse suhe sestavine, vse mokre sestavine pa zblendajte, da dobite gladko kremo. Kremo prelijte v suhe sestavine in premešajte.
Maso razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pecite v segreti pečici 20 minut in vmes vsaj 2x premešajte. Ohlajeno postrezite ali shranite v posodici.
KLJUČNE BESEDE čokoladna granola, datljeva granola, domača granola, granola brez olja, preprosta granola, veganska granola
Simpl domača granola z datlji
Domača granola na hitro – slajena z datlji in medom, za ekstra dober okus pa dodamo še kakav in arašidovo maslo. Naša domača granola je polna oreščkov in hrustljavo zapečenih kosmičev, meni osebno vrhunska tako v mleku, kot na jogurtu ali dodatek ovsenim kašam.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za zajtrke – vse najdete tukaj.
Od ovsenih kaš, sladkih ali slanih palačink, pečenih narastkov itd. ogromno, tudi beljakovinsko beljakovinsko bogatih dobrot, za vsak okus nekaj.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Simpl domača granola z datlji
Nina ZorčičSestavine
Domača granola
Mokre sestavine
Postopek
Preberite še: