BOŽANSKA ovsena kaša s kavo, orehi in belo čokolado. Več kot le vrhunska kombinacija, za preprost zajtrk, ki nastane v manj kot 5 minutah.
Meni osebno ena boljših ovsenih kaš, kar sem jih pripravila! Božanska kombinacija vanilje, kave, orehov in bele čokolade. Pomembno se mi zdi, da uživamo v zajtrkih, prav tako pa za res dobre zajtrke ni potrebno veliko - ne časa, ne sestavin, ne kompliciranja!
V tej ovseni kaši lahko uživate takoj ali pa jo pripravite za naslednji dan. Lahko pripravite tudi 4 porcije in v njej uživate naslednje 4 dni.
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin - najpomembnejše med njimi so veganske beljakovine v prahu. Izberite beljakovine, ki so vam res okusne in niso preveč slajene z umetnimi priokusi.
Za pripravo lahko uporabite kofeinsko ali brezkofeinsko kavo, tuško (brez usedlin) ali instant. Izberite svojo najljubšo.
Poleg kave so ključne sestavine tudi lanena semena, ki pomagajo pri prebavi in ovseni kosmiči, ki poskrbijo za sitost. Za zdrave maščobe dodamo nadrobljene orehe in pekan orehe. Za piko na i pa kanček bele čokolade, ki jo lahko tudi izpustite, če želite zajtrk popolnoma brez dodanih sladkorjev.
Ker uporabljam beljakovine, ki niso zelo sladke, sem kaši dodala še javorjev sirup. Sirup lahko brez težav tudi izpustite ali pa nadomestite s sladilom po izbiri. Kašo na koncu poskusite in po potrebi sladite.
V kaši lahko uživate takoj, ali pa jo vmes postavite v hladilnik, da se malo zgosti, kosmiči pa zmehčajo - približno 15 minut bo dovolj. Vse skupaj nato prelijte s čokolado in posujte z oreščki. Po želji lahko čokolado ohladite in strdite, ali pa jo uživate kar stopljeno. Izbira je vaša.
Kot omenjeno lahko kašo pripravite tudi vnaprej, večer prej, in jo hranite do jutra v hladilniku. Prav tako lahko pripravite 4 porcije in v tem kraljevem kavnem zajtrku uživate naslednje 4 dni. V tem primeru vam svetujem, da kašo pripravite v posodicah s pokrovom ali pa skodelice zavijte v folijo za živila, da ohranite svežino zajtrka.
Namesto orehov lahko dodate tudi lešnike ali mandlje, čokolado pa lahko izpustite ali nadomestite s proteinskim pudingom.
Proteinska ovsena kaša s kavo, pekan oreščki in belo čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 2porciji
Sestavine
Ovsena kaša
60gveganskih beljakovin vanilja ali kava
120gdrobnih ovsenih kosmičev(ne uporabljajte celih kosmičev, saj potrebujejo več časa, da se zmehčajo)
2jedilni žlicimletih lanenih semen(v kolikor boste uporabili cela lanena semena jih pred uporabo namočite v vodi)
jedilna žlicavaniljeve paste
2jedilni žlicijavorjevega sirupa(opcijsko, če vam proteini dovolj sladilo lahko izpustite ali zamenjate s sladilom po izbiri)
250mlkave + več vode po potrebi za bolj redko kašo
nadrobljeni orehi in pekan orehi
Vaniljeva bela čokolada
pestbele čokolade
ščepvanilje v prahu ali ¼ čajne žličke vaniljeve paste
Dodatki
nadrobljeni orehi in pekan orehi
Postopek
V srednje veliki posodi zmešajte beljakovine v prahu, drobne ovsene kosmiče, mleta lanena semena, vaniljevo pasto, javorjev sirup in kavo. Premešajte in dodajte nasekljane oreščke. Po potrebi dodajte več vode, če je kaša pregosta. Kaša mora biti malo bolj redka da bo bolj sočna, saj se v času hlajenja še malo zgosti.
Maso nadevajte v dve skodelici. V kaši lahko uživate takoj, ali pa jo vmes postavite v hladilnik, da se malo zgosti, kosmiči pa zmehčajo - približno 15 minut bo dovolj.
Medtem v manjši skodelici stopite belo čokolado in ji primešajte vaniljo v prahu ali vaniljevo pasto.
Stopljeno čokolado prelijte po ohlajeni kaši in razporedite po površini. Posujte z nadrobljenimi orehi in pekan orehi. Postavite v hladilnik za vsaj 5 minut oz. toliko časa, da se čokolada strdi (po želji lahko ta korak hlajenja čokolade tudi preskočite).
Kašo lahko uživate kar takoj ali pa jo čez noč pustite v hladilniku in v njej uživate zjutraj. Pripravite jo lahko tudi vnaprej in jo hranite v hladilniku do 3 dni, uporabite pa posodico s pokrovom ali skodelico ovijte v folijo za živila.
KLJUČNE BESEDE baked oats, brownie ovsena kaša, overnight oats, ovsena kaša čez noč, ovsena kaša s kavo, proteinska ovsena kaša
Proteinska ovsena kaša s kavo, pekan oreščki in belo čokolado
BOŽANSKA ovsena kaša s kavo, orehi in belo čokolado. Več kot le vrhunska kombinacija, za preprost zajtrk, ki nastane v manj kot 5 minutah.
Meni osebno ena boljših ovsenih kaš, kar sem jih pripravila! Božanska kombinacija vanilje, kave, orehov in bele čokolade. Pomembno se mi zdi, da uživamo v zajtrkih, prav tako pa za res dobre zajtrke ni potrebno veliko - ne časa, ne sestavin, ne kompliciranja!
V tej ovseni kaši lahko uživate takoj ali pa jo pripravite za naslednji dan. Lahko pripravite tudi 4 porcije in v njej uživate naslednje 4 dni.
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin - najpomembnejše med njimi so veganske beljakovine v prahu. Izberite beljakovine, ki so vam res okusne in niso preveč slajene z umetnimi priokusi.
Za pripravo lahko uporabite kofeinsko ali brezkofeinsko kavo, tuško (brez usedlin) ali instant. Izberite svojo najljubšo.
Poleg kave so ključne sestavine tudi lanena semena, ki pomagajo pri prebavi in ovseni kosmiči, ki poskrbijo za sitost. Za zdrave maščobe dodamo nadrobljene orehe in pekan orehe. Za piko na i pa kanček bele čokolade, ki jo lahko tudi izpustite, če želite zajtrk popolnoma brez dodanih sladkorjev.
Ker uporabljam beljakovine, ki niso zelo sladke, sem kaši dodala še javorjev sirup. Sirup lahko brez težav tudi izpustite ali pa nadomestite s sladilom po izbiri. Kašo na koncu poskusite in po potrebi sladite.
V kaši lahko uživate takoj, ali pa jo vmes postavite v hladilnik, da se malo zgosti, kosmiči pa zmehčajo - približno 15 minut bo dovolj. Vse skupaj nato prelijte s čokolado in posujte z oreščki. Po želji lahko čokolado ohladite in strdite, ali pa jo uživate kar stopljeno. Izbira je vaša.
Kot omenjeno lahko kašo pripravite tudi vnaprej, večer prej, in jo hranite do jutra v hladilniku. Prav tako lahko pripravite 4 porcije in v tem kraljevem kavnem zajtrku uživate naslednje 4 dni. V tem primeru vam svetujem, da kašo pripravite v posodicah s pokrovom ali pa skodelice zavijte v folijo za živila, da ohranite svežino zajtrka.
Namesto orehov lahko dodate tudi lešnike ali mandlje, čokolado pa lahko izpustite ali nadomestite s proteinskim pudingom.
Proteinska ovsena kaša s kavo, pekan oreščki in belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Ovsena kaša
Vaniljeva bela čokolada
Dodatki
Postopek
Preberite še: