Veganski konopljini vaflji so odlična ideja za hranljivo in nasitno malico!
Pripravljeni so hitro in enostavno, v eni posodi in z nekaj osnovnimi sestavinami!
Polni proteinov in zdravih maščob, zato vas nasitijo za dlje časa. Ko jim dodate še svoje najljubše dodatke pa se spremenijo v pravo pojedino!
Veganski konopljini vaflji so odlična ideja za hranljivo in nasitno malico!
Pripravljeni so hitro in enostavno, v eni posodi in z nekaj osnovnimi sestavinami!
Polni proteinov in zdravih maščob, zato vas nasitijo za dlje časa. Ko jim dodate še svoje najljubše dodatke pa se spremenijo v pravo pojedino!
Namesto klasične moke sem uporabila ovseno, dodala pa sem ji konopljine proteine. Dodani proteini v jedeh poskrbijo za izboljšan okus in navaden obrok spremenijo v nasitno, hranljivo bombo! V sladke jedi rada dodajam vaniljeve ali čokoladne proteine, v slane pa vedno konopljine!
Konopljini proteini so dejansko zelo vsestranski – nimajo močnega okusa, zato jih lahko kombinirate tudi v sladkih jedeh! Z njimi sem naredila že smoothie (kliknite tukaj), piškote (kliknite tukaj), mousse (kliknite tukaj) palačinke (kliknite tukaj) in noro sočne brownije (kliknite tukaj).
Jaz jih obožujem in v teh vafljih izpadejo res božansko! Svoje sem naročila v eko-skrnicl.si!
Dodatke lahko izberete po želji – jaz sem dodala avokado in olivno olje, s katerima poskrbimo za zadosten vnos zdravih maščob, vse skupaj pa pokapala z limoninim sokom, ki poskrbi za kanček svežine.
V kolikor imate radi hrustljave vaflje jih po peki, namesto da jih še vroče zlagate na kup, raje odlagajte na rešetko za hlajenje. Tako se vaflji ohladijo in ostanejo hrustljavi!
V kolikor imate pa raje mehke, puhaste vaflje, potem pa jih zlagajte na kup, da ohranite vlažnost in sočnost!
Namesto klasične moke sem uporabila ovseno, dodala pa sem ji konopljine proteine. Dodani proteini v jedeh poskrbijo za izboljšan okus in navaden obrok spremenijo v nasitno, hranljivo bombo! V sladke jedi rada dodajam vaniljeve ali čokoladne proteine, v slane pa vedno konopljine!
Konopljini proteini so dejansko zelo vsestranski – nimajo močnega okusa, zato jih lahko kombinirate tudi v sladkih jedeh! Z njimi sem naredila že smoothie (kliknite tukaj), piškote (kliknite tukaj), mousse (kliknite tukaj) palačinke (kliknite tukaj) in noro sočne brownije (kliknite tukaj).
Jaz jih obožujem in v teh vafljih izpadejo res božansko! Svoje sem naročila v eko-skrnicl.si!
Dodatke lahko izberete po želji – jaz sem dodala avokado in olivno olje, s katerima poskrbimo za zadosten vnos zdravih maščob, vse skupaj pa pokapala z limoninim sokom, ki poskrbi za kanček svežine.
V kolikor imate radi hrustljave vaflje jih po peki, namesto da jih še vroče zlagate na kup, raje odlagajte na rešetko za hlajenje. Tako se vaflji ohladijo in ostanejo hrustljavi!
V kolikor imate pa raje mehke, puhaste vaflje, potem pa jih zlagajte na kup, da ohranite vlažnost in sočnost!
Veganski konopljini vaflji
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Malica, Zajtrk
Količina 8
Sestavine
Vaflji
110govsene moke
25gbio konopljinih proteinov od eko-skrnicl.si
začimbe po izboru: sol, poper, timijan, itd.
1čajna žličkapecilnega praška
1/2čajne žličkesoda bikarbone
10gkvasnih kosmičev(opcijsko)
170gkokosovega mleka iz pločevinke(ali več - po potrebi)
40golivnega olja
1/2zrelega avokada(zmečkanega v pire - 40g)
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
Dodatki
rukola
avokado
limonin sok
olivno olje
začimbe
Postopek
Pekač za vaflje segrejte, medtem pa pripravite maso.
V večji posodi zmešajte ovseno moko, konopljine proteine, začimbe, pecilni prašek, soda bikarbono in kvasne kosmiče.
Dodajte kokosovo mleko iz pločevinke, olivno olje, spasiran avokado in javorjev sirup ter premešajte. Postopoma dodajajte več kokosovega mleka in mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Masa mora biti bolj gosta od tiste za palačinke in manj gosta od tiste za mafine.
Pekač za vaflje dobro namastite z oljem - najlažje je z oljem v spreju.
Na en vafelj odmerite nekje 2-3 jedilne žlice mase (ali več, v kolikor imate večji pekač) in pecite 10 minut, prvih 6 minut pa pekača ne odpirajte, drugače se bo zgornji del ločil od spodnjega in se bo vafelj razpadel.
Pečene vaflje odlagajte na rešetko za hlajenje (če želite hrustljave vaflje, pustite, da se na rešetki popolnoma ohladijo) ali direktno na krožnik (v kolikor jih zlagate enega na drugega, zaradi vlage vaflji ne bodo hrustljavi, bodo pa mehki in puhasti).
Dodajte dodatke po izboru. Jaz sem dodala oprano rukolo in narezan avokado prelit z limoninim sokom in začimbami. Vse skupaj lahko pokapate z olivnim oljem in postrežete.
Veganski konopljini vaflji
Namesto klasične moke sem uporabila ovseno, dodala pa sem ji konopljine proteine. Dodani proteini v jedeh poskrbijo za izboljšan okus in navaden obrok spremenijo v nasitno, hranljivo bombo! V sladke jedi rada dodajam vaniljeve ali čokoladne proteine, v slane pa vedno konopljine!
Konopljini proteini so dejansko zelo vsestranski – nimajo močnega okusa, zato jih lahko kombinirate tudi v sladkih jedeh! Z njimi sem naredila že smoothie (kliknite tukaj), piškote (kliknite tukaj), mousse (kliknite tukaj) palačinke (kliknite tukaj) in noro sočne brownije (kliknite tukaj).
Jaz jih obožujem in v teh vafljih izpadejo res božansko! Svoje sem naročila v eko-skrnicl.si!
Dodatke lahko izberete po želji – jaz sem dodala avokado in olivno olje, s katerima poskrbimo za zadosten vnos zdravih maščob, vse skupaj pa pokapala z limoninim sokom, ki poskrbi za kanček svežine.
Namesto klasične moke sem uporabila ovseno, dodala pa sem ji konopljine proteine. Dodani proteini v jedeh poskrbijo za izboljšan okus in navaden obrok spremenijo v nasitno, hranljivo bombo! V sladke jedi rada dodajam vaniljeve ali čokoladne proteine, v slane pa vedno konopljine!
Konopljini proteini so dejansko zelo vsestranski – nimajo močnega okusa, zato jih lahko kombinirate tudi v sladkih jedeh! Z njimi sem naredila že smoothie (kliknite tukaj), piškote (kliknite tukaj), mousse (kliknite tukaj) palačinke (kliknite tukaj) in noro sočne brownije (kliknite tukaj).
Jaz jih obožujem in v teh vafljih izpadejo res božansko! Svoje sem naročila v eko-skrnicl.si!
Dodatke lahko izberete po želji – jaz sem dodala avokado in olivno olje, s katerima poskrbimo za zadosten vnos zdravih maščob, vse skupaj pa pokapala z limoninim sokom, ki poskrbi za kanček svežine.
Veganski konopljini vaflji
Nina ZorčičSestavine
Vaflji
Dodatki
Postopek
Preberite še: