Hitro pripravljena sladica oz. tudi zajtrk, ampak malo drugače kot samo vajeni. Tokrat sem eksperimentirala z riževimi papirji, ki so po navadi uporabljeni za kakšne zelenjavne zavitke.
Ker se rada igram v kuhinji sem se odločila pripraviti sladko verzijo v kateri se skrivajo banana, nadrobljeni lešniki in arašidovo maslo ali domači čokoladni preliv. Nastale so hitre, hrustljave bananine sushi rolice, ki jih ne boste mogli nehati jesti!
Z vami delim recept za hiter čokoladni preliv, ki ga boste pripravili v samo parih minutah. Uporabite ga lahko kot nadev za te sladke sushi rolice, kot preliv v katerega rolice namakate, kot dodatek vaši naslednji kaši, za domače čokoladne rogljičke, kot preliv za kakšne kroglice/truffle, kot preliv k sladoledu ali ledeni kavi itd. Možnosti za uporabo je ogromno!
Za ta zajtrk oz. sladico ne potrebujete veliko sestavin. Edina sestavina, ki je mogoče (še) nimate na zalogi je rižev papir. Kupite ga lahko v skoraj vsaki večji trgovini, na oddelku s tujo prehrano. Odlična izbira za te rolice, saj je hitro pripravljen za zavijanje in nizkokaloričen.
Za domač čokoladni preliv potrebujete kakav, kokosov sladkor, kokosovo olje in naravno arašidovo maslo. Vedno uporabljajte takšnega iz 100% arašidov, torej da nima dodanih olj, soli in sladkorjev.
Za nakup kokosovega sladkorja in kakava vedno svetujem Eko Škrnicl, saj ponujajoogromno kvalitetnih bio izdelkov po dostopnih cenah, na vse izdelka pa vam koda NINAZORCIC10 prinese še popust.
Celotna jed je pripravljena zelo hitro. Vse sestavine za namaz zmešajte in poskusite, po želji lahko dodate več sladkorja.
Nato že pričnemo s pripravo rolic. Rižev papir na hitro namočite v mlačno vodo (za bolj podrobna navodila preberite navodila na embalaži) natoga položite na čisto desko. Na sredino dodajte žlico čokoladnega namaza ali arašidovega masla. Lahko jih tudi izmenjujete in pripravite 6 čokoladnih in 6 arašidovih sushi rolic. Na namaz dodajte kos banane in žličko nasekljanih praženih lešnikov. Vse skupaj zavijte in rolice so pripravljene za peko. Za lažjo razlago, kako najbolje zaviti rolice prilagam fotografijo spodaj, v receptu pa vas čakajo podrobna navodila. Na instagram profilu @ninazorcic vas čaka tudi video celotne priprave.
Hrustljave bananine sushi rolice
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 12rolic
Sestavine
Domači čokoladni preliv
65gnaravnega kremastega arašidovega masla
30gtemnega kakava
40gkokosovega sladkorja Eko Škrnicl
40gstopljenega kokosovega olja
Rolice
domači čokoladni preliv(recept zgoraj)
12čajnih žličknaravno kremasto arašidovo maslo(+ dodatno za namakanje)
3večjebanani
nasekljani lešniki
Dodatki
preostanek čokoladnega preliva(recept zgoraj)
naravno kremasto arašidovo maslo
sveže sadje
Postopek
V manjši skodelici zmešajte vse sestavine za čokoladni namaz.
Pripravite rolice. Rižev papir za kratek čas namočite v mlačno vodo. Namočite samo toliko, da se papir malo zmehča in ga je mogoče zavijati. Za točen čas namakanja sledite navodilom na embalaži.
Banane olupite, po dolžini prerežite na polovico, vsako polovico pa nato po širini prerežite še na polovico, da dobite 4 enake kose, vse skupaj 12 kosov.
Na sredino namočenega papirja dodajte 1 žlico čokoladnega preliva ali arašidovega masla. Dodajte 1 kos banane in posujte z nasekljanimi lešniki (zgoraj so fotografije med pripravo za pomoč).
Zavijte v rolico. Najprej proti sredini zavijte stranske robove z leve in desne, nato pa vse skupaj zavijte še po dolžini, da dobite rolico. Ponovite, dokler ne zmanjka papirja, izmenično pa uporabljajte čokoladni namaz in arašidovo maslo.
Večjo ponev segrejte na srednjem ognju in rahlo naoljite (svetujem kokosovo olje v spreju). Ko je ponev segreta nanjo položite zavite rolice. V ponev ne dodajajte preveč rolic hkrati, da se med peko ne bodo sprijemale med seboj (svetujem 6 rolic naenkrat če imate veliko ponev). Pecite par minut na eni strani - toliko, da se dno hrustljavo zlato zapeče. Vsako rolico nato obrnite in popecite še z druge strani. Ponovite, dokler niso vse rolice popečene.
Pečene rolice postrezite s preostankom čokoladnega namaza, arašidovim maslom in svežim sadjem.
Hrustljave bananine sushi rolice
Hitro pripravljena sladica oz. tudi zajtrk, ampak malo drugače kot samo vajeni. Tokrat sem eksperimentirala z riževimi papirji, ki so po navadi uporabljeni za kakšne zelenjavne zavitke.
Ker se rada igram v kuhinji sem se odločila pripraviti sladko verzijo v kateri se skrivajo banana, nadrobljeni lešniki in arašidovo maslo ali domači čokoladni preliv. Nastale so hitre, hrustljave bananine sushi rolice, ki jih ne boste mogli nehati jesti!
Z vami delim recept za hiter čokoladni preliv, ki ga boste pripravili v samo parih minutah. Uporabite ga lahko kot nadev za te sladke sushi rolice, kot preliv v katerega rolice namakate, kot dodatek vaši naslednji kaši, za domače čokoladne rogljičke, kot preliv za kakšne kroglice/truffle, kot preliv k sladoledu ali ledeni kavi itd. Možnosti za uporabo je ogromno!
Za ta zajtrk oz. sladico ne potrebujete veliko sestavin. Edina sestavina, ki je mogoče (še) nimate na zalogi je rižev papir. Kupite ga lahko v skoraj vsaki večji trgovini, na oddelku s tujo prehrano. Odlična izbira za te rolice, saj je hitro pripravljen za zavijanje in nizkokaloričen.
Za domač čokoladni preliv potrebujete kakav, kokosov sladkor, kokosovo olje in naravno arašidovo maslo. Vedno uporabljajte takšnega iz 100% arašidov, torej da nima dodanih olj, soli in sladkorjev.
Za nakup kokosovega sladkorja in kakava vedno svetujem Eko Škrnicl, saj ponujajoogromno kvalitetnih bio izdelkov po dostopnih cenah, na vse izdelka pa vam koda NINAZORCIC10 prinese še popust.
Celotna jed je pripravljena zelo hitro. Vse sestavine za namaz zmešajte in poskusite, po želji lahko dodate več sladkorja.
Nato že pričnemo s pripravo rolic. Rižev papir na hitro namočite v mlačno vodo (za bolj podrobna navodila preberite navodila na embalaži) natoga položite na čisto desko. Na sredino dodajte žlico čokoladnega namaza ali arašidovega masla. Lahko jih tudi izmenjujete in pripravite 6 čokoladnih in 6 arašidovih sushi rolic. Na namaz dodajte kos banane in žličko nasekljanih praženih lešnikov. Vse skupaj zavijte in rolice so pripravljene za peko. Za lažjo razlago, kako najbolje zaviti rolice prilagam fotografijo spodaj, v receptu pa vas čakajo podrobna navodila. Na instagram profilu @ninazorcic vas čaka tudi video celotne priprave.
Hrustljave bananine sushi rolice
Nina ZorčičSestavine
Domači čokoladni preliv
Rolice
Dodatki
Postopek
Preberite še: