Nova ideja za božanski zajtrk ali malico – hitra domača granola, narejena kar v ponvi!
Nova ideja za božanski zajtrk ali malico – hitra domača granola, narejena kar v ponvi!
Granolo sem tokrat pripravila iz svojih najljubših sestavin: javorjev sirup, arašidovo maslo, ovseni kosmiči in praženi arašidi! Vi se lahko seveda z dodatki tudi malo poigrate.
Dodate lahko oreščke po izbiri ali pa namesto njih kar kokos.
Namesto arašidovega masla lahko uporabite drugo maslo oreščkov.
Namesto javorjevega sirupa lahko dodate med ali kokosov sladkor, na koncu pa lahko v pečeno granolo dodate še koščke temne čokolade in si pričarate okus “snickers”!
Granolo sem tokrat pripravila iz svojih najljubših sestavin: javorjev sirup, arašidovo maslo, ovseni kosmiči in praženi arašidi! Vi se lahko seveda z dodatki tudi malo poigrate.
Dodate lahko oreščke po izbiri ali pa namesto njih kar kokos.
Namesto arašidovega masla lahko uporabite drugo maslo oreščkov.
Namesto javorjevega sirupa lahko dodate med ali kokosov sladkor, na koncu pa lahko v pečeno granolo dodate še koščke temne čokolade in si pričarate okus “snickers”!
Granola lahko uživate samo z mlekom, odlična pa je tudi v kombinaciji z grškim jogurtom, karamelizirano banano in žličko javorjevega sirupa – božanska malica!
Granola lahko uživate samo z mlekom, odlična pa je tudi v kombinaciji z grškim jogurtom, karamelizirano banano in žličko javorjevega sirupa – božanska malica!
Hitra arašidova granola iz ponve
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 8mins
Vrsta obroka Malica, Zajtrk
Količina 1kozarec
Sestavine
2jedilni žlicikokosovega ali rastlinskega olja
200gdrobnih ovsenih kosmičev
100gneslanih arašidov ali drugih oreščkov po izbiri
40gmandljev v lističih
80gjavorjevega sirupa
¼čajne žličkecimeta
2zvrhani jedilni žlicinaravnega arašidovega masla
Postopek
Na večji ponvi na srednjem ognju stopite olje. Dodajte ovsene kosmiče, arašide in mandlje v lističih ter ob stalnem mešanju pražite tako dolgo, da kosmiči in oreščki porjavijo. Kosmiči so končani, ko so porjaveli in so hrustljavi. Odstavite in prestavite v večjo posodo.
V isto ponev dodajte javorjev sirup, cimet in arašidovo maslo. Vse skupaj segrevajte na nizkem ognju in dobro premešajte. Kuhajte tako dolgo, da se zmes malo zgosti in poveže v enotno zmes.
Nato v ponev k mokrim sestavinam dodajte mešanico kosmičev in oreščkov in dobro premešajte. Ob stalnem mešanju pražite še približno 1 minuto in odstavite. Prestavite v večjo posodo in pustite, da se ohladi. Ohlajeno granolo postrezite takoj ali prestavite v posodo in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Granolo nato prestavite v posodo oz. kozarec za shranjevanje in neprodušno zaprite.
Hitra arašidova granola iz ponve
Nova ideja za božanski zajtrk ali malico – hitra domača granola, narejena kar v ponvi!
Nova ideja za božanski zajtrk ali malico – hitra domača granola, narejena kar v ponvi!
Granolo sem tokrat pripravila iz svojih najljubših sestavin: javorjev sirup, arašidovo maslo, ovseni kosmiči in praženi arašidi! Vi se lahko seveda z dodatki tudi malo poigrate.
Dodate lahko oreščke po izbiri ali pa namesto njih kar kokos.
Namesto arašidovega masla lahko uporabite drugo maslo oreščkov.
Namesto javorjevega sirupa lahko dodate med ali kokosov sladkor, na koncu pa lahko v pečeno granolo dodate še koščke temne čokolade in si pričarate okus “snickers”!
Granolo sem tokrat pripravila iz svojih najljubših sestavin: javorjev sirup, arašidovo maslo, ovseni kosmiči in praženi arašidi! Vi se lahko seveda z dodatki tudi malo poigrate.
Dodate lahko oreščke po izbiri ali pa namesto njih kar kokos.
Namesto arašidovega masla lahko uporabite drugo maslo oreščkov.
Namesto javorjevega sirupa lahko dodate med ali kokosov sladkor, na koncu pa lahko v pečeno granolo dodate še koščke temne čokolade in si pričarate okus “snickers”!
Granola lahko uživate samo z mlekom, odlična pa je tudi v kombinaciji z grškim jogurtom, karamelizirano banano in žličko javorjevega sirupa – božanska malica!
Granola lahko uživate samo z mlekom, odlična pa je tudi v kombinaciji z grškim jogurtom, karamelizirano banano in žličko javorjevega sirupa – božanska malica!
Hitra arašidova granola iz ponve
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: