Božanska kremna ovsena kaša z okusom čokolade in banane.
Za bogato aromo banane sem kaši dodala svežo banano in veganske beljakovine z okusom banane. V kolikor teh beljakovin nimate lahko uporabite čokoladne ali vaniljeve. V tej kaši sem testirala dvojne veganske proteine od Myprotein: ene klasične veganske proteine z okusom "Banana". in ene Limited Edition proteine z okusom "Top Banana". Top zadeva pri Myprotein beljakovinah je to, da si lahko naročite testerje in tako preizkusite različne okuse beljakovin.
Kremasta, hranljiva, neverjetno nasitna in zelo okusna kaša, ki si jo boste z veseljem pripravili za zajtrk. Njena posebnost? Karamelizirana banana! Nič težkega, spasirano banano pred kuhanjem na hitro popečemo na javorjevem sirupu, da se karamelizira. Tako je banana še bolj okusna, slajša in doda kaši res neverjetno aromo.
Za pripravo sem uporabila Myprotein Instant ovsene kosmiče - gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka. V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka s čim manj grudic. Namesto tega pa lahko uporabite tudi drobne ovsene kosmiče, v tem primeru pa bo kaša malo manj gladka, saj bodo kosmiči celi.
S kodo NINAMYP dobite skoraj vse Myprotein izdelke z vsaj 35% popustom, odvisno od akcij, ki trenutno potekajo!
Ovsene kaše so pripravljene res preprosto in hitro, kadar pa namesto ovsenih kosmičev uporabimo kar mlete ovsene kosmiče, je priprava dejansko še hitrejša.
Vse sestavine za kašo zmešate v loncu in kuhate, dokler ne dobite gladke, kremne kaše. Na koncu dodate svoje najljubše dodatke in najboljši zajtrk je pripravljen!
Kašo si lahko pripravite tudi vnaprej in v njej uživate kar zjutraj za zajtrk ali jo vzamete s seboj na pot za okusno, hranljivo malico. Skuhano kašo lahko hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi (v kolikor dodate dodatke skupaj s kašo, se le-ti napojijo vlage in granola/drugi dodatki, ne bodo tako hrustljavi in okusni).
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Kaši lahko dodate dodatke po izbiri - jaz sem dodala hrustljavo granolo, čokoladne kapljice, hrustljave čokoladne kroglice in svežo banano. Za dodatne beljakovine sem dodala še žlico proteinskega pudinga Zbregov, tokrat okus čokolada.
Čokoladna ovsena proteinska kaša z banano
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 5mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 1porcija
Sestavine
Ovsena kaša
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
½spasirane banane
35govsene moke Instant Oats ali mletih ovsenih kosmičev(povezava do izdelka zgoraj, uporabite lahko tudi drobne ovsene kosmiče, v tem primeru pa bo kaša malo manj gladka, saj bodo kosmiči celi)
30gveganskih proteinov z okusom banane(povezava do izdelka zgoraj, v kolikor pa teh beljakovin nimate lahko uporabite čokoladne ali vaniljeve)
1čajna žličkachia semen
1jedilna žlicakakava
350gvode ali mleka po izbiri
Dodatki
banana
hrustljava kakavova granola
čokoladne kapljice
čokoladne kroglice
kakavova zrna
čokoladni proteinski puding
Postopek
V manjši ponvi na srednjem ognju segrejte javorjev sirup. Dodajte spasirano banano in premešajte.
Pražite toliko časa, da se banana na spodnji strani hrustljavo zapeče in karamelizira.
Ko je banana zlato obarvana jo odstranite iz lonca in dodajte v manjši lonec. V lonec dodajte še ovseno moko, proteine, chia semena, kakav in vodo.
Z metlico za stepanje vse skupaj premešajte, zmes bo zelo redka. Kuhajte na srednjem ognju tako dolgo, da se kaša zgosti in postane gosta in kremasta. Med kuhanjem redno mešajte, da se ovsena moka in proteini ne sprimejo na dno in da ne nastanejo grudice.
Kaša je končana, ko se zgosti in postane kremna - približno 4-5 minut kuhanja. Dlje kot boste kašo kuhali, bolj se bo gostila. V kolikor se vam je kaša preveč zgostila, lahko na koncu dodate še malo vode. Če se vam zdi preredka pa kuhajte še kakšno minuto dlje in vmes stalno mešajte.
Dodajte svoje najljubše dodatke, jaz sem dodala svežo banano, kakavovo granolo, čokoladne kapljice, čokoladna kroglice, kakavova zrna in proteinski puding.
Kašo lahko pripravite v večjih količinah in jo, po porcijah, hranite v neprodušno zaprtih posodah v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodajate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi.
KLJUČNE BESEDE brownie ovsena kaša, ovsena kaša, ovsena kaša čez noč, protein breakfast, proteinska kaša, proteinska kaša čoko banana, proteinska ovsena kaša
Čokoladna ovsena proteinska kaša z banano
Božanska kremna ovsena kaša z okusom čokolade in banane.
Za bogato aromo banane sem kaši dodala svežo banano in veganske beljakovine z okusom banane. V kolikor teh beljakovin nimate lahko uporabite čokoladne ali vaniljeve. V tej kaši sem testirala dvojne veganske proteine od Myprotein: ene klasične veganske proteine z okusom "Banana". in ene Limited Edition proteine z okusom "Top Banana". Top zadeva pri Myprotein beljakovinah je to, da si lahko naročite testerje in tako preizkusite različne okuse beljakovin.
Kremasta, hranljiva, neverjetno nasitna in zelo okusna kaša, ki si jo boste z veseljem pripravili za zajtrk. Njena posebnost? Karamelizirana banana! Nič težkega, spasirano banano pred kuhanjem na hitro popečemo na javorjevem sirupu, da se karamelizira. Tako je banana še bolj okusna, slajša in doda kaši res neverjetno aromo.
Za pripravo sem uporabila Myprotein Instant ovsene kosmiče - gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka. V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka s čim manj grudic. Namesto tega pa lahko uporabite tudi drobne ovsene kosmiče, v tem primeru pa bo kaša malo manj gladka, saj bodo kosmiči celi.
S kodo NINAMYP dobite skoraj vse Myprotein izdelke z vsaj 35% popustom, odvisno od akcij, ki trenutno potekajo!
Ovsene kaše so pripravljene res preprosto in hitro, kadar pa namesto ovsenih kosmičev uporabimo kar mlete ovsene kosmiče, je priprava dejansko še hitrejša.
Vse sestavine za kašo zmešate v loncu in kuhate, dokler ne dobite gladke, kremne kaše. Na koncu dodate svoje najljubše dodatke in najboljši zajtrk je pripravljen!
Kašo si lahko pripravite tudi vnaprej in v njej uživate kar zjutraj za zajtrk ali jo vzamete s seboj na pot za okusno, hranljivo malico. Skuhano kašo lahko hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi (v kolikor dodate dodatke skupaj s kašo, se le-ti napojijo vlage in granola/drugi dodatki, ne bodo tako hrustljavi in okusni).
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Kaši lahko dodate dodatke po izbiri - jaz sem dodala hrustljavo granolo, čokoladne kapljice, hrustljave čokoladne kroglice in svežo banano. Za dodatne beljakovine sem dodala še žlico proteinskega pudinga Zbregov, tokrat okus čokolada.
Čokoladna ovsena proteinska kaša z banano
Nina ZorčičSestavine
Ovsena kaša
Dodatki
Postopek
Preberite še: