Najboljši sladki kokosovi cmoki – brez moke in brez dodanega sladkorja. Polni beljakovin, nizkokalorični in zelo nasitni.
Pripravljeni so z instant ovsenimi kosmiči od MyProtein – gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane najbolj fina ovsena moka na trgu. Odlična je za pripravo ovsenih kaš, sladic, proteinskih ploščic itd. Recept za najboljše proteinske ploščice brez peke imate tukaj.
Cmokom sem namesto sladkorja dodala FlavDrops kapljice od MyProtein, ki dodajo neverjetno aromo kokosa in jih ravno prav posladijo – brez tega kroglice niso enake, lahko pa jih nadomestite s sladkorjem.
Pri MyProtein imate s kodo NINAMYP vsaj 38% popust na skoraj vse izdelke.
Cmoki so kuhani v vreli vodi. Kuhajte jih 5 minut, nato pa previdno vzemite iz vode in odložite na krožnik. Po želji jih lahko posujete z dodatki po izbiri ali povaljate v drobtine.
60govsene moke (instant ovseni kosmiči od MyProtein ali pirina gladka moka)
70gfino mlete kokosove moke
5-7kapljicFlavDrops okus kokos(MyProtein - lahko tudi nadomestite s sladkorjem, dodajte okoli 20g)
Nadev
50gproteinske čokolade MyProtein ali temne čokolade brez sladkorja
Postopek
V veliki posodi zmešajte jajce, jabolčno čežano in jogurt.
Dodajte ovseno moko, kokosovo moko in kapljice z okusom kokosa.
Z rokami oblikujte kroglice (ena naj bo težka okoli 25g) in jih napolnite z majhnimi koščki čokolade. Čokolada naj bo v celoti prekrita z maso.
Medtem zavrite vodo na štedilniku. Ko zavre, nežno položite polovico cmokov v vodo in pustite, da se kuhajo vsaj 5 minut. V tem času bi morali že vsi priplavati na vrh. Po petih minutah jih previdno vzemite iz vode in odložite na krožnik, kjer jih pustite, da se ohladijo. Ponovite s preostalimi cmoki.
Pripravite posip. Sestavine za posip zmešajte v manjši posodici in v njej povaljajte cmoke. Če se kokosov posip cmokov ne oprime, jih rahlo navlažite z malo vode ali kokosovega mleka in jih nato posujte s posipom.
Postrezite in uživajte.
KLJUČNE BESEDE cmoki, kokosovi cmoki, zdrava sladica
Sladki kokosovi cmoki
Sladki kokosovi cmoki
Nina ZorčičSestavine
Cmoki
Nadev
Postopek
Preberite še: