tokrat pa malo drugačna ideja za zajtrk - s skrivno sestavino, ki se jo v receptu SPLOH NE OBČUTI!
V moji kaši se tokrat skriva cvetača. Dodala sem ji še veganske beljakovine v prahu z okusom vanilje in javorjevega sirupa - moj trenutni favorit so te beljakovine. Za dodatne zdrave maščobe in še boljši okus kaše sem dodala še žlico naravnega arašidovega masla. Po vrhu pa sem vse skupaj prelila z arašidovim maslom v prahu, ki sem ga zmešala z vodo. Za preliv sem uporabila tega v prahu, ker ga lahko pripravimo bolj redkega in tako odličnega za prelivanje, prav tako pa ima ta v prahu manj kalorij.
Tale zajtrk je pripravljen res hitro in preprosto, vse samo zmešate v blenderju in po potrebi dodate vodo, da dobite popolno gostoto. Prelijete s prelivom in že uživate!
Za pripravo lahko uporabite kuhano cvetačo ali pa zamrznjeno od Naturete, ki jo samo odtalite. Po želji jo lahko odtalite tudi med kuhanjem. Cvetačo potem rahlo ohladite in prestavite v blender.
Kaša je odlična tudi s čokoladnim ali lešnikovim prelivom - toplo priporočam!
Na mojem Instagram profilu @ninazorcic vas čaka tudi video s pripravo.
Na blogu imam že kar nekaj recept za takšne in drugačne zajtrke: ovsene kaše, palačinke, vaflje, smoothije (proteinske, pečene, sadne, čokoladne itd). Vse zajtrke najdete tukaj.
Proteinska kaša s skrivno zelenjavo in arašidovim maslom
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 1porcija
Sestavine
Kaša
250gkuhane cvetače(uporabite lahko tudi zamrznjeno, ki ste jo odtalili)
30g(veganskih) beljakovin v prahu z okusom vanilje
1 jedilna žlicaarašidovega masla
1dclrastlinskega napitka ali vode
Preliv in dodatki
arašidovo maslo v prahu + voda(ali drug preliv po izbiri: čokoladni, lešnikovo maslo itd.)
granola
Postopek
V posodi blenderja ali smoothie makerja zmešajte cvetačo, beljakovine v prahu, arašidovo maslo in mleko/vodo.
Zblendajte, da dobite gladko kremo. Če je pregosto dodajte še malo vode, če pa se kaša "ločuje" pa dodajte še 1 jedilno žlico proteinov v prahu ali mletih ovsenih kosmičev.
Prelijte z arašidovim maslom ali drugim prelivom po izbiri in posujte z granolo.
KLJUČNE BESEDE beljakovinska kaša, kaša s cvetačo, proteinska kaša, proteinski zajtrk, zelenjavna kaša
Proteinska kaša s skrivno zelenjavo in arašidovim maslom
tokrat pa malo drugačna ideja za zajtrk - s skrivno sestavino, ki se jo v receptu SPLOH NE OBČUTI!
V moji kaši se tokrat skriva cvetača. Dodala sem ji še veganske beljakovine v prahu z okusom vanilje in javorjevega sirupa - moj trenutni favorit so te beljakovine. Za dodatne zdrave maščobe in še boljši okus kaše sem dodala še žlico naravnega arašidovega masla. Po vrhu pa sem vse skupaj prelila z arašidovim maslom v prahu, ki sem ga zmešala z vodo. Za preliv sem uporabila tega v prahu, ker ga lahko pripravimo bolj redkega in tako odličnega za prelivanje, prav tako pa ima ta v prahu manj kalorij.
Tale zajtrk je pripravljen res hitro in preprosto, vse samo zmešate v blenderju in po potrebi dodate vodo, da dobite popolno gostoto. Prelijete s prelivom in že uživate!
Za pripravo lahko uporabite kuhano cvetačo ali pa zamrznjeno od Naturete, ki jo samo odtalite. Po želji jo lahko odtalite tudi med kuhanjem. Cvetačo potem rahlo ohladite in prestavite v blender.
Kaša je odlična tudi s čokoladnim ali lešnikovim prelivom - toplo priporočam!
Na mojem Instagram profilu @ninazorcic vas čaka tudi video s pripravo.
Na blogu imam že kar nekaj recept za takšne in drugačne zajtrke: ovsene kaše, palačinke, vaflje, smoothije (proteinske, pečene, sadne, čokoladne itd). Vse zajtrke najdete tukaj.
Proteinska kaša s skrivno zelenjavo in arašidovim maslom
Nina ZorčičSestavine
Kaša
Preliv in dodatki
Postopek
Preberite še: