Božanski ovseni Mug Cake, ki v sebi skriva stopljeno čokoladno sredico. V njej se skriva čokoladno lešnikov proteinski namaz Myprotein. Moj najljubši čokoladni namaz, na voljo pa je tudi z okusoma bela in mlečna čokolada. Namaz je kremast, če ga pa stopite pa je odličen tudi za prelive ali takšne sočne sredice.
S kodo NINAMYP ga dobite z vsaj 33% popustom, odvisno od akcij, ki trenutno potekajo!
Mug Cake je pripravljen v eni posodici, priprava pa vam vzame manj kot minuto! Vse sestavine samo zmešate, da nastane gosta kompaktna masa, v sredico dodate žlico namaza in vse skupaj prekrijete s preostankom mase. Postavite v pečico in v manj kot 20 minutah je BOŽANSKA tortica na mizi!
Namesto čokoladno lešnikovega namaza lahko dodate tudi drug namaz po izbiri - v kolikor imate raje belo čokolado vam svetujem tale Mug Cake s tekočo sredico, ki poleg bele čokolade vsebuje še maline. Za višjo vsebnost beljakovin pa sem mu dodala še veganske vanilje z okusom bela čokolada in maline. Priporočam!
V tem receptu namesto moke uporabim kar Myprotein Instant ovsene kosmiče - gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka. V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka z čim manj grudic.
Posebnosti v samem receptu ni, svetujem pa, da se držite zapisanih količin in časa peke - tortice ne pecite predolgo, saj jo to izsuši.
Na blogu imam že kar nekaj recept za takšne in drugačne Mug Cake tortice iz kozarčka (proteinske, sadne, čokoladne, ovsene itd). Vse druge Mug Cake tortice najdete tukaj.
Ovseni Proteinski "Mug Cake" s tekočo čokoladno sredico
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 17mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 2porciji
Sestavine
Mug Cake
85gInstant Oats Myprotein oz. zmletih ovsenih kosmičev
35gvaniljevih veganskih beljakovin
1jedilna žlicavaniljeve paste
½čajne žličkepecilnega praška
190gvode
Dodatki
1jedilna žlicaMyprotein proteinskega namaza okus Mlečna čokolada ali Čokolada lešnik
čokoladne kapljice
Postopek
Pečico segrejte na 185 stopinj.
Dva manjša pekača/modelčka dobro naoljite.
V srednje veliki posodi zmešajte zmešajte Instant Oats oz. zmlete ovsene kosmiče, proteine, vaniljevo pasto, pecilni prašek, in vodo.
S silikonsko lopatico premešajte, da nastane gosta, kompaktna masa oz. skoraj že testo.
V pripravljene modelčke nadevajte 3/4 mase, nekaj mase prihranite za na koncu. Testo enakomerno razporedite po pekaču/skledi, da popolnoma prekrijete dno, na sredini pa z jedilno žlico oblikujte luknjo.
V luknjo dodajte žlico proteinskega namaza. Dodajte preostanek mase, da namaz v celoti prekrijete. Površino zgladite, po želji pa lahko kar z žlico, s katero ste dodali proteinski namaz vrh še zgladite, da dobite čokoladen, marble vzorec.
Posujte s čokoladnimi kapljicami in postavite v pečico. Pecite 18 minut, nato vzemite iz pečice, pustite kakšno minuto na pultu, da se rahlo ohladi, nato postrezite še toplo.
KLJUČNE BESEDE beljakovinski mug cake, mug cake, mug cake iz pečice, mug cake s čokolado, ovseni mug cake, proteinski mug cake
Ovseni proteinski “Mug Cake” s tekočo čokoladno sredico
Božanski ovseni Mug Cake, ki v sebi skriva stopljeno čokoladno sredico. V njej se skriva čokoladno lešnikov proteinski namaz Myprotein. Moj najljubši čokoladni namaz, na voljo pa je tudi z okusoma bela in mlečna čokolada. Namaz je kremast, če ga pa stopite pa je odličen tudi za prelive ali takšne sočne sredice.
S kodo NINAMYP ga dobite z vsaj 33% popustom, odvisno od akcij, ki trenutno potekajo!
Mug Cake je pripravljen v eni posodici, priprava pa vam vzame manj kot minuto! Vse sestavine samo zmešate, da nastane gosta kompaktna masa, v sredico dodate žlico namaza in vse skupaj prekrijete s preostankom mase. Postavite v pečico in v manj kot 20 minutah je BOŽANSKA tortica na mizi!
Namesto čokoladno lešnikovega namaza lahko dodate tudi drug namaz po izbiri - v kolikor imate raje belo čokolado vam svetujem tale Mug Cake s tekočo sredico, ki poleg bele čokolade vsebuje še maline. Za višjo vsebnost beljakovin pa sem mu dodala še veganske vanilje z okusom bela čokolada in maline. Priporočam!
V tem receptu namesto moke uporabim kar Myprotein Instant ovsene kosmiče - gre za res fino mlete ovsene kosmiče, iz katerih nastane gladka ovsena moka. V kolikor teh Instant ovsenih kosmičev nimate lahko ovseno moko pripravite kar doma. Ovsene kosmiče zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka z čim manj grudic.
Posebnosti v samem receptu ni, svetujem pa, da se držite zapisanih količin in časa peke - tortice ne pecite predolgo, saj jo to izsuši.
Na blogu imam že kar nekaj recept za takšne in drugačne Mug Cake tortice iz kozarčka (proteinske, sadne, čokoladne, ovsene itd). Vse druge Mug Cake tortice najdete tukaj.
Ovseni Proteinski "Mug Cake" s tekočo čokoladno sredico
Nina ZorčičSestavine
Mug Cake
Dodatki
Postopek
Preberite še: