Božanska, neverjetno kremna prosena kaša z vaniljo, javorjevim sirupom, hrustljavo granolo in sladkimi jagodami.
Kremasta, hranljiva, neverjetno nasitna in zelo okusna kaša, ki si jo boste z veseljem pripravili za zajtrk. Njena posebnost? Prosena kaša!
Proseno kašo najprej dobro sperite - tako poskrbite, da kuhana kaša ne bo imela grenkega priokusa. Kašo nato skuhate v vodi, dokler se popolnoma ne zmehča. Nato dodajte še rastlinski napitek oz. "mleko", ki poskrbi za res kremasto kašo. Skuhano proseno kašo na koncu še spasirajte in najbolj kremna kaša je pripravljena!
Takšne kaše so pripravljene res preprosto in hitro, prav tako pa se lahko s sestavinami tudi igramo. Dodate lahko tudi kakav, semena, beljakovine v prahu itd. Tako si kašo pripravite čisto po vašem okusu.
Vse sestavine za kašo zmešate v loncu in kuhate, dokler ne dobite gladke, kremne kaše. Na koncu dodate svoje najljubše dodatke in najboljši zajtrk je pripravljen!
Kašo si lahko pripravite tudi vnaprej in v njej uživate kar zjutraj za zajtrk ali jo vzamete s seboj na pot za okusno, hranljivo malico. Skuhano kašo lahko hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi (v kolikor dodate dodatke skupaj s kašo, se le-ti napojijo vlage in granola/drugi dodatki, ne bodo tako hrustljavi in okusni).
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Kaši lahko dodate dodatke po izbiri - jaz sem tokrat dodala samo granolo, javorjev sirup in sveže jagode. Kaša je že sama po sebi neverjetno okusna, tako da so dodatki samo še pika na i.
Kremna vaniljeva prosena kaša
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 2porciji
Sestavine
Kremna prosena kaša
100gpredhodno oprane prosene kaše
300gvode
300grastlinskega ali navadnega mleka + več po potrebi (dodano v dveh delih
2jedilni žlici javorjevega sirupa
1jedilna žlicavaniljeve arome
Dodatki
hrustljava granola
sveže sadje
javorjev sirup
Postopek
V manjšem loncu na srednjem ognju kuhajte predhodno oprano proseno kašo v vodi toliko časa, da kaša vpije vso tekočino in se zmehča (vsaj 10 minut). Vmes redno mešajte.
Ko vpije vso tekočino dodajte še 150g rastlinskega napitka/mleka, javorjev sirup in vaniljo. Premešajte in kuhajte, dokler se kaša ne zgosti. Odstavite in s pomočjo ročnega mešalnika spasirajte v gladko kremo. Če se med pasiranjem kaša preveč zgosti dodajte še 150g rastlinskega napitka/mleka in ponovno spasirajte, dokler ne dobite želene teksture.
Prelijte v dve skodelici in dodajte dodatke po izbiri (granola, jagode, javorjev sirup).
Kašo lahko pripravite v večjih količinah in jo, po porcijah, hranite v neprodušno zaprtih posodah v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodajate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi.
KLJUČNE BESEDE bounty ovsena kaša, kaša za zajtrk, kremna kaša, kremna prosena kaša, prosena kaša
Kremna vaniljeva prosena kaša
Božanska, neverjetno kremna prosena kaša z vaniljo, javorjevim sirupom, hrustljavo granolo in sladkimi jagodami.
Kremasta, hranljiva, neverjetno nasitna in zelo okusna kaša, ki si jo boste z veseljem pripravili za zajtrk. Njena posebnost? Prosena kaša!
Proseno kašo najprej dobro sperite - tako poskrbite, da kuhana kaša ne bo imela grenkega priokusa. Kašo nato skuhate v vodi, dokler se popolnoma ne zmehča. Nato dodajte še rastlinski napitek oz. "mleko", ki poskrbi za res kremasto kašo. Skuhano proseno kašo na koncu še spasirajte in najbolj kremna kaša je pripravljena!
Takšne kaše so pripravljene res preprosto in hitro, prav tako pa se lahko s sestavinami tudi igramo. Dodate lahko tudi kakav, semena, beljakovine v prahu itd. Tako si kašo pripravite čisto po vašem okusu.
Vse sestavine za kašo zmešate v loncu in kuhate, dokler ne dobite gladke, kremne kaše. Na koncu dodate svoje najljubše dodatke in najboljši zajtrk je pripravljen!
Kašo si lahko pripravite tudi vnaprej in v njej uživate kar zjutraj za zajtrk ali jo vzamete s seboj na pot za okusno, hranljivo malico. Skuhano kašo lahko hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi (v kolikor dodate dodatke skupaj s kašo, se le-ti napojijo vlage in granola/drugi dodatki, ne bodo tako hrustljavi in okusni).
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Kaši lahko dodate dodatke po izbiri - jaz sem tokrat dodala samo granolo, javorjev sirup in sveže jagode. Kaša je že sama po sebi neverjetno okusna, tako da so dodatki samo še pika na i.
Kremna vaniljeva prosena kaša
Nina ZorčičSestavine
Kremna prosena kaša
Dodatki
Postopek
Preberite še: