Tokrat pa kaša malo drugače! Namesto ovsenih kosmičev sem uporabila pirin zdrob. Nastala je BOŽANSKA pirina čokoladna beljakovinska kaša, ki sem ji poimenovala kar "Črni gozdiček"!
Moj trenutno najljubši zajtrk. Pripravila sem ga tako, da je izredno hranljiv in odličen za začetek dneva. Vsebuje zdrave maščobe (kakavova zrna, lanena semena, nasekljani lešniki, temna čokolada, lešnikovo maslo), beljakovine (beljakovine v prahu, grški jogurt, proteinski puding), hidrate (ovseni kosmiči, banana). Dodamo jim pa še dodatke, ki poskrbijo za res waw efekt: proteinski puding, granatno jabolko in češnje.
Kaša je pripravljena hitro in preprosto, v eni posodi, v 5 minutah. Ne potrebuje peke ali hlajenja, lahko pa jo pripravite vnaprej (brez dodatkov) in v njej uživate naslednje 3 dni.
Kašo sem testirala tudi z instant ovsenimi kosmiči (zmletimi v moko) in uspe. Če nimate instant ovsenih kosmičev, jaz jih naročam pri Myprotein s kodo NINAMYP, lahko pripravite svojo. Ovsene kosmiče zblendajte, dokler ne nastane gladka moka. Kljub temu, da moka ne bo tako zelo gladka, kakor tista instant moka, bo za pripravo te kaše več kot odlična.
Z dodatki v kaši se lahko igrate. Uporabite svoje najljubše veganske beljakovine - svetujem okus čokolade, lahko pa uporabite tudi katere druge. Namesto mletih lanenih semen lahko dodate tudi chia semena. Če boste uporabili cela semena, ne mletih, jih predhodno namakajte v vroči vodi 15 minut.
Kuhani kaši rada dodam še zanimive dodatke, ki popestrijo jed. Tokrat sem dodala žlico jogurta z lešnikovim maslom (recept spodaj), žlico čokoladnega proteinskega pudinga, kocko temne čokolade, nasekljane lešnike, kakavova zrna, granatno jabolko in vložene česnje (če imate na voljo sveže uporabite raje sveže). Z dodatki se lahko igrate, uporabite kaj drugega ali izpustite okuse, ki jih ne marate.
Pri sestavljanju svoje kaše poskrbite, da dodate vir beljakovin, maščob, hidratov in vlaknin, ki podpirajo vašo prebavo. Z vsem ostalim se lahko igrate in kašo prilagodite čisto vašemu okusu. Tako si boste sestavili najboljšo kašo - po okusu in sestavi.
1čajna žličkajavorjevega sirupa(opcijsko, ali sladilo po izbiri)
Dodatki
jogurt z lešnikovim namazom(recept zgoraj)
proteinski puding(okus čokolada)
90% temna čokolada
nasekljani lešniki
kakavova zrna
granatno jabolko
vložene češnje ali drugo sadje po izbiri
Postopek
V manjšem loncu zmešajte pirin zdrob, beljakovine, kakavova zrna, nasekljane lešnike, lanena semena, spasirano banano, javorjev sirup, kakav in vodo. S pomočjo metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte, da ni grudic.
Na srednjem ognju kuhajte do vretja, vsaj 5 minut, vmes pa stalno mešajte, da se kaša zgosti, zdrob pa skuha. Za bolj redko kašo dodajte več vode.
Kuhano kašo odstavite in nadevajte v pripravljene sklede ali posodice (v kolikor boste kašo shranili za kasneje).
V manjši skodelici zmešajte grški jogurt in lešnikovo maslo, za dodatno sladkobo pa lahko dodate še javorjev sirup ali drugo sladilo po izbiri.
Kaši dodajte dodatke po izbiri - sama najraje dodam grški jogurt z maslom oreščkov, žlico proteinskega pudinga, kocko temne čokolade, oreščke in semena ter sveže sadje.
Kašo lahko pripravite tudi vnaprej in jo hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 3 dni, dodatke pa dodajte sproti.
Pirina čokoladna beljakovinska kaša “Črni gozdiček”
Tokrat pa kaša malo drugače! Namesto ovsenih kosmičev sem uporabila pirin zdrob. Nastala je BOŽANSKA pirina čokoladna beljakovinska kaša, ki sem ji poimenovala kar "Črni gozdiček"!
Moj trenutno najljubši zajtrk. Pripravila sem ga tako, da je izredno hranljiv in odličen za začetek dneva. Vsebuje zdrave maščobe (kakavova zrna, lanena semena, nasekljani lešniki, temna čokolada, lešnikovo maslo), beljakovine (beljakovine v prahu, grški jogurt, proteinski puding), hidrate (ovseni kosmiči, banana). Dodamo jim pa še dodatke, ki poskrbijo za res waw efekt: proteinski puding, granatno jabolko in češnje.
Kaša je pripravljena hitro in preprosto, v eni posodi, v 5 minutah. Ne potrebuje peke ali hlajenja, lahko pa jo pripravite vnaprej (brez dodatkov) in v njej uživate naslednje 3 dni.
Kašo sem testirala tudi z instant ovsenimi kosmiči (zmletimi v moko) in uspe. Če nimate instant ovsenih kosmičev, jaz jih naročam pri Myprotein s kodo NINAMYP, lahko pripravite svojo. Ovsene kosmiče zblendajte, dokler ne nastane gladka moka. Kljub temu, da moka ne bo tako zelo gladka, kakor tista instant moka, bo za pripravo te kaše več kot odlična.
Z dodatki v kaši se lahko igrate. Uporabite svoje najljubše veganske beljakovine - svetujem okus čokolade, lahko pa uporabite tudi katere druge. Namesto mletih lanenih semen lahko dodate tudi chia semena. Če boste uporabili cela semena, ne mletih, jih predhodno namakajte v vroči vodi 15 minut.
Kuhani kaši rada dodam še zanimive dodatke, ki popestrijo jed. Tokrat sem dodala žlico jogurta z lešnikovim maslom (recept spodaj), žlico čokoladnega proteinskega pudinga, kocko temne čokolade, nasekljane lešnike, kakavova zrna, granatno jabolko in vložene česnje (če imate na voljo sveže uporabite raje sveže). Z dodatki se lahko igrate, uporabite kaj drugega ali izpustite okuse, ki jih ne marate.
Pri sestavljanju svoje kaše poskrbite, da dodate vir beljakovin, maščob, hidratov in vlaknin, ki podpirajo vašo prebavo. Z vsem ostalim se lahko igrate in kašo prilagodite čisto vašemu okusu. Tako si boste sestavili najboljšo kašo - po okusu in sestavi.
Pirina čokoladna beljakovinska kaša "Črni gozdiček"
Nina ZorčičSestavine
Beljakovinska kaša
Grški jogurt z lešnikovim namazom
Dodatki
Postopek
Preberite še: