Eden boljših načinov priprave klasičnega bananinega kruha – v skodelici, iz nekaj osnovnih sestavin, s sočno tekočo čokoladno sredico in pregrešnimi dodatki.
Tale mini bananina tortica je po segrevanju neverjetno puhasta in lahka, hkrati pa polna okusa. Po segrevanju biskvit zraste in nastane puhast bananin kolač, odličen za zajtrk ali pa kot sladica, če mu dodate kepico sladoleda.
Preverjeno je odličen tudi naslednji dan, saj kljub hlajenju ostane neverjetno sočen in res okusen.
“Mug Cake” oz. tortica v skodelici je pripravljena zelo hitro in v samo eni posodi! Brez moke, olj in z opcijo brez dodanega sladkorja!
Za maso potrebujete 8 sestavin in 5 minut časa za pripravo. Po slabih 3 minutah segrevanja je tortica že končana!
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin – najpomembnejši med njimi pa so zrela, sladka banana in ovsena moka (ki jo lahko pripravite tudi sami doma, tako da zmeljete ovsene kosmiče v gladko moko).
“Mug Cake” je najboljši takoj, še topel, direktno iz pečice. Takrat je najbolj puhast in sočen, čokolada v sredici pa je še lepo stopljena.
V sredico lahko dodate čokoladni namaz po izbiri – jaz rada dodajam čokoladni proteinski namaz, da jed tako še dodatno obogatim z beljakovinami. Po želji lahko namesto tega dodate tudi košček (temne) čokolade.
Po vrhu lahko dodate še hitre, domače karamelizirane banane in kepico sladoleda (če boste “Mug Cake” pripravljali kot sladico).
Ovseni Banana Bread "Mug Cake" s tekočo čokoladno sredico
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 3mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 1porcija
Sestavine
Banana Bread "Mug Cake"
60govsene moke oz. zmletih ovsenih kosmičev
½čajne žličkepecilnega praška
¼čajne žličkecimeta
1jedilna žlicakokosovega sladkorja Eko Škrnicl(ali eritritola, drugega sladila po izbiri itd.)
½srednje velikebanane - zmečkana oz. spasirana(približno 75g)
2jedilni žlicičokoladnih kapljic(+ dodatno za posip)
Nadev
1jedilna žlica(proteinskega) čokoladnega namaza
Dodatki
sladoled
popečene banane s cimetom
Postopek
V srednje veliki posodi zmešajte ovseno moko, pecilni prašek, cimet, kokosov sladkor, spasirano banano, napitek in mandljevo maslo. Premešajte, da dobite enotno zmes. S pomočjo vilic dodatno spasirajte večje kose banane, v kolikor so v masi.
V maso vmešajte še čokoladne kapljice.
2/3 mase nadevajte v posodico za sufle (premera 9cm) ali skodelico. Na vrh mase dodajte žlico čokoladnega namaza. Čez namaz nadevajte še preostanek mase. Po želji po vrhu dodatno posujte s čokoladnimi kapljicami.
Posodico/skodelico postavite v mikrovalovno pečico in segrevajte na 600W 2 minuti in 30 sekund. Po potrebi, če je sredica še vedno mehka oz. tekoča na otip, segrevajte še 30 sekund.
Na "Mug Cake" lahko dodate še kakšno kepico sladoleda in popečeno banano. Banano narežite na kolute in posujte s cimetom. Popecite na rahlo naoljeni ponvi z obeh strani samo toliko, da se banana obarva zlato.
"Mug Cake" je najboljši takoj svež, lahko ga pa pripravite tudi vnaprej in ohlajenega shranite v neprodušno zaprti posodi do naslednjega jutra. Dodatke dodajte sveže.
Ovseni Banana Bread “Mug Cake” s tekočo čokoladno sredico
Eden boljših načinov priprave klasičnega bananinega kruha – v skodelici, iz nekaj osnovnih sestavin, s sočno tekočo čokoladno sredico in pregrešnimi dodatki.
Tale mini bananina tortica je po segrevanju neverjetno puhasta in lahka, hkrati pa polna okusa. Po segrevanju biskvit zraste in nastane puhast bananin kolač, odličen za zajtrk ali pa kot sladica, če mu dodate kepico sladoleda.
Preverjeno je odličen tudi naslednji dan, saj kljub hlajenju ostane neverjetno sočen in res okusen.
“Mug Cake” oz. tortica v skodelici je pripravljena zelo hitro in v samo eni posodi! Brez moke, olj in z opcijo brez dodanega sladkorja!
Za maso potrebujete 8 sestavin in 5 minut časa za pripravo. Po slabih 3 minutah segrevanja je tortica že končana!
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin – najpomembnejši med njimi pa so zrela, sladka banana in ovsena moka (ki jo lahko pripravite tudi sami doma, tako da zmeljete ovsene kosmiče v gladko moko).
“Mug Cake” je najboljši takoj, še topel, direktno iz pečice. Takrat je najbolj puhast in sočen, čokolada v sredici pa je še lepo stopljena.
V sredico lahko dodate čokoladni namaz po izbiri – jaz rada dodajam čokoladni proteinski namaz, da jed tako še dodatno obogatim z beljakovinami. Po želji lahko namesto tega dodate tudi košček (temne) čokolade.
Po vrhu lahko dodate še hitre, domače karamelizirane banane in kepico sladoleda (če boste “Mug Cake” pripravljali kot sladico).
Ovseni Banana Bread "Mug Cake" s tekočo čokoladno sredico
Nina ZorčičSestavine
Banana Bread "Mug Cake"
Nadev
Dodatki
Postopek
Preberite še: