Ovseni vaflji so narejeni noro preprosto, brez mlečnih izdelkov in dodanega sladkorja, vse sestavine pa samo zmešate v eni posodi.
Skrivnost do hrustljavih vafljev? Čaka vas spodaj!
Po peki, namesto da jih še vroče zlagate na kup, jih raje odlagajte na rešetko za hlajenje. Tako se vaflji ohladijo in ostanejo hrustljavi.
V kolikor imate pa raje mehke, puhaste vaflje, potem pa jih zlagajte na kup, da ohranite vlažnost in sočnost.
Tako, svoje skrivnosti sem delila, sedaj pa komaj čakam, da si pripravite svoje in v njih uživajte že za zajtrk.
Hrustljavi ovseni vaflji s koščki čokolade
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 5vafljev
Sestavine
100gbio ovsene moke od Vila Natura
90gmleka po izbiri ali vode
1čajna žličkapecilnega praška
ščepsoli
ščepcimeta
30golivnega olja
1srednje velikojajce(sobne temperature)
1jedilna žlicamedu ali javorjevega sirupa
1/2čajne žličkevaniljeve arome
60gnasekljane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
Postopek
V večji posodi zmešajte ovseno moko, pecilni prašek, sol in cimet.
Dodajte jajca, med ali javorjev sirup, vaniljevo aromo, olje in mleko ali vodo. Vse skupaj s pomočjo železne metlice za stepanje dobro premešajte, da nastane gladka zmes brez večjih grudic.
Dodajte temno čokolado in premešajte.
Zmes pustite stati 10 minut in vmes segrejte aparat za vaflje. Pred peko zmes malo premešajte.
Ko je aparat popolnoma segret, ga dobro naoljite (najbolje z oljem v spreju). Pekač napolnite z maso samo toliko, da je sredina dobro prekrita (nekje 3 jedilne žlice mase na en vafelj (to je odvisno od velikosti vašega pekača) - tako dobite na koncu 5 vafljev). Aparat zaprite in pecite vsaj 7- 10 minut, da se vafelj lepo zapeče in popolnoma odstopi od pekača. Aparata ne odpirajte predčasno.
Če želite hrustljave vaflje jih odlagajte vsakega posebej na krožnik ali na rešetko za hlajenje - ne zlagajte jih enega na drugega. V kolikor želite mehke vaflje pa jih zlagajte na krožnik, enega na drugega in vaflje vmes pokrijte z alufolijo. Tako v vafljih zadržite vlago.
Ko so pečeni jim dodajte dodatke po izboru. Odlično se jim poda kokosova smetana, javorjev sirup, temna čokolada in jagode.
KLJUČNE BESEDE ovsena moka, vaflji, vaflji za zajtrk, waffles, zajtrk
Hrustljavi ovseni vaflji s koščki čokolade
Hrustljavi ovseni vaflji s koščki čokolade
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: