Božanski, puhast ovseni proteinski Mug Cake, primeren za zajtrk ali sladico!
"Mug Cake" oz. tortica v skodelici je pripravljena zelo hitro in v samo eni posodi! Brez moke, olj in z opcijo brez dodanega sladkorja sladkorja!
Za maso potrebujete 8 sestavin in 5 minut časa. Po 17 minutah peke pa vas že čaka božanska puhasta mini tortica v skodelici, polna slastne stopljene temne čokolade.
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin - najpomembnejše med njimi so veganske beljakovine v prahu. Izberite beljakovine, ki so vam res okusne in niso preveč slajene z umetnimi aromami.
Ta Mug Cake ne vsebuje moke, saj sem namesto tega uporabila ovsene kosmiče. Skupaj z vsemi ostalimi sestavinami jih zblendamo v mešalniku, da nastane gosta masa. V kolikor bodo v masi ostali kakšni večji drobni kosi kosmičev kosmičev, nič zato. Koščki so odlični za teksturo!
Kot sem že omenila, uporabite beljakovine v prahu, ki so vam dobre, saj njihov okus tukaj notri prevlada. Jaz sem uporabila veganske vaniljeve beljakovine, ki že vsebujejo sladila, zato veliko dodatnega sladkorja oz. sladila nisem dodajala. Ker pa mi je všeč aroma javorjevega sirupa sem ga vseeno dodala malo v maso. Javorjev sirup lahko nadomestite z drugim tekočim sladilom (sirup brez sladkorja, agavin sirup, med).
Priporočam okus vanilja ali čokolada, lahko pa tudi eksperimentirate z okusi, ki jih imate na voljo: okus piškotek, kava, slana karamela itd.
"Mug Cake" je najboljši takoj, še topel, direktno iz pečice. Takrat je najbolj puhast in sočen, čokolada pa je še lepo stopljena.
Z dodatki se lahko, kot vedno, poigrate. Poleg oz. namesto temne čokolade lahko dodate belo čokoado v kombinaciji z nasekljanimi oreščki, jabolki itd.
Ovseni proteinski Chocolate Chip "Mug Cake"
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 17mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 2porciji
Sestavine
115gdrobnih ovsenih kosmičev
½čajne žličkepecilnega praška
30gveganskih vaniljevih beljakovin v prahu okus vanilja
1čajna žličkavaniljeve arome ali paste
2jedilni žlicijavorjevega sirupa(ali sirup brez sladkorja, agavin sirup, med)
110grastlinskega napitka ali mleka
1srednje velikojajce
4jedilne žlicečokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade(količino dodajte po okusu + dodatno za posip)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Dva majhna modelčka za sufle/lava cake namastite (najlažje z oljem v spreju).
V posodi blenderja zmešajte ovsene kosmiče, beljakovine, pecilni prašek, vaniljevo aromo, javorjev sirup, napitek/mleko in jajce.
Zblendajte, da nastane enotna, gosta masa. V masi bodo prisotne grudice, kar je v redu.
Dodajte čokoladne kapljice in premešajte, da se kapljice enakomerno razporedijo po masi.
Maso razdelite v pripravljena modelčka, po želji posujte s čokoladnimi kapljicami in postavite v pečico za 17-20 minut.
Vzemite iz pečice in postrezite takoj.
KLJUČNE BESEDE beljakovinski mug cake, mug cake iz pečice, ovseni mug cake, proteinski mug cake
Ovseni Chocolate Chip proteinski “Mug Cake”
Božanski, puhast ovseni proteinski Mug Cake, primeren za zajtrk ali sladico!
"Mug Cake" oz. tortica v skodelici je pripravljena zelo hitro in v samo eni posodi! Brez moke, olj in z opcijo brez dodanega sladkorja sladkorja!
Za maso potrebujete 8 sestavin in 5 minut časa. Po 17 minutah peke pa vas že čaka božanska puhasta mini tortica v skodelici, polna slastne stopljene temne čokolade.
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin - najpomembnejše med njimi so veganske beljakovine v prahu. Izberite beljakovine, ki so vam res okusne in niso preveč slajene z umetnimi aromami.
Ta Mug Cake ne vsebuje moke, saj sem namesto tega uporabila ovsene kosmiče. Skupaj z vsemi ostalimi sestavinami jih zblendamo v mešalniku, da nastane gosta masa. V kolikor bodo v masi ostali kakšni večji drobni kosi kosmičev kosmičev, nič zato. Koščki so odlični za teksturo!
Kot sem že omenila, uporabite beljakovine v prahu, ki so vam dobre, saj njihov okus tukaj notri prevlada. Jaz sem uporabila veganske vaniljeve beljakovine, ki že vsebujejo sladila, zato veliko dodatnega sladkorja oz. sladila nisem dodajala. Ker pa mi je všeč aroma javorjevega sirupa sem ga vseeno dodala malo v maso. Javorjev sirup lahko nadomestite z drugim tekočim sladilom (sirup brez sladkorja, agavin sirup, med).
Priporočam okus vanilja ali čokolada, lahko pa tudi eksperimentirate z okusi, ki jih imate na voljo: okus piškotek, kava, slana karamela itd.
"Mug Cake" je najboljši takoj, še topel, direktno iz pečice. Takrat je najbolj puhast in sočen, čokolada pa je še lepo stopljena.
Z dodatki se lahko, kot vedno, poigrate. Poleg oz. namesto temne čokolade lahko dodate belo čokoado v kombinaciji z nasekljanimi oreščki, jabolki itd.
Ovseni proteinski Chocolate Chip "Mug Cake"
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: