Najlažja in najhitreje pripravljena sladica - Panna Cotta. Tokrat veganska, iz samo 5 sestavin in vedno uspe!
Za pripravo potrebujete samo nekaj osnovnih izdelkov, ki so klasični pri veganski peki: kokosovo mleko iz pločevinke, kokosov napitek oz. "mleko", sladilo po izbiri, vaniljevo aromo in agar agar, ki ga uporabim kot gostilo.
Agar agar lahko nadomestite z gostilom po izbiri, v tem primeru upoštevajte navodila za uporabo. Drugih zamenjav ne svetujem, ker dobimo s to kombinacijo izdelkov odlično nežno kokosovo aromo, ki je božanska skupaj s pasijonkinim prelivom.
Priprava je zelo preprosta in hitra, prav tako pa so lahko Panna Cotte poljubne oblike. Jaz sem za pripravo uporabila kar mini silikonske modelčke, s katerimi sem preprosto sladico popeljala na drug nivo.
Panna Cotti lahko dodate svoje najljubše čokolade, jaz pa sem se tokrat odločila kar za slasten pasijonkin preliv, ki doda malce kislosti in tropskega okusa moji lahki poletni sladici.
Panna Cotte sem sladila z brezinim sladilom Xylitol, ki je na voljo pri Eko Škrnicl. Koda NINAZORCIC vam prinese še 10% popust.
Veganska Panna Cotta s pasijonkinim sirupom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 5mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16mini Panna Cott
Sestavine
Panna Cotta
150gkokosovega "mleka" oz. napitka
400gkokosovega mleka iz pločevinke
50gbrezinega sladila Xylitol Eko Škrnicl(ali sladilo po izbiri)
1čajna žličkaagar agar gostila(3g)
1čajna žličkavaniljeve arome
Pasijonkin preliv
5pasijonk
40gslbrezinega sladila Xylitol Eko Škrnicl(ali sladilo po izbiri)
3jedilne žlicevode
Postopek
V manjšem loncu zmešajte kokosov napitek, kokosovo mleko in eritritol. S pomočjo železne metlice za stepanje premešajte in na srednje visokem ognju kuhajte do vretja.
Ko zmes zavre dodajte agar agar in z metlico dobro premešajte. Zmes pustite vreti še dobre tri minute, vmes pa stalno mešajte, da se zmes ne prime na dno posode.
V zmes dodajte še vaniljo in vse skupaj dobro premešajte. Zmes bo tukaj še zelo tekoča.
Odstavite in pripravite kozarčke ali modelčke. Iz moje mase dobite 16 mini (iz modelčkov) ali 6 velikih Panna Cott (iz kozarčkov).
V kolikor boste panna cotte prevrnili iz kozarca/modelčkov na krožnik le-te najprej namastite, da bodo sladice lepše popadale ven.
V pripravljene modelčke ali kozarčke nalijte še vrelo zmes. Pustite na pultu, dokler se ne ohladi na sobno temperaturo, nato pa jih prestavite v hladilnik za vsaj eno uro oz. tako dolgo, da se panna cotta strdi.
Nato pripravite pasijonkin preliv. V manjšem loncu na srednjem ognju segrevajte pasijonkino pulpo, sladilo in vodo. Premešajte in kuhajte do vretja. Poskusite in po želji dodajte več sladkorja ali limoninega soka, v kolikor je presladko. Ko preliv zavre odstranite z ognja in pustite, da se popolnoma ohladi.
Ohlajene panna cotte postrezite z ohlajenim prelivom.
KLJUČNE BESEDE panna cotta, veganska panna cotta, veganska sladica
Veganska Panna Cotta s pasijonkinim sirupom
Najlažja in najhitreje pripravljena sladica - Panna Cotta. Tokrat veganska, iz samo 5 sestavin in vedno uspe!
Za pripravo potrebujete samo nekaj osnovnih izdelkov, ki so klasični pri veganski peki: kokosovo mleko iz pločevinke, kokosov napitek oz. "mleko", sladilo po izbiri, vaniljevo aromo in agar agar, ki ga uporabim kot gostilo.
Agar agar lahko nadomestite z gostilom po izbiri, v tem primeru upoštevajte navodila za uporabo. Drugih zamenjav ne svetujem, ker dobimo s to kombinacijo izdelkov odlično nežno kokosovo aromo, ki je božanska skupaj s pasijonkinim prelivom.
Priprava je zelo preprosta in hitra, prav tako pa so lahko Panna Cotte poljubne oblike. Jaz sem za pripravo uporabila kar mini silikonske modelčke, s katerimi sem preprosto sladico popeljala na drug nivo.
Panna Cotti lahko dodate svoje najljubše čokolade, jaz pa sem se tokrat odločila kar za slasten pasijonkin preliv, ki doda malce kislosti in tropskega okusa moji lahki poletni sladici.
Panna Cotte sem sladila z brezinim sladilom Xylitol, ki je na voljo pri Eko Škrnicl. Koda NINAZORCIC vam prinese še 10% popust.
Veganska Panna Cotta s pasijonkinim sirupom
Nina ZorčičSestavine
Panna Cotta
Pasijonkin preliv
Postopek
Preberite še: