Ideja za malo drugačen, a neverjetno okusen in predvsem nasiten zajtrk.
Moja kremna proteinska kaša z riževimi vaflji vsebuje vsaj 35g beljakovin na porcijo!
Okusna, hranljiva in nasitna, vsebuje pa samo 6 čisto osnovnih sestavin, s prelivom vred. Za osnovo pa tokrat nisem uporabila kosmičev ali kaš, ampak zdrobljene riževe vaflje. Dodajo odlično teksturo, skupaj z grškim jogurtom in arašidovim maslom pa dobimo odlično, neverjetno kremasto kašo. Namesto sladkorja sem kašo sladila kar z FlavDropsi in vaniljevimi proteini. Uporabila sem FlavsDrops Butter Biscuit, ampak samo 2 kapljici (ne dodajajte preveč, ker so zelo močne). Kapljice res naredijo neverjetno razliko - dodajo kanček sladkobe in odlično aromo po maslenih piškotkih.
P.S. na božanske “na vse Myprotein izdelke imate na njihovi spletni strani s kodo NINAMYP vsaj 35% popust, odvisno od trenutnih akcij na spletni strani!
Priprava? Izredno preprosta!
Vse sestavine za kašo zmešate v blenderju in blendate, dokler ne dobite gladke kremne kaše. Za preliv prav tako samo zmešate vse sestavine. Preliv prelijte po kaši, dodate svoje najljubše dodatke in malica je pripravljena!
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Kašo lahko pripravite tudi vnaprej in jo, skupaj s prelivom, hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi do 3 dni. Dodatke posujte sproti, saj bodo tako bolj hrustljavi, kakor če bi bili namočeni v prelivu.
30gvode(po potrebi, če boste uporabili redkejši jogirt od skyr-a lahko vodo prekočite)
Preliv
15gproteinskega namaza Myprotein Čokolada lešnik
1čajna žličkaskyr jogurta
10gvode
Dodatki
kakavova zrna
napihnjena kvinoja
nasekljani mandlji
Postopek
V posodi blenderja ali drugega mešalnika zmešajte zdrobljene riževe vaflje, arašidovo maslo, skyr, FlavDrops kapljice in proteine. Zblendajte, da dobite gladko kašo. V kolikor je pregosta dodajte še malo vode in ponovno zblendajte.
V manjši posodici v mikrovalovni pečici segrejte proteinski namaz, da postane bolj gladek in mazljiv. Dodajte mu žlico skyr jogurta in malo vode ter premešajte, da dobite gladek preliv.
Pripravljeno kašo nadevajte v skledico in jo prelijte s čokoladnim prelivom in dodajte dodatke po izbiri: kakavova zrna, napihnjeno kvinojo/amarant, nasekljane mandlje ali druge oreščke itd.)
KLJUČNE BESEDE beljakovinska kaša, kaša z riževimi vaflji, kremna kaša, kremna riževa kaša, proteinska kaša
Proteinska kremna kaša z riževimi vaflji
Ideja za malo drugačen, a neverjetno okusen in predvsem nasiten zajtrk.
Moja kremna proteinska kaša z riževimi vaflji vsebuje vsaj 35g beljakovin na porcijo!
Okusna, hranljiva in nasitna, vsebuje pa samo 6 čisto osnovnih sestavin, s prelivom vred. Za osnovo pa tokrat nisem uporabila kosmičev ali kaš, ampak zdrobljene riževe vaflje. Dodajo odlično teksturo, skupaj z grškim jogurtom in arašidovim maslom pa dobimo odlično, neverjetno kremasto kašo. Namesto sladkorja sem kašo sladila kar z FlavDropsi in vaniljevimi proteini. Uporabila sem FlavsDrops Butter Biscuit, ampak samo 2 kapljici (ne dodajajte preveč, ker so zelo močne). Kapljice res naredijo neverjetno razliko - dodajo kanček sladkobe in odlično aromo po maslenih piškotkih.
P.S. na božanske “na vse Myprotein izdelke imate na njihovi spletni strani s kodo NINAMYP vsaj 35% popust, odvisno od trenutnih akcij na spletni strani!
Priprava? Izredno preprosta!
Vse sestavine za kašo zmešate v blenderju in blendate, dokler ne dobite gladke kremne kaše. Za preliv prav tako samo zmešate vse sestavine. Preliv prelijte po kaši, dodate svoje najljubše dodatke in malica je pripravljena!
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj.
Kašo lahko pripravite tudi vnaprej in jo, skupaj s prelivom, hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi do 3 dni. Dodatke posujte sproti, saj bodo tako bolj hrustljavi, kakor če bi bili namočeni v prelivu.
Proteinska kremna kaša z riževimi vaflji
Nina ZorčičSestavine
Kremna kaša z riževimi vaflji
Preliv
Dodatki
Postopek
Preberite še: