Okusen, hitro pripravljen domač “sladoled” – pripravljen brez posebnih sestavin ali aparatov za sladoled. Za pripravo potrebujete le nekaj osnovih sestavin in malo večjo skledo.
Moj keto sladoled je narejen iz samo 6 sestavin – vse samo zmešate v eni posodi, ohladite in postrežete – tako preprosto!
Brez dodanega sladkorja in z zelo malo OH.
Sladoled je slajen z eritritolom v prahu, za osnovo pa sem namesto mleka in smetane uporabila kar kokosovo mleko iz pločevinke, ki doda nežno, subtilno kokosovo aromo.
Kokosova aroma se odlično ujema s kavo, čokolada pa vse skupaj zaobjame v okusno, osvežilno sladico.
S sladoledom pa lahko pripravite tudi affogato – Affogato v prevodu pomeni ‘potopljen’, kar se najverjetneje nanaša na sladoled, ki ga najprej prelijemo z merico vročega espressa, nato pa še z likerjem. Prava kavna mojstrovina.
Kavni keto sladoled
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 1posoda
Sestavine
320gkokosovega mleka iz pločevinke
80geritritola v prahu(ali sladila po izbiri)
3čajne žličkeinstant kave(zmlete v prah)
1čajna žličkagina(ali drugega alkohola - prepreči popolno zamrznitev)
¼čajne žličkevaniljeve arome
100gtemne čokolade z dodano kavo(brez sladkorja)
Postopek
V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika zmešajte kokosovo mleko, sladilo v prahu, instant kavo, gin in vanilijo.
Dodajte nasekljano temno čokolado in vse skupaj nežno premešajte.
Zmes prelijte v večjo skledo ali pekač in postavite v zamrzovalnik za vsaj 4 -6 ur. Med hlajenjem sladoled vsako uro premešajte - s tem preprečite popolno zamrznitev.
Pred postrežbo, v kolikor se je sladoled preveč strdil, pustite skledo s sladoledom na pultu na sobni temperaturi 10-15 minut. Postrezite samostojno ali s kavo.
Kavni keto sladoled
S sladoledom pa lahko pripravite tudi affogato – Affogato v prevodu pomeni ‘potopljen’, kar se najverjetneje nanaša na sladoled, ki ga najprej prelijemo z merico vročega espressa, nato pa še z likerjem. Prava kavna mojstrovina.
Kavni keto sladoled
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: