Neverjetno preproste in mehke palačinke z eno malo drugačno sestavino - kokosovo mleko iz pločevinke! Uporabljam izključno Spar S Budget kokosovo mleko (navadno, ne lahko) saj se pri tem mleku na vrhu vedno nabere gosti del mleka, ki je ločen od spodnje tekočine. Ta gost del ogromno uporabljam pri pripravi sladic, uporabila pa sem ga tudi v tem receptu za preliv.
Kokosovo mleko poskrbi za mehko in puhasto palačinko, kokosovega okusa pa se sploh ne občuti, saj je zelo nežen in subtilen. Ker sem palačinki dodala še vaniljevo pasto imajo palačinke slastno vaniljevo aromo.
Ravno zato, ker imajo samo nežno vaniljevo aromo jim lahko dodamo katerekoli dodatke po izbiri - za najbolj osvežilne palačinke svetujem različno sveže sadje, so pa okusne tudi s čokoladnim namazom.
Uporabljene so res osnovne sestavine, da pa bo zajtrk čim bolj po vašem okusu pa svetujem, da dodate svoje najljubše dodatke - lahko je to puding, namaz, sadje, granola itd.
Priprava je preprosta, vse sestavin samo zmešate v eni posodi, maso pa potem vlijete na dobro segreto ponev. Palačinke pecite na eni strani toliko časa, da so spodaj zlato zapečene, po vrhu pa tudi niso več surove. Obrnite in pecite še dobro minuto nato jih polagajte na ločen krožnik eno na drugo. Tako ostanejo palačinke tople, mehke in puhaste.
Na mojem Instagram profilu @ninazorcic vas čaka tudi video s pripravo.
Na blogu imam že kar nekaj recept za takšne in drugačne zajtrke: ovsene kaše, palačinke, vaflje, smoothije (proteinske, pečene, sadne, čokoladne itd). Vse zajtrke najdete tukaj.
Mehke palačinke iz kokosovega mleka
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 2porciji
Sestavine
Palačinke
270gpšenične bele moke
1jedilna žlicapecilnega praška
1jedilna žlicavaniljeve paste
90gkristalnega sladkorja
400mlkokosovega mleka iz pločevinke(1 pločevinka)
1srednje velikojajce
3jedilne žlicestopljenega kokosovega olja+ dodatno za namastitev ponve
Kokosova krema
4jedilne žlicekokosovega mleka iz pločevinke (uporabite gost del)
1jedilna žlicasladkorja v prahu(več/manj po okusu)
Dodatki
sveže sadje
mandljevi lističi
granola
Postopek
V večji posodi zmešajte vse sestavine za palačinke. Z metlico za stepanje zmešajte, da dobite gladko maso brez grudic.
Večjo ponev segrejte na srednjem ognju. Ko je ponev segreta dodajte kanček kokosovega olja. Na segreto olje odmerite približno 2 jedilni žlici mase. Maso počasi vlijte na ponev in pokrijte s pokrovko. Pecite par minut na eni strani - toliko časa, da se dno zlato zapeče, mehurčki po vrhu palačinke pa popokajo.
Obrnite in pecite še kakšno minuto.
Palačinke premažite s kokosovim prelivom - v skodelici zmešajte gosti del kokosovega mleka in sladkor v prahu. Poskusite in po želji dodajte več/manj sladkorja.
Dodajte še sveže sadje po izbiri ter hrustljave dodatke: mandljevi lističi, granola.
KLJUČNE BESEDE ameriške palačinke, mehke palačinke, palačinke, palačinke brez mleka, palačinke s kokosovim mlekom, puhaste palačinke
Mehke palačinke iz kokosovega mleka
Neverjetno preproste in mehke palačinke z eno malo drugačno sestavino - kokosovo mleko iz pločevinke! Uporabljam izključno Spar S Budget kokosovo mleko (navadno, ne lahko) saj se pri tem mleku na vrhu vedno nabere gosti del mleka, ki je ločen od spodnje tekočine. Ta gost del ogromno uporabljam pri pripravi sladic, uporabila pa sem ga tudi v tem receptu za preliv.
Kokosovo mleko poskrbi za mehko in puhasto palačinko, kokosovega okusa pa se sploh ne občuti, saj je zelo nežen in subtilen. Ker sem palačinki dodala še vaniljevo pasto imajo palačinke slastno vaniljevo aromo.
Ravno zato, ker imajo samo nežno vaniljevo aromo jim lahko dodamo katerekoli dodatke po izbiri - za najbolj osvežilne palačinke svetujem različno sveže sadje, so pa okusne tudi s čokoladnim namazom.
Uporabljene so res osnovne sestavine, da pa bo zajtrk čim bolj po vašem okusu pa svetujem, da dodate svoje najljubše dodatke - lahko je to puding, namaz, sadje, granola itd.
Priprava je preprosta, vse sestavin samo zmešate v eni posodi, maso pa potem vlijete na dobro segreto ponev. Palačinke pecite na eni strani toliko časa, da so spodaj zlato zapečene, po vrhu pa tudi niso več surove. Obrnite in pecite še dobro minuto nato jih polagajte na ločen krožnik eno na drugo. Tako ostanejo palačinke tople, mehke in puhaste.
Na mojem Instagram profilu @ninazorcic vas čaka tudi video s pripravo.
Na blogu imam že kar nekaj recept za takšne in drugačne zajtrke: ovsene kaše, palačinke, vaflje, smoothije (proteinske, pečene, sadne, čokoladne itd). Vse zajtrke najdete tukaj.
Mehke palačinke iz kokosovega mleka
Nina ZorčičSestavine
Palačinke
Kokosova krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: