Beljakovinska bogata malica, ki vam bo tako všeč, da jo boste pripravljali znova in znova.
Beljakovinski “Snickers” lonček je pripravljen čisto preprosto, a okus? Verjemite, da BOŽANSKI!
Kombinacija beljakovinske vaniljeve kreme, datljeve karamele in čokoladnega pudinga spominja na “Snickers”, ki pa si ga lahko privoščite brez slabe vesti, moogče že kar za zajtrk ali po treningu v tej visokobeljakovinski različici.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za beljakovinsko bogate zajtrke – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Beljakovinski “Snickers” lonček
Nina Zorčič
Čas priprave 10 minutesmins
Vrsta obroka Sladica
Količina 2porciji
Sestavine
Vanilja:
400gskyra ali grškega jogurta
1mericavaniljevih beljakovin
1jž zero javorjevega sirupa
1čžvanilje(opcijsko)
Datljeva karamela:
6datljev
1jžarašidovega masla
1jžzero javorjevega sirupa
1čžvanilje(opcijsko)
voda po potrebi (toliko, da lahko zblendate)
Dodatno:
čokoladni beljakovinski puding
nasekljani arašidi
Postopek
Vse za vaniljevo plast zmešajte in poskusite.
Vse za karamelo zblendajte in po potrebi dodajajte vodo, da dobite gladko karamelo.
V kozarček izmenično nadevajte: vanilja, karamela, nasekljani arašidi, čokoladni puding + ponovite in zaključite z arašidi.
KLJUČNE BESEDE beljakovinska malica, beljakovinska sladica, beljakovinski lonček, protein overnight oats, protein snack, protein snickers, snickers lonček
Beljakovinski “Snickers” lonček
Beljakovinska bogata malica, ki vam bo tako všeč, da jo boste pripravljali znova in znova.
Beljakovinski “Snickers” lonček je pripravljen čisto preprosto, a okus? Verjemite, da BOŽANSKI!
Kombinacija beljakovinske vaniljeve kreme, datljeve karamele in čokoladnega pudinga spominja na “Snickers”, ki pa si ga lahko privoščite brez slabe vesti, moogče že kar za zajtrk ali po treningu v tej visokobeljakovinski različici.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za beljakovinsko bogate zajtrke – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Beljakovinski “Snickers” lonček
Nina ZorčičSestavine
Vanilja:
Datljeva karamela:
Dodatno:
Postopek
Preberite še: