Pred vami je brez dvoma najbolj sočen čokoladni kolač s skrivno sestavino.. ta sestavina je BUČKA!
Moj kolač z bučko in koščki temne čokolade je na skrivaj tudi brez glutena, dodanih sladkorjev in mlečnih izdelkov!
Pred vami je brez dvoma najbolj sočen čokoladni kolač s skrivno sestavino.. ta sestavina je BUČKA!
Moj kolač z bučko in koščki temne čokolade je na skrivaj tudi brez glutena, dodanih sladkorjev in mlečnih izdelkov!
Kolač je pripravljen brez dodanih sladkorjev in mlečnih izdelkov, prav tako pa sem namesto klasične moke uporabila brezglutensko mešanico, za sočnost pa še malo mandljeve moke.
Moj brezglutenski kolač z bučko je slajen z medom in temnimi čokoladnimi kapljcami, ki so na voljo na spletni strani torras.si.
Zaradi mandljeve moke, kokosovega olja in naribane bučke je kolač res noro sočen in tako okusen, da ga bo zmanjkalo še prehitro.
Kolač je pripravljen brez dodanih sladkorjev in mlečnih izdelkov, prav tako pa sem namesto klasične moke uporabila brezglutensko mešanico, za sočnost pa še malo mandljeve moke.
Moj brezglutenski kolač z bučko je slajen z medom in temnimi čokoladnimi kapljcami, ki so na voljo na spletni strani torras.si.
Zaradi mandljeve moke, kokosovega olja in naribane bučke je kolač res noro sočen in tako okusen, da ga bo zmanjkalo še prehitro.
Recept je noro preprost! Bučko naribate, vse sestavine zmešate v posodi in postavite v pečico! Odlična malica, ki je lahko tudi okusen zajtrk, je že pripravljena!
Posebnih zamenjav za recept ne svetujem, saj jih nisem preizkusila, recept pa je odličen točno takšen kot je.
Pozorni bodite pri bučki – ko jo naribate jo res dobro odcedite, nato pa izmerite 170g odcejene bučke. Bučke ne tehtajte preden je naribana in odcejena!
Recept je noro preprost! Bučko naribate, vse sestavine zmešate v posodi in postavite v pečico! Odlična malica, ki je lahko tudi okusen zajtrk, je že pripravljena!
Posebnih zamenjav za recept ne svetujem, saj jih nisem preizkusila, recept pa je odličen točno takšen kot je.
Pozorni bodite pri bučki – ko jo naribate jo res dobro odcedite, nato pa izmerite 170g odcejene bučke. Bučke ne tehtajte preden je naribana in odcejena!
Brezglutenski kolač z bučko in koščki temne čokolade
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 40mins
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 1kolač
Sestavine
Biskvit
170gbučke (1 večja bučka)(naribana, odcejena)
120gbrezglutenske moke
50gmandljeve moke
1čajna žličkapecilnega praška
¼čajne žličkesoda bikarbone
1čajna žličkaindijskega trpotca
¼čajne žličkesoli
1čajna žličkacimeta
60gkokosovega olja(stopljeno, ohlajeno)
2srednje velikijajci
3jedilne žlicemandljevega mleka ali vode
105gmedu ali javorjevega sirupa
1 ½čajne žličkevaniljeve arome
50gbio kapljic temne čokolade od Torras.si
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
1 veliko bučko operite (po želji olupite) in naribajte. Naribano bučko dobro ožemite in odcedite, da izpusti večino vode. Odmerite 170g naribane in odcejene bučke in jo postavite na stran.
V ločeni posodi zmešajte brezglutensko in mandljevo moko, pecilni prašek, soda bikarbono, indijski trpotec, sol in cimet.
V ločeni posodi z železno metlico zmešajte stopljeno kokosovo olje, jajca, mleko, med in vaniljevo aromo. Dodajte naribano bučko in s pomočjo silikonske lopatice dobro premešajte.
Mokre sestavine dodajte k suhim in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Dodajte čokoladne kapljice in premešajte.
Pekač, premera 22 cm, obložite s papirjem za peko in vanj prelijte pripravljeno zmes. Po želji dodatno posujte s čokoladnimi kapljicami in pecite v prej ogreti pečici 40 minut.
Pustite, da se ohladi nato pa postrezite.
KLJUČNE BESEDE bananin kruh, brezglutenska sladica, kruh
Brezglutenski kolač z bučko in koščki temne čokolade
Pred vami je brez dvoma najbolj sočen čokoladni kolač s skrivno sestavino.. ta sestavina je BUČKA!
Moj kolač z bučko in koščki temne čokolade je na skrivaj tudi brez glutena, dodanih sladkorjev in mlečnih izdelkov!
Pred vami je brez dvoma najbolj sočen čokoladni kolač s skrivno sestavino.. ta sestavina je BUČKA!
Moj kolač z bučko in koščki temne čokolade je na skrivaj tudi brez glutena, dodanih sladkorjev in mlečnih izdelkov!
Kolač je pripravljen brez dodanih sladkorjev in mlečnih izdelkov, prav tako pa sem namesto klasične moke uporabila brezglutensko mešanico, za sočnost pa še malo mandljeve moke.
Moj brezglutenski kolač z bučko je slajen z medom in temnimi čokoladnimi kapljcami, ki so na voljo na spletni strani torras.si.
Zaradi mandljeve moke, kokosovega olja in naribane bučke je kolač res noro sočen in tako okusen, da ga bo zmanjkalo še prehitro.
Kolač je pripravljen brez dodanih sladkorjev in mlečnih izdelkov, prav tako pa sem namesto klasične moke uporabila brezglutensko mešanico, za sočnost pa še malo mandljeve moke.
Moj brezglutenski kolač z bučko je slajen z medom in temnimi čokoladnimi kapljcami, ki so na voljo na spletni strani torras.si.
Zaradi mandljeve moke, kokosovega olja in naribane bučke je kolač res noro sočen in tako okusen, da ga bo zmanjkalo še prehitro.
Recept je noro preprost! Bučko naribate, vse sestavine zmešate v posodi in postavite v pečico! Odlična malica, ki je lahko tudi okusen zajtrk, je že pripravljena!
Posebnih zamenjav za recept ne svetujem, saj jih nisem preizkusila, recept pa je odličen točno takšen kot je.
Pozorni bodite pri bučki – ko jo naribate jo res dobro odcedite, nato pa izmerite 170g odcejene bučke. Bučke ne tehtajte preden je naribana in odcejena!
Recept je noro preprost! Bučko naribate, vse sestavine zmešate v posodi in postavite v pečico! Odlična malica, ki je lahko tudi okusen zajtrk, je že pripravljena!
Posebnih zamenjav za recept ne svetujem, saj jih nisem preizkusila, recept pa je odličen točno takšen kot je.
Pozorni bodite pri bučki – ko jo naribate jo res dobro odcedite, nato pa izmerite 170g odcejene bučke. Bučke ne tehtajte preden je naribana in odcejena!
Brezglutenski kolač z bučko in koščki temne čokolade
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Postopek
Preberite še: