Brez dodanega sladkorja, moke ali olj – pred vami je recept za najboljše ovsene vaflje brez glutena!
Preprosti, hitri, okusni in hranljivi!
Brez dodanega sladkorja, moke ali olj – pred vami je recept za najboljše ovsene vaflje brez glutena!
Moji ovseni vaflji brez glutena so neverjetno okusni, narejeni iz samo 6 sestavin, maso pa imate pripravljeno v eni posodi v manj kot treh minutah!
Vse sestavine zmešate, pustite stati 5 minut in spečete na namaščenem pekaču za vaflje! To je vse. Dodate jim svoje najljubše dodatke, s katerimi pa lahko te osnovne, preproste vaflje spremenite v pravo, gurmansko sladico ali zajtrk.
Moji ovseni vaflji brez glutena so neverjetno okusni, narejeni iz samo 6 sestavin, maso pa imate pripravljeno v eni posodi v manj kot treh minutah!
Vse sestavine zmešate, pustite stati 5 minut in spečete na namaščenem pekaču za vaflje! To je vse. Dodate jim svoje najljubše dodatke, s katerimi pa lahko te osnovne, preproste vaflje spremenite v pravo, gurmansko sladico ali zajtrk.
Vaflji so pripravljeni iz ovsene moke in ovsenega rastlinskega napitka Plana Plus. V kolikor ovsene moke nimate, lahko naredite svojo kar doma!
V sekljalniku ali blenderju zmeljite ovsene kosmiče, dokler ne dobite gladke moke. To je vse – vaša ovsena moka je pripravljena!
V receptu sem uporabila rastlinski napitek Plana Plus. Tokrat sem uporabila ovsenega, saj ima dodano rožičevo moko, ki doda fino, nežno aromo in maso primerno zgosti.
Posebnosti pri pripravi ni, saj je recept pripravljen zelo hitro, preprosto in iz samo 6 osnovnih sestavin. Pomembno je, da pustite maso počivati vsaj 5 minut, da se zgosti.
Vaflje pa lahko pripravite na dva načina – tako, da dobite hrustljave vaflje z mehko sredico in tako, da dobite čisto mehke vaflje!
Če imate raje hrustljave jih po peki, namesto da jih še vroče zlagate na kup, raje odlagajte na rešetko za hlajenje. Tako se vaflji ohladijo in ostanejo hrustljavi!
V kolikor imate pa raje mehke, puhaste vaflje, potem pa jih zlagajte na kup, da ohranite vlažnost in sočnost!
Tako, svoje skrivnosti sem delila, sedaj pa komaj čakam, da si pripravite svoje in v njih uživajte že za zajtrk.
Vaflji so pripravljeni iz ovsene moke in ovsenega rastlinskega napitka Plana Plus. V kolikor ovsene moke nimate, lahko naredite svojo kar doma!
V sekljalniku ali blenderju zmeljite ovsene kosmiče, dokler ne dobite gladke moke. To je vse – vaša ovsena moka je pripravljena!
V receptu sem uporabila rastlinski napitek Plana Plus. Tokrat sem uporabila ovsenega, saj ima dodano rožičevo moko, ki doda fino, nežno aromo in maso primerno zgosti.
Posebnosti pri pripravi ni, saj je recept pripravljen zelo hitro, preprosto in iz samo 6 osnovnih sestavin. Pomembno je, da pustite maso počivati vsaj 5 minut, da se zgosti.
Vaflje pa lahko pripravite na dva načina – tako, da dobite hrustljave vaflje z mehko sredico in tako, da dobite čisto mehke vaflje!
Če imate raje hrustljave jih po peki, namesto da jih še vroče zlagate na kup, raje odlagajte na rešetko za hlajenje. Tako se vaflji ohladijo in ostanejo hrustljavi!
V kolikor imate pa raje mehke, puhaste vaflje, potem pa jih zlagajte na kup, da ohranite vlažnost in sočnost!
Tako, svoje skrivnosti sem delila, sedaj pa komaj čakam, da si pripravite svoje in v njih uživajte že za zajtrk.
Ovseni vaflji brez glutena
Nina Zorčič
Čas priprave 5min
Čas peke 20min
Vrsta obroka Malica, Zajtrk
Količina 8vafljev
Sestavine
Vaflji
140govsene moke(ali zmletih ovsenih kosmičev)
1/2jedilne žlicepecilnega praška(4g)
ščepsoli
¼čajne žličkecimeta
230govsenega rastlinskega napitka Plana Plus
50gnesladkane jabolčne čežane
Dodatki
jogurt
javorjev sirup
fige
Postopek
Pekač za vaflje segrejte, medtem pa pripravite maso.
V večji posodi zmešajte ovseno moko, pecilni prašek, sol in cimet.
Dodajte jabolčno čežano in polovico vode ter premešajte. Postopoma dodajajte več vode in mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Masa mora biti bolj gosta od tiste za palačinke in manj gosta od tiste za mafine.
Pekač za vaflje dobro namastite z oljem - najlažje je z oljem v spreju.
Na en vafelj odmerite nekje 2-3 jedilne žlice mase (ali več, v kolikor imate večji pekač) in pecite vsaj 6 minut brez odpiranja, drugače se bo zgornji del ločil od spodnjega in se bo vafelj razpadel.
Pečene vaflje odlagajte na rešetko za hlajenje (če želite hrustljave vaflje, pustite, da se na rešetki popolnoma ohladijo) ali direktno na krožnik (v kolikor jih zlagate enega na drugega, zaradi vlage vaflji ne bodo hrustljavi, bodo pa mehki in puhasti).
Dodajte posipe, prelive in dodatke po želji ter postrezite!
KLJUČNE BESEDE ovseni vaflji, vaflji za zajtrk, veganski vaflji
Ovseni vaflji brez glutena
Preprosti, hitri, okusni in hranljivi!
Brez dodanega sladkorja, moke ali olj – pred vami je recept za najboljše ovsene vaflje brez glutena!
Preprosti, hitri, okusni in hranljivi!
Brez dodanega sladkorja, moke ali olj – pred vami je recept za najboljše ovsene vaflje brez glutena!
Moji ovseni vaflji brez glutena so neverjetno okusni, narejeni iz samo 6 sestavin, maso pa imate pripravljeno v eni posodi v manj kot treh minutah!
Vse sestavine zmešate, pustite stati 5 minut in spečete na namaščenem pekaču za vaflje! To je vse. Dodate jim svoje najljubše dodatke, s katerimi pa lahko te osnovne, preproste vaflje spremenite v pravo, gurmansko sladico ali zajtrk.
Moji ovseni vaflji brez glutena so neverjetno okusni, narejeni iz samo 6 sestavin, maso pa imate pripravljeno v eni posodi v manj kot treh minutah!
Vse sestavine zmešate, pustite stati 5 minut in spečete na namaščenem pekaču za vaflje! To je vse. Dodate jim svoje najljubše dodatke, s katerimi pa lahko te osnovne, preproste vaflje spremenite v pravo, gurmansko sladico ali zajtrk.
Vaflji so pripravljeni iz ovsene moke in ovsenega rastlinskega napitka Plana Plus. V kolikor ovsene moke nimate, lahko naredite svojo kar doma!
V sekljalniku ali blenderju zmeljite ovsene kosmiče, dokler ne dobite gladke moke. To je vse – vaša ovsena moka je pripravljena!
V receptu sem uporabila rastlinski napitek Plana Plus. Tokrat sem uporabila ovsenega, saj ima dodano rožičevo moko, ki doda fino, nežno aromo in maso primerno zgosti.
Posebnosti pri pripravi ni, saj je recept pripravljen zelo hitro, preprosto in iz samo 6 osnovnih sestavin. Pomembno je, da pustite maso počivati vsaj 5 minut, da se zgosti.
Vaflje pa lahko pripravite na dva načina – tako, da dobite hrustljave vaflje z mehko sredico in tako, da dobite čisto mehke vaflje!
Vaflji so pripravljeni iz ovsene moke in ovsenega rastlinskega napitka Plana Plus. V kolikor ovsene moke nimate, lahko naredite svojo kar doma!
V sekljalniku ali blenderju zmeljite ovsene kosmiče, dokler ne dobite gladke moke. To je vse – vaša ovsena moka je pripravljena!
V receptu sem uporabila rastlinski napitek Plana Plus. Tokrat sem uporabila ovsenega, saj ima dodano rožičevo moko, ki doda fino, nežno aromo in maso primerno zgosti.
Posebnosti pri pripravi ni, saj je recept pripravljen zelo hitro, preprosto in iz samo 6 osnovnih sestavin. Pomembno je, da pustite maso počivati vsaj 5 minut, da se zgosti.
Vaflje pa lahko pripravite na dva načina – tako, da dobite hrustljave vaflje z mehko sredico in tako, da dobite čisto mehke vaflje!
Ovseni vaflji brez glutena
Nina ZorčičSestavine
Vaflji
Dodatki
Postopek
Preberite še: