Viralne mini obrnjene pite z breskvami in jagodami so dobile mesto tudi na mojem blogu! Tokrat sem jih pripravila z brezglutenskim listnatim testom, uporabite pa lahko tudi navadnega. Osebno imam raje klasično masleno listnato testo, želela pa sem testirati tudi brezglutensko, tako da imate na voljo več izbire pri pripravi.
Pite so narejene res preprosto, si upam trditi, da priprava ne vzame več kot 5 minut! Potrebujete pa le nekaj osnovnih sestavin - izbrano listnato testo, javorjev sirup, kristalni sladkor in sadje po izbiri.
Pite so hrustljave in polne okusa. Sadje se lepo karamelizirano zapeče, testo pa je po peki neverjetno hrustljavo.
Priprava je izredno preprosta - testo narežete na enake pravokotnike. Pekač na 8 delih pokapate z javorjevim sirupom in posujete s sladkorjem. Na sladkor zložite rezine breskev ali jagod, povrh vsega pa dodate še listnato testo, ki ga na koncu premažete z olivnim oljem in javorjevim sirupom. Kombinacija teh dveh premazov poskrbi za sladko, hrustljavo zapečeno testo.
Po želji lahko namesto javorjevega sirupa uporabite drug preliv (med, sirup), namesto breskev ali jagod pa lahko uporabite marelice, nektarine, maline, hruške, jabolka.
Recept je nastal z Eko Škrnicl, pravo zakladnico bio sestavin in prehranskih dodatkov, ki so odličen dodatek uravnoteženi prehrani. S kodo NINAZORCIC imate vedno tudi 10% popust na vse njihove izdelke.
Na blogu pa imam že kar nekaj receptov za takšne in drugačne (veganske ali klasične) sladice in sladke prigrizke. Vse recepte za sladke dobrote najdete tukaj .
Hitre mini obrnjene "Upside-Down" pite z breskvami in jagodami
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8mini pit
Sestavine
Pite
1vegansko (in brezglutensko) listnato testo
8jedilnih žlicjavorjevega sirupa
8čajnih žličkkristalnega (kokosovega) sladkorja ali sladkorja po izbiri
jagode ali breskve/nektarine, narezane na rezine ali krhlje
Premaz in posip pred peko
3jedilne žliceolivnega olja
3jedilne žlicejavorjevega sirupa
kristalni (kokosov) sladkor ali sladkor po izbiri
Dodatki in posipi po peki
nasekljani lešniki
sladkor v prahu
sladoled
jagode
Postopek
Pečico segrejte na 210 stopinj.
Listnato testo narežite na 8 enakih kosov (oz. toliko kosov, kolikor jih lahko naredite iz enega testa - velikost približno 8cm x 6cm). Pustite na strani.
Večji pekač obložite s papirjem za peko. Na 8 mest pokapajte 8 jedilnih žlic javorjevega sirupa. Rahlo razmažite. Posujte s sladkorjem. Po vrhu zložite par rezin jagod ali 3 krhlje breskev/nektarin. Na vrh dodajte izrezan kos listnatega testa in ga rahlo pritisnite ob rok pekača, vsaj po robovih. Robove še dodatno pritisnite ob rob pekača s pomočjo vilic.
Listnato testo po vrhu premažite najprej z olivnim oljem, potem pa še z javorjevim sirupom, vse skupaj pa nato posujte s kristalnim sladkorjem po izbiri.
Pecite v segreti pečici 12-15 minut oz. sledite navodilom na embalaži izbranega listnatega testa. Ko je testo zlato zapečeno po vrhu in sadje karamelizirano na dnu, vzemite pekač iz pečice. Pite pustite na pekaču še par minut, da se testo ohladi, karamelizirano sadje spodaj pa malo utrdi - tako jih boste lažje vzeli iz pekača.
Ohlajene pite vzemite iz pekača in obrnite okoli. Posujte z nasekljanimi lešniki, sladkorjem v prahu in dodajte kepico sladoleda (opcijsko). Po želji dodajte še nekaj svežih jagod. Postrezite takoj.
KLJUČNE BESEDE mini obrnjene pite, mini pite, pite iz listnatega testa, veganske pite
Hitre mini obrnjene “Upside-Down” pite z breskvami in jagodami
Viralne mini obrnjene pite z breskvami in jagodami so dobile mesto tudi na mojem blogu! Tokrat sem jih pripravila z brezglutenskim listnatim testom, uporabite pa lahko tudi navadnega. Osebno imam raje klasično masleno listnato testo, želela pa sem testirati tudi brezglutensko, tako da imate na voljo več izbire pri pripravi.
Pite so narejene res preprosto, si upam trditi, da priprava ne vzame več kot 5 minut! Potrebujete pa le nekaj osnovnih sestavin - izbrano listnato testo, javorjev sirup, kristalni sladkor in sadje po izbiri.
Pite so hrustljave in polne okusa. Sadje se lepo karamelizirano zapeče, testo pa je po peki neverjetno hrustljavo.
Priprava je izredno preprosta - testo narežete na enake pravokotnike. Pekač na 8 delih pokapate z javorjevim sirupom in posujete s sladkorjem. Na sladkor zložite rezine breskev ali jagod, povrh vsega pa dodate še listnato testo, ki ga na koncu premažete z olivnim oljem in javorjevim sirupom. Kombinacija teh dveh premazov poskrbi za sladko, hrustljavo zapečeno testo.
Po želji lahko namesto javorjevega sirupa uporabite drug preliv (med, sirup), namesto breskev ali jagod pa lahko uporabite marelice, nektarine, maline, hruške, jabolka.
Recept je nastal z Eko Škrnicl, pravo zakladnico bio sestavin in prehranskih dodatkov, ki so odličen dodatek uravnoteženi prehrani. S kodo NINAZORCIC imate vedno tudi 10% popust na vse njihove izdelke.
Na blogu pa imam že kar nekaj receptov za takšne in drugačne (veganske ali klasične) sladice in sladke prigrizke. Vse recepte za sladke dobrote najdete tukaj .
Hitre mini obrnjene "Upside-Down" pite z breskvami in jagodami
Nina ZorčičSestavine
Pite
Premaz in posip pred peko
Dodatki in posipi po peki
Postopek
Preberite še: