Za vas imam recept za mlečni riž malo drugače. Tale moj mlečni riž je neverjetno kremast in okusen, pripravljen preprosto in iz le nekaj sestavin, ki skupaj ustvarijo pravo harmonijo.Uživate ga lahko takoj ali razdelite na porcije in hranite v neprodušno zaprtih posodah v hladilniku do 4 dni.
V njem se skriva kombinacija vanilje in lešnika, dodala pa sem še naravno mandljevo maslo in cimet. Kombinacija vseh teh okusov je naravnost BOŽANSKA! Pokusite in se prepričajte.
Moj kremast mlečni riž je slajen samo s FlavDrops kapljicami - dodala sem okus vanilja in lešnik. Ker so kapljice polne okusa vam svetujem, da jih dodajate sproti in vmes poskusite. Z dodajanjem kapljic ne pretiravajte, da ne bo riž imel premočnega okusa. Odlično aromo mu dodata že mandljevo maslo in cimet. Naravno mandljevo maslo in FlavDrops kapljice lahko naročite pri Myprotein - s kodo NINAMYP pa imate vsaj 35% popust. V času impact Weeka se koda zviša na 45%.
Ta mlečni riž sem pripravila v veganski različici, namesto mleka sem dodala rastlinski napitek oz. rastlinsko "mleko". Tokrat sem se igrala z Boom Box rastlinskim napitkom "Oat and Haselnut" - top za ta recept! Lahko pa uporabite tudi kakšno drugo mleko oz. napitek - v kolikor je sladkan potem previdno z dodajanjem FlavDrops kapljic, da ne bo riž presladek. Kapljice dodajajte postopoma in vmes poskusite.
Mlečni riž je pripravljen res preprosto, pomembno pa je, da upoštevate nekaj trikov za res najbolj kremast mlečni riž. Mlečni riž kuhamo na nizkem do srednjem ognju približno pol ure oz. toliko časa, da se riž počasi zgosti v pravo kremasto poslastico. Tekočino (mleko/rastlinski napitek) dodajamo postopoma, vsakič ko riž vpije tekočino, in vmes redno mešamo. Tako se riž počasi gosti in napoji z mlekom. Redno mešanje in nizek ogenj poskrbita za kremast riž in preprečita, da se bi se riž prijel na dno lonca.
V kolikor si boste riž pripravljali za zajtrk vam svetujem, da ga pripravite večer prej in zjutraj za zajtrk samo pogrejete + po potrebi, če se je riž med počivanjem zgostil, dodate še malo "mleka" ali vode.
Mlečni riž je slajen samo s FlavDrops kapljicami, dodatno aromo pa mu dodata mandljevo maslo in cimet. Po želji mu lahko dodate tudi beljakovine v prahu - v tem primeru boste verjetno morali dodati še malo več tekočine, saj se bo riž zgostil.
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj. Imam pa tudi že dva recepta za mlečni riž - proteinski in klasičen veganski .
Mlečnemu rižu lahko dodate dodatke po izbiri - lahko ste kreativni in dodate sveže, sočne dodatke (sadje, proteinski puding, maslo oreščkov) in/ali hrustljave dodatke (granola, oreščki), lahko pa ga enostavno posujete s kakavom ali uživate čisto brez dodatkov.
Veganski mlečni riž z mandljevim maslom, cimetom in lešnikovo aromo
4jedilne žlicenaravnega mandljevega masla Myprotein(ali več, po okusu; koda NINAMYP za popust)
10-15kapljicFlavDrops okus vanilja Myprotein
6-10kapljicFlavDrops okus lešnik Myprotein(dodajajte postopoma in vmes poskusite)
1čajna žličkacimeta(ali več, po okusu)
Dodatki
naravno mandljevo maslo(svetujem Myprotein)
(čokoladna) granola
mandljevi lističi
Postopek
V srednje velikem loncu skuhajte riž v približno 500ml rastlinskega "napitka". Premešajte in ob rednem mešanju kuhajte na srednjem ognju. Ko se riž zgosti oz. zmanjka tekočine dodajte še 200ml mleka. Ponovno premešajte in kuhajte., dokler se riž malo ne zgosti oz. ne zmanjka tekočine. Postopek ponovite tolikokrat, da bo riž mehek in kremast, vmes redno mešajte. Mogoče boste potrebovali več/manj tekočine. Pomembno je, da jo dodajate postopma in vmes redno mešate, saj tako poskrbite za res kremast mlečni riž.
Nato dodajte še mandljevo maslo, FlavDrops kapljice (dodajajte postopoma in vmes poskusite) in cimet. Poskusite in po želji dodajte še sladilo ali kakšno kapljico FlavDrops več.
Postrezite takoj ali razdelite na porcije in hranite v neprodušno zaprtih posodah v hladilniku do 4 dni. Svetujem, da dodajate dodatke sproti, saj ostanejo tako bolj sveži in hrustljavi.
KLJUČNE BESEDE mlečni riž, mlečni riž s cimetom, veganski mlečni riž
Veganski mlečni riž z mandljevim maslom, cimetom in lešnikovo aromo
Za vas imam recept za mlečni riž malo drugače. Tale moj mlečni riž je neverjetno kremast in okusen, pripravljen preprosto in iz le nekaj sestavin, ki skupaj ustvarijo pravo harmonijo.Uživate ga lahko takoj ali razdelite na porcije in hranite v neprodušno zaprtih posodah v hladilniku do 4 dni.
V njem se skriva kombinacija vanilje in lešnika, dodala pa sem še naravno mandljevo maslo in cimet. Kombinacija vseh teh okusov je naravnost BOŽANSKA! Pokusite in se prepričajte.
Moj kremast mlečni riž je slajen samo s FlavDrops kapljicami - dodala sem okus vanilja in lešnik. Ker so kapljice polne okusa vam svetujem, da jih dodajate sproti in vmes poskusite. Z dodajanjem kapljic ne pretiravajte, da ne bo riž imel premočnega okusa. Odlično aromo mu dodata že mandljevo maslo in cimet. Naravno mandljevo maslo in FlavDrops kapljice lahko naročite pri Myprotein - s kodo NINAMYP pa imate vsaj 35% popust. V času impact Weeka se koda zviša na 45%.
Ta mlečni riž sem pripravila v veganski različici, namesto mleka sem dodala rastlinski napitek oz. rastlinsko "mleko". Tokrat sem se igrala z Boom Box rastlinskim napitkom "Oat and Haselnut" - top za ta recept! Lahko pa uporabite tudi kakšno drugo mleko oz. napitek - v kolikor je sladkan potem previdno z dodajanjem FlavDrops kapljic, da ne bo riž presladek. Kapljice dodajajte postopoma in vmes poskusite.
Mlečni riž je pripravljen res preprosto, pomembno pa je, da upoštevate nekaj trikov za res najbolj kremast mlečni riž. Mlečni riž kuhamo na nizkem do srednjem ognju približno pol ure oz. toliko časa, da se riž počasi zgosti v pravo kremasto poslastico. Tekočino (mleko/rastlinski napitek) dodajamo postopoma, vsakič ko riž vpije tekočino, in vmes redno mešamo. Tako se riž počasi gosti in napoji z mlekom. Redno mešanje in nizek ogenj poskrbita za kremast riž in preprečita, da se bi se riž prijel na dno lonca.
V kolikor si boste riž pripravljali za zajtrk vam svetujem, da ga pripravite večer prej in zjutraj za zajtrk samo pogrejete + po potrebi, če se je riž med počivanjem zgostil, dodate še malo "mleka" ali vode.
Mlečni riž je slajen samo s FlavDrops kapljicami, dodatno aromo pa mu dodata mandljevo maslo in cimet. Po želji mu lahko dodate tudi beljakovine v prahu - v tem primeru boste verjetno morali dodati še malo več tekočine, saj se bo riž zgostil.
Na blogu vas čaka že kar nekaj idej za zajtrke - od ovsenih kaš, palačink, vafljev, "Mug Cake" tortic itd. Najdete jih tukaj. Imam pa tudi že dva recepta za mlečni riž - proteinski in klasičen veganski .
Mlečnemu rižu lahko dodate dodatke po izbiri - lahko ste kreativni in dodate sveže, sočne dodatke (sadje, proteinski puding, maslo oreščkov) in/ali hrustljave dodatke (granola, oreščki), lahko pa ga enostavno posujete s kakavom ali uživate čisto brez dodatkov.
Veganski mlečni riž z mandljevim maslom, cimetom in lešnikovo aromo
Nina ZorčičSestavine
Mlečni riž
Dodatki
Postopek
Preberite še: